Antpool kommer inte att köra SegWit utan bitcoin Block Size Öka hård gaffel

How to configure bitmain Antminers S9 D3 L3+ pool setup nicehash antpool (Maj 2019).

Anonim

Även om det har förekommit något allvarligt, offentligt drama över skalning i Bitcoin-samhället i över ett år, verkar det som om samhället för det mesta är förenat med en enda plan framåt, vilket bygger på "Bitcoin Round Table Consensus". "Det finns fortfarande högprofilerade individer, som tidigare Bitcoin Core lead maintainer Gavin Andresen och longtime Bitcoin ängel investerare Roger Ver, som skulle vilja se en ökning av blockstorlek gränsen så snart som möjligt.

Stöd för Bitcoin Classic, som avser att distribuera en blockstorleksgränsökning till 2 megabyte via en hård gaffel, sitter för närvarande cirka 5 procent av nätverkshasratet, och företrädare för de allra flesta Bitcoin-gruvarbetare och gruvbassänger har ingen avsikt att bryta det tidigare avtalet om att endast köra Bitcoin Core-programvara under överskådlig framtid.

Bitcoin Magazine chattade nyligen med Bitmain, VD Jihan Wu, om sina nuvarande tankar om Segregated Witness (SegWit), hårda gafflar och det senaste Peking-mötet mellan BIP 109-supporter och den kinesiska Bitcoin-gruvindustrin. Bitmain driver en av de två bästa Bitcoin-gruvpoolerna i världen, Antpool. Poolen stod för ungefär 22 procent av alla gruvade block under de fyra dagarna före publiceringen.

Kommentarer till Peking-mötet

Bitcoin Magazine rapporterade tidigare på ett något hemligt möte i Peking som ägde rum i slutet av mars. BTCC COO Samson Mow hänvisade till mötet som ett "tåg vrak", vilket är en beskrivning som vissa, som Roger Ver, visade sig vara felaktiga.

När han frågades om han skulle referera till mötet som ett tågfel, svarade Wu: "Det beror på hur du definierar" tågavverk. "Om det beskriver statusen att inget avtal uppnåddes, är det ett" ja ". "Wu99 fortsatte med att klargöra att ett avtal, som det som gjordes i Hong Kong, inte var Peking-mötet (enligt hans åsikt). Han förklarade:

"Vi diskuterade massor av potentiella lösningar kring skaleringsfrågorna och diskuterade eventuella problem med dessa idéer. Eftersom det inte finns någon avsikt att vrida någon till något löfte, känner alla sig fritt att diskutera alla möjliga sätt för framtida handlingar. Mötet låter alla känna till varandra positivt. "

När han frågade om han tycker att Bitcoin Core-färdplanen är tillräcklig, svarade Wu:" Om (snart och tillräckligt stor) blockstorleksökning ökar [blir] en del av skaleringsplanen och Lynnätverket är klart snart nog tror jag att det kommer att vara tillräckligt i minst några år från och med nu. "

Antpool kommer inte att köra Bitcoin Classic, kan fördröja SegWit

Under sin konversation med

Bitcoin Magazine bekräftade Wu att Antpool testar Segregated Witness (SegWit) just nu och gruvpoolen kommer inte att kör Bitcoin Classic i en produktionsmiljö under överskådlig framtid.Wu tillade att Bitmain hedrar Hongkong-avtalet, "trots att många tror att SegWit inte är" släppt "eftersom det bara finns en begäran om dragning. " Det bör klargöras att det inte fanns något uttryckligt löfte att frigöra segregerat vittne i april i Hongkong-avtalet. Med detta sagt satte Wu avtalet i följande sammanhang:

"Kontextet är att SegWit kommer att frisläppas i rätt tid för att ta itu med problemen med blockstorlek i kort framtid. Kina Bitcoins community sida, inklusive utbyten, plånböcker och gruvarbetare, är mycket oroad över det kortsiktiga problemet. [Det] SegWit-utgivningsdatumet uppgav repetitivt som i april. Så försening med SegWit är ett problem, men de flesta parter kommer att förstå detta problem och fortsätta att agera i god tro. "

Wu delade också sina åsikter om huruvida det nuvarande tillståndet för segregerat vittne kan ses som en sann release:

" Vid "release" ska det alltid vara en fungerande, välprövad binär programvara som kan låta människor att springa säkert i god tro. En kod som inte slås samman, inte testas, inte överenskommits av deras beslutsgemenskap är inte en "release". "Det finns flera" release [s] "i avtalet, och varje" release "har samma betydelse eller mening. "

Innan du kör Segregated Witness-kod i en produktionsmiljö, vill Wu se den svåra gaffelkoden som diskuteras i Hongkong-avtalet som genomfördes i en release av Bitcoin Core. Wu förklarade:

"Vi väntar på den hårda gaffelkoden i juli som lovades i februari Hongkong-mötet. Vi och andra gruvpooler vill vilja prata med Core igen efter att hårda gaffelkoden är offentlig innan vi tar nästa steg. "

