Dollars arrogans

Rilès - PESETAS (Music Video) (Maj 2019).

Anonim

En mening sammanfattar perfekt problemen med modern finansiering och du hittar den i fickan . Öppna upp din plånbok och ta ut en amerikansk bill av någon valör. På den främre sidan hittar du dessa ord:

"DENNA ANMÄRKNING ÄR RÄTTSLIGT ANVÄNDAR FÖR ALLA SKULDER, OFFENTLIG OCH PRIVAT"

Den här enkla meningen inkapslar Old-World Finance, där centralbankerna gör skrämmande bud och regeringar försöker att hantera handel från en central punkt. Kontrast här med bitcoin, som representerar New World Finance. Flera punkter:

1. Det finns en anledning till att fiat-valutan behöver särskilda klausuler. Aldrig i historien har en fiat-valuta behållit sitt värde över tiden. Den som kontrollerar tryckpressen har alltid uppblåst pengarna. Således kommer fiatpengar, våra dollar, med skrämmande bud: "Du måste acceptera detta papper som pengar - annars! ”

2. Bitcoin behöver inget speciellt bud. Ingen är tvungen att använda den; ingen kontrollerar tryckpressen. Om det kom med en deklaration, skulle det läsa: "Detta bitcoin är helt värdelöst om du inte väljer att värdera det. ”

3. Tänk på den extraordinära hubrisen hos centrala planerare. Några avlägsna, långt borta bankirer förklarar att deras speciella valuta kommer att vara laglig betalning för alla skulder, offentliga och privata . Ursäkta mig? Vem tror dessa människor att de är? Tänk dig att en vanlig person krävde att du accepterar vilken valuta han skapade, bara för att han sa det. Du skulle troligen tro att han var bedragen.

4. Bitcoin visar att pengar inte kräver statligt dekret. Goda ekonomer förstår att pengar kommer från en fri marknad. Det beror inte på någon auktoritativ deklaration eller mystisk process. Ett växande antal individer väljer att handla med varandra med hjälp av något som de tycker är värdefulla. Det är inte mer komplicerat än det.

Det nya framväxande finansiella systemet har inget utrymme för höga bud, och vi får inte tolerera försök att tvinga människor till ett visst sätt att göra handel. Tro det eller inte, folk kan räkna ut sig själva vilken valuta de vill använda. (Vanligtvis vill de inte använda skräp.)

Vi kan förvänta oss att det gamla, misslyckande finansiella systemet blir ännu sämre. Historiskt sett desto närmare en valuta kan kollapsa, desto strängare blir den finansiella kontrollen. Var förberedd för ett flertal av nya lagar, regler, regler och hot om din frihet att använda pengar.

Lyckligtvis presenterar bitcoin ett tillfälle att bryta sig fritt från detta tvångssystem och dess inflytande, fiat-valuta. Oavsett hur svårt de försöker kan regeringar och centralbanker inte skapa bitcoin ur tunna luftar, och oavsett hur många lagar de skriver kommer det att vara svårt att förhindra att människor använder det. Jag hoppas bara att bitcoin kommer att kunna stå emot angreppen från alla arroganta regeringsmakare som försöker styra en ny finansiell värld.