Är bitcoin miners tjäna mer pengar på små block?

Bitcoin: vad är grejen och är det en bubbla eller inte? (Juni 2019).

Anonim

Nästan alla transaktionsblock på Bitcoin-nätverket har varit fulla under de senaste veckorna, och gruvarbetare skördar fördelarna med att användarna måste bjuda på rätten att få sina transaktioner bekräftas i blockchain i tid.

Även om Bitcoin ofta marknadsfördes på grund av sina extremt låga transaktionsavgifter på några pennies eller mindre, har den hårddisk på 1 megabyte på antalet transaktioner som kan behandlas av nätverket tvingat användarna att betala $ 0. 50 eller mer per transaktion under de senaste veckorna.

Eftersom användarna är villiga att bjuda sig mot varandra för blockutrymme har bitominominerad miniräknare transaktionsavgift ökade femfaldigt under det gångna året. Det är emellertid oklart vilken effekt trängsel har på marknadspriset på bitcoin, vilket direkt påverkar värdet av miners blockbelöning.

Det är inte en enkel uppgift att hitta en direkt koppling mellan nätverksbelastning och pris, så det är inte helt klart om gruvarbetare drabbas direkt av bristen på Segregit-vittnes (SegWit) aktivering eller en hårdförhöjande ökning av blockstorlek. I allmänhet är bitcoinpriset också upp runt 300 procent sedan den här tiden förra året.

Siffrorna bakom transaktionsavgifterna

Enligt BitInfoCharts tog Bitcoin miners 10 till 15 bitkoints per dag från transaktionsavgifter för hela 2014 och hälften av 2015. En ökning av avgifter startade runt tiden Bitcoins scaling debatt spillde ut ur de tekniska forumen och in i media sommaren 2015. Bitcoin miners samlade omkring 30 bitcoins per dag i avgifter i slutet av 2015 - en fördubbling av tidigare norm.

Tänk på att dessa transaktionsavgifter samlas ut till blockbidraget, som halverades från 25 bitcoins per block till 12. 5 bitcoins per block sommaren 2016. Blockbelöningen är kombinationen av blockbidraget och transaktionsavgifterna.

Avgiften började verkligen starta sommaren 2016, när avgifterna minskade per dag uppgick till 50 till 60 bitmynt. Sedan dess har intäkterna för minsta transaktionsavgift upplevt meteorisk tillväxt till 250 bitcoins per dag. Som diagrammet tillhandahålls av Blockchair. com visar, det beror på det faktum att efterfrågan på blockutrymme har ökat.

Miners samlar nu 1, 800 bitcoins per dag via blockbidrag och 250 bitcoins per dag via transaktionsavgifter. Det innebär att den totala belöningen är ungefär 2, 050 bitcoins, varav cirka 12 procent består av transaktionsavgifter.

Ett annat sätt att se på detta är att 12 procent av den bitcoin-denominerade minerintäkterna förlorade på grund av förra sommarens blockbelöning halvering har återförts via transaktionsavgifter. Naturligtvis har bitcoins prisökning i US-dollar uttryckt mer än gjort för intäkterna förlorade från halvering av blockbelöning.

Skalande debatt påverkar inte Bitcoin Miners

Många Bitcoin hashers - de minare som ger sin hashkraft till gruvpooler - misslyckades initialt med den ökade transaktionsavgiften.Detta berodde på att gruvpoolerna inte delade transaktionsavgifterna med sina hashers. Eftersom transaktionsavgifterna nu ligger runt 12 procent av den totala blockbelöningen, har tävlingen tvingat gruvpooler att dela med sig av transaktionsavgiftens intäkter med hashers.

Många gruvbassänger, även de som rutinmässigt klagar över bristen på en förhöjningsökning till gränsen för blockstorlek, driver nu marknadsföringskampanjer som byggts kring denna nya växande inkomstkälla för hashers.

Medan vissa användare klagar över högre avgifter eller det faktum att de inte kan få en transaktion bekräftad i rätt tid, tjänar minare ökade intäkter. Även om avgifterna har ökat ganska dramatiskt från var de var ett år eller två sedan är det oklart hur mycket effekt det har på digitalguldanvändningsfallet, vilket vissa tror ger den största delen av stödet till bitcoinpriset - och håller därför gruvarbetare glada, för.

Transaktionsavgifter för Bitcoin

Vad som händer med transaktionsavgifterna under den närmaste perioden är oklart.

Om det antas kan Segregated Witness erbjuda lite lättnad när det gäller en effektiv fördubbling av tillgången på blockutrymme. Men vissa hävdar att billigare avgifter inte skulle hålla så länge på grund av möjligheten att blocken snabbt blir full igen (åtminstone delvis på grund av de billigare avgifterna som kommer med överskott av blockutrymme) och efterfrågan på blockutrymme fortsätter att stiga.

Samma tankegång gäller för en möjlig hårdförhöjning till blockstorlek genom Bitcoin Unlimited eller de nyligen befordrade idéerna bakom BitcoinEC, även om det är mindre klart om dessa dessa förslag har stöd från Bitcoin-ekonomin .

Nyligen pekade Kina-baserade Bitcoin-gruvarbetaren Chandler Guo att ingen vill rocka båten, medan bitcoinpriset fortfarande ligger på historiska nivåer. Det är möjligt att förändringar i utbudet av blockutrymme kanske inte görs förrän intressenternas fickor börjar skada.

Civic VD och Gyft grundare Vinny Lingham delade liknande tankar om den senaste episoden av denna vecka i Bitcoin. "Det är typ av en konstig situation eftersom det nuvarande höga priset verkligen ökar avgifterna, men det stoppar också SegWit eftersom du i grunden har en situation där gruvarbetarna gör så mycket i avgifter att de inte vill lägga SegWit eftersom det kommer att ta bort sina avgifter, säger Lingham. "Om priset var $ 200, skulle SegWit vara en no-brainer eftersom de inte skulle göra några pengar i avgifter ändå. "

Efterfrågan på blockutrymme kan ändras om lagerlösningar, t ex blixtnätverket och TumbleBit, stiger i popularitet. Dessutom kan minare i sista hand få fler möjligheter att tjäna transaktionsavgifter genom att använda sidokedjor.

Ekonomin bakom förändringar i utbudet av blockutrymme kräver ytterligare utvärdering. Medan fler blockutrymmen borde leda till lägre transaktionsavgifter (alla lika stora) leder de specifika punkterna på vilka förändringar i utbudet av blockutrymme till högre eller lägre U.S. -Dollar-denominerade intäkterna för gruvarbetare är fortfarande oklara.

Utvalda bild via Blockchair. com.