Altcoins steal the spotlight när bitcoin når nya höjder

EOS: Speed Record, Not A Security, Stealing ETH Dapps, Rent Your Tokens (Juni 2019).

Anonim

Bitcoin, världens ledande digitala valuta, har startat den nya månaden genom att överträffa $ 1, 500 per mynt för att nå en ny heltidshöjd. Bitcoin lyckades hålla sin positiva fart efter samtalet i april för att toppa på $ 1, 441. 39 efter nyheterna att Japan officiellt har erkänt bitcoin som en juridisk betalningsmetod och att Rysslands lagstiftare planerar att göra detsamma.

Det enorma rallyet i altiner har dock också verkligen stått ut de senaste veckorna.

Ether

Den näst största digitala valutan, Ethereums eter, har också slagit en ny heltid hög den senaste veckan, eftersom den överträffade $ 80-värdet. Bara två månader innan handlades eter på cirka $ 15 per token. Vågan av positiva nyheter kring testning och framtida adoption av Ethereum blockchain av kommersiella industrier kombinerat med ett brett utbud av nya kryptoprojekt byggda på toppen av Ethereum blockchain som har finansierats genom första mynt erbjudanden har givit valutan a massiva ökning under de senaste veckorna.

Ripple

Liksom Ethereum upplever Ripple-nätverket antagandet av ett stort antal finansiella institutioner för att behandla inhemska och gränsöverskridande betalningar. Detta har i sin tur gett intresse för Ripples digitala valuta, som har haft en imponerande rally under de senaste två månaderna och ökar från $ 0. 0054 den 1 mars till 0 $. 054 den 1 maj, toppade på $ 0. 0714 den 2 april.

Litecoin

Litecoin, som traditionellt har ansetts vara det digitala "silver" till bitcoins "guld", har upplevt en imponerande rally sedan samtalet om SegWit-implementeringen påbörjades. Under de senaste 30 dagarna ökade priset på Litecoin från 6 USD. 74 för att överträffa $ 15-märket den 25 april. Charlie Lee, uppfinnaren av Litecoin och maskinchef vid Coinbase, har varit en framstående supporter av SegWit-implementeringen för "hans" altcoin och lyckats övertyga majoriteten av litecoin miners till följa kostym. Litecoin nådde SegWit-aktiveringssignaltröskeln på 75 procent den 26 april och ändringarna i nätverket träder i kraft inom de närmaste två veckorna.

Anonymitetsfokuserade Altcoins

Med nya sätt att identifiera bitcoin-användare har publicerats och uppmaningen till mer bitcoin-reglering som kommer från regioner som Europeiska unionen, visar anonymitetsfokuserade digitala valutor en ökad efterfrågan .

Ledande dessa digitala valutor, DASH, Monero, Zcash och den relativt nya PIVX har alla rallied betydligt under de senaste två månaderna.

Från 1 mars till 1 maj reste DASH från $ 33 för att slå sin heltid högt på $ 117. 78 den 18 mars enligt CoinMarketCap. För närvarande handlar DASH om cirka 87 dollar.

Monero (XMR) fick också värde, rallying från omkring $ 13 för att nå sin heltid hög på $ 25. 99 den 17 mars. Nu handlar Monero om $ 22- $ 23.

Zcash (XEC) lyckades också ta upp efter en lugn period inom sitt samhälle efter sin högprofilerade ICO, rallying från $ 40 för att överträffa $ 100-värdet den 1 maj. Nu handlar Zcash om cirka 93 dollar.

Den nyaste medlemmen av den privatlivsbaserade digital valutaklubben, PIVX, rallied från $ 0. 045 den 1 mars för att överträffa $ 2-markeringen, toppa till $ 2. 11 den 16 april. Den nya community-fokuserade valutan handlar för närvarande på cirka $ 1. 60, och dess marknadsvärde kommer nära Zcash.

Läs mer om altiner i


Vad är en Altcoin? Fortsätt med försiktighet


Intressant är att alla de 15 största totalmarknaderna i fråga om marknadsvärde har samlats i april, vilket indikerar starkt investerarintresse i bitcoins alternativ. Detta kan också ses när man ser på minskningen av bitcoins marknadsandel på den globala valutamarknaden.

Den 30 april sjönk Bitcoin Dominance Index under 60 procent för första gången någonsin, vilket tyder på att investerarnas intresse för altcoins växer och att storleken på marknaden för altinkamarknader snart kan växa upp marknadens kapitalisering av bitcoin.

Ökningen i efterfrågan på altcoins och ökningen av deras marknadsandel kan hänföras till investerarnas önskan att tjäna högre avkastning genom att investera i mindre mogna digitala valutor, vilket har potential att skapa bättre avkastning än bitcoin, liksom ökning av ICO-aktiviteter som har fångat uppmärksamheten hos avkastningslösa investerare.

Medan det imponerande rallyet i altinerna drar mer investerarnas uppmärksamhet mot bitcoins alternativ är det viktigt att notera att de också är väsentligt riskfyllda investeringar än bitcoin. De är trots allt otestade och relativt instabila - och att deras priser kan faller ofta snabbare än de rallied. Generellt sett, när en tillgångsklass spikar i en mycket snabb takt inom kort tid, är en korrigering precis runt hörnet. Något att vara uppmärksam på när du gör din nästa altcoin investering i det nuvarande marknadsklimatet.