Algoritmiska förbättringar ge bitcoin mining en asicboost

The era of blind faith in big data must end | Cathy O'Neil (Maj 2019).

Anonim

Timo Hanke, en experter med matematisk forskare och kryptocurrency i samarbete med Sergio Demian Lerner, en känd säkerhetsexpert, har utvecklat en ny Bitcoin-gruvmetod som kan öka miningintäkterna med upp till 20 procent, vilket innebär en ökning med 30 miljoner dollar i årlig vinst om den används av en av de största gruvpoolerna.

Den patentsökande metod som finns tillgänglig för licensiering innebär en ny design av SHA 256-hashmotorerna (inuti ASIC) och ett ytterligare förbehandlingssteg som en del av gruvprogrammet (utanför ASIC) "enligt vitboken . Genom parallell bearbetning återanvänds "utdata som annars skulle skapas och kasseras kontinuerligt. "Dessutom uppnår det vinster utöver andra optimeringar som" timing, pipelining, path balancing, anpassad cell och full anpassade mönster. "

Den nya tekniken är ett resultat av algoritmiska upptäckter som" allmänt trodde var omöjliga ", vilket möjliggjorde en minskning av chip-kiselområdet och lägre strömförbrukning genom att använda färre portar för varje hashkärna. Detta genvägar antalet beräkningar som krävs för gruvdrift, eftersom gruvvaran kan återanvända information som förvärvats över tiden eller dela information med andra hashkärnor.

"Chipdesigners får en spelförändrande förbättring över vad de redan har uppnått idag, säger teknikinvetenaren Hanke. "För framtiden Bitcoin kommer AsicBoost att göra hela skillnaden mellan en lönsam och en olönsam gruva. "

Resultaten har potential att leda till en dramatisk förbättring av prestanda i en nollsumman bransch där varje liten vinst räknas.

Arms Race i Bitcoins Mining Industry

Bitcoin-gruvdrift har alltid varit en konkurrenskraftig strävan med den kortlivade CPU-gruvdriften, vilket snabbt ger upphov till GPU, följt av ASIC. Betraktas som en vapenkamp som varje hash-aktie ökar vinsten på bekostnad av konkurrenter, konkurrensen är intensiv, hårdvaran ständigt förbättras och äldre versioner blir snabbt föråldrade.

En dramatisk illustration kan ses under en tremånadersperiod mellan december 2015 och mars 2016 när svårigheten mer än fördubblats från 75 petahash till 175 petahash, mer än att halvera belöningen för gruvvaror som används under december 2015. Ökningen i svårigheter följde en prisökning som låg till ungefär 170 dollar 2015 för att stå för närvarande på 440 dollar.

Insatserna kan vara höga. Aquifer arkiverad för konkurs i februari 2015, som påstod Bitcoin-gruvrelaterade förluster mellan 1 miljon dollar och 10 miljoner dollar. Samma år stängde BTC Guild, en av de äldsta gruvbassängerna. Gruvföretag är därför i ständig sökning efter mer effektivitet, vilket leder till specialisering.

Några gruvarbetare, till exempel Genesis Mining, tillhandahåller kundfokuserade tjänster, såsom molnbrytning.Andra företag, till exempel F2Pool, äger ingen hårdvara och fokuserar istället på att driva en minigolf som används av molnleverantörer, innovativa gruvföretag som HaoBTC eller små gruvarbetare med få terahashes. Fortfarande andra gruvarbetare, som BitFury och Antpool / Bitmain, designar sin egen maskinvara och säljer gruvvaror till allmänheten, liksom att köra en gruvbassäng.

Den nuvarande lönsamhetsnivån för gruvgårdar, som använder rader på rader av gruvvaror, är oklart, med få villiga att tillhandahålla konkreta siffror. Jihan Wu, grundare av Bitmain, en av de största miningpoolerna och hemmet till den nyligen tillkännagivna Antminer S7, berättade för Bitcoin Magazine att lönsamhetsnivån beror på elpriserna samt kostnaden för gruvriggar, men han kunde inte ge specifika nummer.

Under tiden lanserade BitFury en ny 16nm SHA256 ASIC för att "leverera maximal prestanda och effektivitet" enligt dess hemsida. BitFury tillkännagav nyligen en investering i BitPesa för ett obevisat belopp samt ett nytt projekt för att bygga ett "blockchain-baserat egendomsregister" som tidigare donerat 100 000 dollar till MITs utvecklingsfond för Digital Currency Initiative, enligt Alex Petrov från BitFury som berättade Bitcoin Magazine att det var BitFurys initiativ att skapa den fond som stöder Bitcoin-utvecklare.

Med miningintäkterna beroende på styrkan i Bitcoin-ekosystemet, och eftersom vinsten ökar genom effektivitetsvinster, kan vi förvänta oss mer investeringar och diversifiering. Samtidigt fortsätter gruvseffektiviteten, som har byggt världens mest kraftfulla superdator för att säkra 7 miljarder Bitcoin ekosystemet.