AlphaPoint slutför Blockchain-försök med Scotiabank

[REVIEW] Nerf Laser Ops Pro Deltaburst & Alphapoint | LASER TAG by NERF! (Juni 2019).

Anonim

AlphaPoint, ett fintekniskt företag som specialiserat sig på blockchain-teknik, har slutfört ett framgångsrikt bevis på teknik med Scotiabank, en internationell bank med huvudkontor i Toronto, Kanada. Genom försöket försökte Scotiabank utforska och utvärdera hur AlphaPoint Distributed Ledger Platform kunde levereras internt över en rad användningsfall.

När jag frågade om AlphaPoint och Scotiabank planerade att vidareutveckla projektet, berättade Igor Telyatnikov, president och COO i AlphaPoint, Bitcoin Magazine att han inte kunde kommentera specifika steg i Scotiabank-AlphaPoint samarbete. Han påpekade dock att AlphaPoint planerar att avslöja några ytterligare nyheter inom en snar framtid.

"Vi har två andra stora meddelanden som kommer att meddelas under den kommande månaden, inklusive en produktionslansering med en systemiskt viktig finansinstitution," säger Telyatnikov. "2017 bildar sig för att vara ett otroligt år för den distribuerade ledteknologibranschen som helhet och för AlphaPoint också. "

Som ett led i flermånadersprojektet skickades handelsrapporter vid utplacering av AlphaPoint Distributed Ledger Platform, som körde samtidigt på Microsofts Azure Cloud och AlphaPoint-hårdvara.

I realtid konverterade blockchain-nätverket FIXML-meddelanden till smarta kontrakt och skapade en oföränderlig "enkel sanning" över hela nätverket.

Finansiell informationsutbyte (FIX) är ett industriprotokoll som används för att kommunicera värdepappersinformation i specifika elektroniska meddelanden. Detta inkluderar information som att få offerter, marknadsdata och handelsorder.

Med trillioner dollar som handlas årligen på Nasdaq ensam, investerar finansiella tjänster enheter kraftigt i att optimera elektronisk handel för att öka sin fart på de finansiella marknaderna och sänka kostnaderna. Blockchain-tekniken kan hjälpa dem att spara 8-12 miljarder dollar per år, inklusive besparingar på upp till 70 procent i rapportering, 50 procent i efterhand och 50 procent i överensstämmelse, enligt en studie från Accenture och McLagan.

"Distribuerad ledarkontroll gör det möjligt för institutionerna att ompröva hur data strömmar inom sina organisationer", säger Joe Ventura, grundare och VD för AlphaPoint, i ett uttalande.

"Partnerskap med Scotiabank är en fantastisk upplevelse - deras team leder ledningen genom att visa sig pragmatiska, närmaste implementeringar av denna revolutionerande teknik. "

AlphaPoint Distributed Ledger Platform gör det möjligt för företag att digitalisera finansiella instrument på sina proprietära distribuerade ledare. Det skapar snabbt handelsplatser för dessa tillgångar och gör det möjligt för företag att hantera arbeten före handel och efter handel tillsammans med befintliga system.

Full stack-plattformen innehåller ett antal funktioner, såsom integrerad kommunikation med äldre system, hög genomströmning, användarnivååtkomstkontroll och deterministiska smarta kontrakt.

Scotiabanks partnerskap med AlphaPoint till rättvis distribuerad ledgerteknologi är en del av bankens bredare önskan att positionera sig framför konkurrenterna i fintech-utveckling.

I januari öppnade den en 70 000 kvadratfot Digital Factory i centrala Toronto för att utveckla teknik som artificiell intelligens och blockchain.

Den nya anläggningen är bara ett av ett nätverk av digitala fabriker, inklusive webbplatser i Mexiko, Peru, Chile och Colombia, som fungerar som inkubatorer för nya produkter och tjänster för den kanadensiska bankens 23 miljoner kunder runt om i världen.

Under den stora öppningen av anläggningen den 26 januari demonstrerade Scotiabank ett nytt betalningssystem som kombinerar blockchain-teknik med biometrisk skanning. En snabb handskruvning via en scanner gör att anställda i Toronto Digital Factory kan betala för mat och dryck i cafeterian.

Shawn Rose, Scotiabanks vice vd för digital banking, berättade för Reuters att banken är i färd med att ansöka om patent för den specifika tekniken.