När du frågade specifikt om Antpool skulle köra SegWit-kod utan en hård gaffelökning i blockstorleken, som också inkluderades i en release av Bitcoin Core, svarade Wu:

" Nr. Det är acceptabelt att den hårda gaffelkoden inte är aktiverad, men den måste ingå i en "release" av Bitcoin Core. Jag har klargjort definitionen av "release", som inte är offentlig. ""

Några av de Bitcoin Core-bidragsgivare som undertecknade Hong Kong-avtalet träffades nyligen i New York för att diskutera vad som borde vara i den föreslagna hårda gaffeln. Detaljerna i den föreslagna hårda gaffeln förväntas vara kända inom kort, och en tråd på Bitcoin-utvecklingsbrevlistan visar ett sätt att blockera ASICBoost-förslaget har diskuterats.

I den nuvarande miljön förväntar sig utvecklarna att en ökning av blockstorlek via en hård gaffel sannolikt inte kommer att slås samman i Bitcoin Core. Med detta sagt sade Bitcoin Core-bidragsgivare och talesman Eric Lombrozo

Bitcoin Magazine att en ökning via en mjuk gaffel är en möjlighet. Ökningar via en mjuk gaffel, såsom förlängningsblock, har diskuterats tidigare. Det bör noteras att Segregated Witness också effektivt är en ökning av blockstorleksgränsen till ungefär 1, 7 megabyte. Schnorr-signaturer är en annan optimering som möjliggör att fler transaktioner passar in i varje block.

I Lombrozos synvinkel bör hårda gafflar inte utnyttjas under politiskt tryck medan animositet fortfarande finns mellan olika delar av samhället.

I samband med Antpools nuvarande syn på skalning skulle bristen på en hård gaffelutbyggnad i Bitcoin Core kunna fördröja aktiveringen av ett segregerat vittnes mjukgaffel.

Wu: En hård gaffel är fortfarande nödvändig

Medan Bitmain håller fast vid Hongkong-avtalet är Jihan Wu oroad över huruvida Bitcoin Core kommer att genomföra en ökning till blockstorlek. Han noterade möjligheten till en "katastrof" om blockstorlekgränsen inte ökas som skulle orsakas av förseningar i transaktionen och avgifterna, men han förstår att de Bitcoin Core-bidragsgivare som deltog i Hongkong-mötet inte kan tala för dem som inte var där .

Wu noterade att blockutrymmet har ett perfekt oelastiskt utbud, vilket han noterade är en ekonomisk term som inte ofta tillämpas på den verkliga världen. Han tillade: "Jag vill verkligen inte att hela samhället upplever allvarliga problem som en konsekvens av att göra det felaktiga valet. "

Wu nämnde att Blockstream-presidenten Adam Backs senaste presentation vid Paralelni Polis var ett positivt tecken. Han uppgav:

"Den [senaste] presentationen av Adam Back for Slush visade att de har tagit problemet med att öka blockstorleken till allvarligt övervägande. Det är ett positivt tecken. Vi hoppas att medlemmarna i Core Community, särskilt de som har vetorätt i sin beslutsprocess, kan inse [betydelsen av] ökar [i] huvudbladsstorleken. "

När det gäller när en blockgränsöverskott behövs, lade Wu till:

" Vi måste göra det snabbt. Blockstorleksökningen är trots allt en kortvarig lösning för nödproblem. Att försena för att öka blockstorleken kommer att medföra många problem, vilket för det mesta blir smärtan hos Bitcoin-företag som utbyte och plånböcker. "

För att illustrera sin oro över behovet av mer blockutrymme, delade Wu en fråga från HaoBTCs vd Wu Gang under mötet i Hongkong i februari. Wu parafraserade:

"Massor av on-chain transaktioner dyker upp nu. Efterfrågan på Bitcoin-transaktioner är högre och högre. Om SegWit och Lighting Network inte kan vara redo och anpassade till efterfrågan tillräckligt snart? Kommer vi bara att fråga användarna att vänta tills vi har avslutat SegWit mjukgaffel och Lightning Network? "

Wu tillade att Gangs fråga inte besvarades.

Bitcoin Magazine

nådde ut till Bitcoin Core-bidragsgivare Peter Todd för att få svar på Gangs fråga: "Bitcoin går helt enkelt inte bra, så vi har inget enkelt sätt att svara på ökad kräva andra än avgiftsmarknaden blockstorlek kan störas, men det ökar centraliseringen. Avgiftsmarknaden innebär att de lägsta värderade transaktionerna prissätts ut ur marknaden, men nu när avgifterna uppskattas brett, och plånböcker börjar lägga till stöd för ersättning för avgift för avgift, har vi goda mekanismer för användarna att överbjuda de lägsta värderade transaktionerna och fortsätt använda Bitcoin.Det här är inte ett bra svar jag håller med, men det finns inte mycket mer vi kan göra utan grundläggande förbättringar för Bitcoins skalbarhet. ”