Som användarbas växer, decentraliserad bitcoin exchange bitsquare till rebrand

Bublar lanserar sin första app med Augmented Reality (Juni 2019).

Anonim

Det decentraliserade bitcoin och utbyte av altino Bitsquare har beslutat att det måste bli omkänt eller möta en dyr juridisk kamp.

Bitsquare lanserades förra året, den första decentraliserade bitcoin- och alcoinutbytet av sitt slag. I stället för att handla bitcoin via en central förmedlare som en typisk utbyte skulle Bitsquare-användare ansluta via ett peer-to-peer-protokoll och utbyta pengar direkt. För att hålla alla ärliga ställer handelsmän säkerhetsdepositioner, medan ett skiljedomssystem fungerar som en återgång.

Det öppna källprojektet, som leddes av Manfred Karrer, sprang emellertid nyligen till ett försämring, men laget försökte registrera varumärket Bitsquare. Betalningsprocessorn Square hävdar att namnet Bitsquare är för nära sitt registrerade varumärke och motsätter sig registreringen.

I stället för att slåss för att hålla namnet Bitsquare, bestämde laget bakom den decentraliserade utbytet att det kommer att välja ett nytt namn.

"Vi hade föredragit att fortsätta använda namnet Bitsquare, men vi sökte professionell juridisk rådgivning från två oberoende advokater, och det verkar som oddsen är staplade mot oss. Med tanke på det faktum fokuserar vi våra begränsade resurser på att förbättra plattformen, snarare än på en lång och dyr juridisk process "berättade Karrer Bitcoin Magazine . "Vi väljer ett nytt namn. "

Bitsquare-laget frågar för närvarande gemenskapen om inmatning på ett nytt namn på Bitsquare-forumet. Karrer kommer personligen att tilldela personen som kommer med det vinnande namnet - som bestäms av Bitsquare-laget - med 0. 5 bitcoin.

Trots det svaga bakslaget har Bitsquare själv varit bra, sa Karrer. Efter en långsam start i april förra året har volymen på den decentraliserade växeln ökat organiskt över tiden. Antalet framgångsrika affärer på Bitsquare växer varje månad, med monero, euron och US-dollar rangordningen som de mest omsatta valutorna. (Alla affärer på Bitsquare händer mot bitcoin.)

"Vi såg den största ökningen av användarna i tider där centraliserade lösningar var märkbart misslyckade", förklarar Karrer. "Mest speciellt, Bitfinex hacken verkade vara en tydlig signal till många människor att deras medel inte är säkra på centraliserade börser. På samma sätt såg vi en uptick kring The DAO-debatten och den efterföljande Ethereum-hårda gaffeln, där centraliserade utbyten försökte ålägga vad den verkliga Ethereum-kedjan var på sina användare. "

Men, som Karrer noterade, är Bitsquare själv fortfarande ett pågående arbete. Volymen på decentraliserad utbyte är fortfarande låg jämfört med alternativ. Och i sällsynta fall har det funnits några misslyckade branscher där skiljemännen var tvungna att gå in för att ersätta medel, särskilt på volatila altcoinmarknaderna. Framtida versioner av Bitsquare kommer därför att innehålla ett mer flexibelt insättningssystem, medan programvaran också kommer att utökas med API som kan kopplas till exempelvis Bitcoin-bankomater.För extra säkerhet är integrationen med Trezor-hårdvarukorgen också i arbetet.

Som ett ännu mer ambitiöst steg i utvecklingsprocessen planerar Karrer att vända Bitsquare till en decentraliserad autonom organisation (DAO) senare i år. Det är en besvärlig term eftersom Ethereum-debatten har samma namn, erkände Karrer, men han anser att det är ett viktigt steg för att säkerställa projektet på lång sikt.

"Såsom Bitcoin själv är det viktigt att Bitsquare inte har någon enda punkt av misslyckande. Naturligtvis är koden redan öppen källkod, och protokollet peer-to-peer, men idealt skulle projektledningen vidare decentraliseras med tiden, säger han.

För närvarande behöver Bitsquare först ett nytt namn.