Australian startups close down som banks end support för bitcoin

The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy (Maj 2019).

Anonim
Australiens största banker har avslutat all ekonomiskt stöd och plötsligt stängt bankkonton för minst 17 australiska Bitcoin-företag, däribland Australiens Digital Currency Commerce Association, ordförande Ron Tucker, Australiens Bitcoin Exchange Bit Trade.

"Bankerna hade inte underrättat någon av våra medlemmar. Så vitt vi vet har alla eller nästan alla digitala valutaföretag fått brev från deras bank, eller i många fall banker, råd om stängning av sina konton. Detta inkluderar minst 17, varav 13 av dessa stängdes permanent ", sa Tucker

Bitcoin Magazine. Stora australiensiska banker, däribland Westpac Banking Corporation och Commonwealth Bank of Australia, har inte meddelat sina motivation för uppsägning av bankstöd till bitcoinföretag. Denna händelse har uppmärksammats av den australiensiska konkurrens- och konsumentkommissionen (ACCC) och senator Matthew Canavan, som ser bankens plötsliga uttalande som en olaglig handling och har begärt ACCC att inleda en fullständig utredning om bankerna.

"Även om vi inte kan kommentera bankernas motivation (det är för dem att förklara), blir konsekvenserna av dessa rörelser tydligare. Den australiska Bitcoin-industrin, som en del av en större revolution i finansiell teknik, har sett sin tillväxt kraftigt begränsad av denna oförklarliga våg av debanking, "tillade Tucker.

Startsidor börjar lämna Australien

"Tyvärr har de flesta digitala valutaföretag redan stängt sina dörrar i Australien, eftersom det inte fanns några alternativa banklösningar. I minst ett fall flyttade ett Bitcoin-företag, Coinjar, sitt huvudkontor till en mer välkomnande marknad i U.K. "berättade Tucker

Bitcoin Magazine. De flesta australiska Bitcoin startups erbjuder bitcoin utbyte tjänster och betalning bearbetning bitcoin betalning; två av de få bitcoinrelaterade tjänsterna som kräver bank- eller kreditkortstöd. Även om vissa bitcoin startups har börjat söka efter alternativa finansinstitut och organisationer för att upprätthålla sin verksamhet, har de flesta företag misslyckats med att säkra bankservice partnerskap.

"För närvarande har industrin här i Australien inga alternativa alternativ trots våra medlemmars bästa ansträngningar för att nå ut till olika banksektorer," tillade Tucker.

Nej Klar Motivering

Arbetssensor och en medlem av Senatsekonomiska referensutskottet Sam Dastyari visade sina farhågor mot bankerna på grund av deras brist på förklaring och motivering bakom abrupt uppsägning av bankstöd.

"Jag är oroad över att det finns ett påstående att australiska banker medvetet kväver små företag, samtidigt som de ställer sig upp för att erbjuda samma tjänster. Vi har inte en fyrpilstolspolicy för att tillåta banker att guillotin växande industrier de är konkurrerar med … Dessa små lokala digitala valutaföretag konkurrerar i huvudsak för att tillhandahålla handelsplattformar och utveckla nya teknologier, förklarade Dastyari.

Australian Digital Currency Commerce Association anser starkt att bankerna är skyldiga till en förklaring och en tydlig motivering bakom företagens "debanking". För närvarande har alla australiensiska storbanker uppsagt bankstöd till Bitcoin-bolagen.

"Våra medlemmar har sagt att bankerna har varit anmärkningsvärt ovilliga att ge förklaringar för att upphöra med att tillhandahålla tjänster för ADCCA-medlemmar. Våra medlemmar, av vilka vissa kan vara partners med eller konkurrenter till bankerna i framtiden, är för närvarande till nåd av etablerade finansinstitut. I alla fall tror jag att våra medlemmar är skyldiga en ärlig förklaring av varför de debanseras, säger Tucker.