Australiensisk bitcoin exchange dwvx lanseras med bankstöd från westpac

WYRMWOOD - An Australian Zombie Film (Out 2014) (April 2019).

Anonim

Australienbaserad digital World Ventures Exchange (DWVx) har lanserat en bit-to-peer Bitcoin-mäklare genom ett partnerskap med den vita valutaväxlaren AlphaPoint.

Utbytet, grundat av Ian Davis och James Clarke, hoppas kunna ta med ett betrodat och personligt varumärke, samt ge en toppmodern utbyte till Australiens Bitcoin-scen.

"Vi är väldigt exalterade Digital World Ventures utvalda oss som sin teknologipartner", säger Vadim Telyatnikov, VD för AlphaPoint. "James och Ian är välkända experter i samhället. Vi tror att de har rätt tekniska och ekonomiska bakgrunder för att göra DWVx till en betydande aktör i regionen. "

Alphapoint har levererat den infrastruktur som Bitfinex, MeXBT, FlowBTC, CoinTrader och många andra utbyten går på. Programvaruföretaget hävdar att den ska tillhandahålla senaste utbytes teknik, inklusive säkerhetsöverföring med flera signaturer, snabba transaktioner och pålitlig driftstid.

En alltmer överdriven marknad

Även med AlphaPoints utbytesinfrastruktur kan det vara svårt för DWVx att sticka ut på den redan mogna australiska Bitcoin-marknaden.

Venture capital-backed Bitcoin-börserna Igot och Coinjar har redan en stor del av marknaden. Och nyligen har Independent Reserve gått in på marknaden med sin egen digitala valutautbyte och hävdat att erbjuda en säkrare och pålitlig utbyte.

Australiens Bitcoin ekosystem erbjuder ett robust erbjudande, inklusive avancerade Bitcoin-tjänster. BTC. sx erbjuder avancerade handelsverktyg, data och många hävstångseffekter. DigitalBTC, ett lokalt Bitcoin-företag, säljer till och med handel på Australian Securities Exchange.

Community med den senaste tekniken

DWVx grundarna Davis och Clarke har bakgrund inom finans och IT-stöd och erfarenhet av att arbeta för Barclays, IBM, Nationwide och Westpac bank.

"Vi har varit aktiva i de lokala Bitcoin-samhällena och försökt många utbyten", sa Davis. "Utbyten sprang av finansiella personer tenderar att fokusera på kundsupport, samtidigt som man försummar tekniken. Techie-folk tenderar att fokusera på teknik och glömma kundsupport. vi kommer från båda områdena. "

Företaget hoppas kunna sticka ut på marknaden med utmärkt kundsupport och en aktiv roll i det västra australiska Bitcoin-samhället. DWVx öppnar ett kontor i Perth, Australien.

"Det finns en stor och aktiv Bitcoin-gemenskap, men alla utbyten är på landets östkust", sa Davis. "Genom att verkligen arbeta med kundsupport och erfarenhet, samtidigt som vi erbjuder AlphaPoints teknik, tror vi att vi kan göra en verklig skillnad på marknaden. ”

”Vi är oerhört glada över att leverera en state-of-the-art Bitcoin utbyte, kan upp till en miljon transaktioner per sekund, och erbjudande ledande säkerhet och tillförlitlighet, allt samtidigt som en enkel och användarvänlig kundgränssnitt ", tillade Clarke.

Detta personliga tillvägagångssätt fattas även till sina bankpartners. DWVxs bankpartner är Westpac, den näst största australiensiska banken genom tillgångar. Enligt Clarke vet banken "fullt ut att vi är en Bitcoin start och vad vi gör. "Davis, som tidigare arbetat för banken och träffade Gail Kelly, som var VD för Westpac vid den tiden, sa att banken var" överraskande stödjande och informerad om cryptocurrency. "

Bygg varumärket

" Eftersom Bitcoin fortsätter att bli mer vanligt i Australien, är vårt uppdrag att bli en pålitlig källa till information och utbildning, genom våra omfattande kommunikations- och kundinteraktioner ", sa Davis. "Även om vi kan vara den fjärrväxlade världen i världen, är vi stolta över vår tillgänglighet och personliga inställning. "

En av de främsta orsakerna som företaget bestämde sig för att samarbeta med AlphaPoint istället för att bygga sin egen utbyte är att den kunde fokusera på att bygga upp varumärke och kundupplevelse. Duon planerar att gå till lokala startups och Bitcoin möten för att sprida medvetenhet och ta ett ansikte mot utbytet.

De kommer också att sätta på finalen på sitt lokala kontor, som kommer att vara värd för vanliga Bitcoin-presentationer och till och med ett samarbetsutrymme. DWVx har också börjat arbeta med en personlig och online pedagogisk kurs om Bitcoin.