Antminers nya R4-modell som är konstruerad för att användas i hem, minskar centraliseringen

Bitmain Antminer s7 or s9 Electrical Information and Home Wiring (Maj 2019).

Anonim

En gång i tiden, i början av Bitcoins historia, var det möjligt att mina bitcoin hemma med hjälp av en PCs CPU. Senare måste gruvarbetare byta till GPU, sedan till ASIC och sedan till mer och mer sofistikerad bitcoin gruvutrustning. I dag görs mest gruvdrift i specialgruvgårdar, som drivs av några stora aktörer som investerar betydande pengar i hårdvaruanläggningar på platser med låga temperaturer och låga elkostnader. Det verkar som att tiden för privat gruvdrift är över och trenden mot professionell gruvdrift är här för att stanna.

I början av nästa vecka kommer Bitmain dock att lansera det senaste tillägget till sin bitcoin-gruvproduktlinje, Antminer R4, som är utformad för att ta itu med några av de hinder som har hållit hemmineraler i sidled.

Det är värt att notera att tillkomsten av professionell gruvdrift planerades av Satoshi Nakamoto själv under 2010. "Det nuvarande systemet där varje användare är en nätverksnod är inte den avsedda konfigurationen för stor skala", sa Nakamoto. "Det skulle vara som att varje Usenet-användare kör sin egen NNTP-server. Designen stöder att användarna bara är användare. Ju större börda det är att köra en nod, desto färre noder kommer det att finnas. Dessa få noder kommer att vara stora server gårdar. Resten blir klientnoder som endast gör transaktioner och genererar inte. "

Det verkar som om Nakamoto hade rätt. Det är emellertid viktigt att komma ihåg att förutom att generera pengar från elkraft, vilket är målet för gruvarbetare, distribuerar gruvdrift minkningen bitcoin-transaktioner och upprätthåller blockchain. Det distribuerade underhållet av blockchain, crowdsourced med ekonomiska incitament, är det som ger makt och elasticitet till Bitcoin-nätverket. Om tvärtom bara några få operatörer upprätthåller blockchain, blir nätverket faktiskt centraliserat och stabiliteten hotas av 51 procent attacker.

Därför verkar Bitcoin-gruvdrift tillbaka till små gruvarbetare hemma vara en mycket bra idé. Det är trots allt fortfarande möjligt att gruva till vinst, och de som investerar i modern gruvutrustning kan fortfarande återhämta sin investering och göra lite extra pengar. Moderna gruvriggar genererar emellertid mycket värme och ger mycket ljud, vilket minskar överklagandet av hemmining.

Ange Bitmain, producenten av Antminer. Bitmain, med huvudkontor i Peking, med kontor i Shenzhen, Chengdu, Qingdao, Hong Kong, Tel Aviv och Amsterdam, utvecklar också molnbrytningsplattformen Hashnest och driver minpool Antpool.

I början av nästa vecka kommer Bitmain att lansera det senaste tillägget till sin bitcoin-gruvproduktlinje, Antminer R4. Enligt företaget kommer Antminer R4 att vara världens tysta multi-terahash bitcoin miner. Bitmain lanserar också en tyst 2600W nätaggregat (PSU), APW5, speciellt konstruerad för högpresterande gruvdrift.

Antminer R4 använder det effektiva 16nm BM1387 ASIC-chipet för bitcoin-brytning. Det kan leverera ett hashrate av 8. 6TH / s med en effektivitet på 0. 1J / GH vid en ljudnivå lägre än 50dB. Vid en omgivande temperatur på 35 ° C är R4: n ljudnivå 52dB. BM1387-chipet är byggt med hjälp av TSMCs 16nm FinFET-teknik och levererar 0. 098 J / GH, vilket enligt Bitmain gör det till världens mest effektiva bitcoin mining chip på konsumentmarknaden. Varje Antminer R4 använder 126 BM1387-chips.

"Antminer R4 har designats med stor omsorg för att säkerställa det minsta möjliga ljudet med maximal hashrate", noterar Bitmain pressmeddelande. "Det ersätter den traditionella gruvarbetare med ett roterande bladsystem inspirerat av fläkten i ett tyst split luftkonditioneringsapparat. Hastigheten på denna unika fläkt styrs automatiskt så att den aldrig producerar mer ljud än vad som är absolut nödvändigt. Den smala designen av Antminer R4 gör att den bekvämt kan placeras i en bokhylla eller på ett datorbord hemma. "

För hemanvändare som vill använda Antminer R4 med optimal prestanda rekommenderar Bitmain att de använder den med APW5-nätaggregatet.

APW5 är Bitmains mest avancerade PSU hittills och är kompatibel med både 220V strömförsörjning och 110V strömförsörjning som är standarden i Nordamerika. Med en 220V-försörjning kan den leverera en utgång på 2600W. APW5 kombinerar hög effektivitet och god dynamisk prestanda i ett kraftigt paket och innehåller även överbelastning, överhettning, överström och lågspänningsskydd. PSU-enheten är byggd för hög prestanda och låg ljudnivå. Precis som för R4, styrs APW5s fläkt automatiskt så det producerar bara så mycket ljud som absolut nödvändigt.

"Med utgåvan av dessa produkter hoppas Bitmain kunna ta med bitcoin mining tillbaka till hem och fortsätta decentralisera bitcoin gruvnätverket," noterar Bitmain pressmeddelande. Med praktiska högpresterande gruvverktyg hoppas Bitmain att hemminskare bättre kan fortsätta att spela en viktig roll i Bitcoin-nätverket.