Mitt i bitcoin scaling debate, segregated witness testnet inför allmän scen

Beyond the Headlines: Understanding Korea (April 2019).

Anonim

Distribuerat nätverk

I en uppskattad debatt över blockstorlek och Bitcoins framtid har Bitcoin Core-utvecklarna Dr Pieter Wuille, Eric Lombrozo och Johnson Lau lanserat en tredje iteration av Segregated Witness "testnet. "Dubbelt SegNet, den senaste versionen av Bitcoin testnätverket innehåller flera förbättringar över sina föregångare, och är tillgänglig för alla som vill prova eller experimentera.

SegNet, som tidigare versioner, är i grunden en klon av Bitcoin, speciellt avsedd som en demoversion. Men medan de två tidigare SegNetsna endast var öppna för utvecklare som arbetar med projektet, kan alla nu använda det.

, säger Ciphrex VD och Segregated Witness-utvecklaren Lombrozo: "Alla plånböcker och andra apputvecklare är inbjudna att testa och experimentera med den senaste versionen av SegNet, och ge feedback. Vi har öppnat en IRC-kanal på Freenode, # segnet-dev, och välkomnar hela diskussionen om att integrera och stödja Segregated Witness-transaktioner i plånböcker. Många utvecklare har redan gått med i ansträngningen. Jag är glad att se spänningen och entusiasmen, och hoppas att många andra kommer att gå med. " Segregated Witness, det talade om mittpunkten för skalbarheten" roadmap "som föreslås av Bitcoin Core, kommer att introducera flera betydande förbättringar av Bitcoin-nätverket. Viktigast, det möjliggör ett ökat antal transaktioner genom att kringgå den ursprungliga gränsen för 1 megabyte blockstorlek, med hjälp av ett tillägg till befintliga block som kallas "vittnet". "Detta kan öka den effektiva blockstorleken upp till cirka 1,75 till 2 megabyte, beroende på transaktionstyperna.

"Jämfört med tidigare SegNet-versioner innehåller denna senaste iteration fyra huvudsakliga förbättringar, säger Lombrozo, vars mSIGNA-plånbok kommer att implementera Segregated Witness när det rullas ut. "Först och främst flyttade vi" add-on anchor "- vitlens Merkle root - till en annan del av myntbasen transaktionen. Vi gjorde lite forskning, och det visar sig fungera bättre för befintlig gruv-maskinvara. För det andra ändrade vi signaturhash algoritmen så att verifiering kräver färre steg. Detta gör att man kör en hel nod mindre belastande, stänger av en nekad vektor som är särskilt otäck för större block och minskar blockrelätiden över nätverket. För det tredje signeras transaktionsinmatningsvärden. Detta förhindrar några fransangreppsvektorer, där användarna av misstag kan betala för hög avgift. Och för det fjärde sänkte vi kostnaden för typiska, icke-multisigstransaktioner. Eftersom dessa fortfarande ligger i majoriteten i nätverket, bör det öka den totala genomströmningen. "

En av de intressanta egenskaperna hos Segregated Witness, som först presenterades på Scaling Bitcoin-verkstaden i Hong Kong, är att det kan rullas ut som en mjuk gaffel.Det innebär att bara gruvarbetare behöver byta programvara för att kunna använda det. alla andra användare kan "välja" om och när de väljer att. Av detta och andra skäl föredrar Bitcoin Core-utvecklingsteamet mjuka gafflar över hårda gafflar, vilket kräver en synkroniserad nätverksomkopplare för alla användare.

Under den senaste veckan kom dock tanken att genomföra Segregated Witness som en mjuk gaffel under ökad granskning. Teamet bakom det nyligen lanserade Bitcoin Classic-genomförandet anser att en förändring av avgiftspolicy är oönskad, ifrågasätter om den ökade transaktionsflödet kommer att vara tillräckligt och påpekar att det finns en säkerhetsnedbrytning för noder som inte uppgraderas till den senaste versionen av mjukvaran. Kritiker hävdar också att den föreslagna mjukgaffelmetoden kräver ett "fult" hack vilket kan komplicera utvecklingen av plånbok och appprogramvara.

Bitcoin Core-utvecklingsgruppen hävdar emellertid att säkerhetsavväggen är mycket teoretisk och försumbar och mycket färre än de som hör samman med en hård gaffel. De påpekar att mjuka gafflar har implementerats flera gånger tidigare: när multisig rullades ut eller senare med CheckLockTimeVerify. Kärnutvecklare hävdar också att den ökade genomströmningen nästan motsvarar den 2 megabyte hårda gaffellösningen som planeras av Bitcoin Classic, och kan i vissa fall uppgå till lite mer. De anser att den ändrade avgiftspolitiken är en funktion, inte en bugg, eftersom den incitiverar användarna att utnyttja det tilläggsutrymmet i block.

"När det gäller" galenskapen "i lösningen … ska jag lägga ut det helt här," sade Lombrozo. "En enkel blockstorleksökning via en hård gaffel sätter all belastning på infrastrukturen i stället för apputvecklarna. Vad vi föreslår med Segregated Witness lägger lite börda på apputvecklare - vilket vi tycker är rättvist. Som en bonus betyder det också att dessa appar kommer att vara redo att stödja mycket mer sofistikerade funktioner i framtiden, såsom smarta kontrakt, Lightning Network och andra betalningskanalslösningar. Det är fortfarande inte en väldigt komplicerad sak att stödja, och många plånboksutvecklare verkar ivriga och upphetsade av allt detta. "

Segregated Witness är planerat att rulla ut i Bitcoin Core och Bitcoin-nätverket i april i år. BitGuard, BitcoinJS, BlockTrail, Breadwallet, Coinkit, Coinomi, Digital Bitbox, EI8HT, Electrum, GreenAddress, Green Bits, Ledger, Libbitcoin, libbtc, mSIGNA, Mycelium, NBitcoin, Omnicore och Samourai Wallet har angivit stöd hittills.

För mer information om segregerat vittne, se

Bitcoin Magazines

tredelade serier om förslaget.