En grundförklaring

Samhällskunskap: Så styrs Sverige (Juli 2019).

Anonim

Bitcoin gjorde det till amerikansk tv i veckan som acomedy skiton sen natt show "Conan".

Skit är väldigt roligt. Jag uppmanar dig att titta på det. Förutsättningen är att Bitcoin har en Chief Operating Officer och han kommer att försöka förklara Bitcoin för lekmannen. Som sådan pokar det roligt på svårigheten att förstå Bitcoin som ett koncept.

Bylinan lyder: "Bitcoin kan vara för mycket för att våra djupa tankar ska förstå; Lyckligtvis förklarar träningsvideoen allt. "

Bitcoin kan ibland verka komplicerat med de oinitierade. Det kan vara svårt att komma över korta och elementära förklaringar. Förmågan att förklara Bitcoin ordentligt, i lay terms, är viktigt.

Låt oss ta upp den utmaningen. Bitcoin behöver verkligen vara mer tillgängligt, utanför teknik och libertariska kretsar. Om Bitcoin ska växa, måste de som är mindre intresserade av sina grunder förstå det och dess värdeförslag.

Detta är ett försök att ge en förklaring som gör Bitcoin tillgänglig för din farföräldrar.

Försök med denna analogi

När du skickar $ 100 till din vän skickar du dem inte kontanterna. Istället berättar du att din bank ska skicka pengarna. Banken skickar inte heller kontanter till dem. Snarare har banken en huvudbok.

Banken skickar en signal till din väns bank för att öka sin sida av bokföringen med 100 kronor. Banken minskar också din sida av bokföringen med $ 100. Överföringen är klar.

Banktjänsten är dålig, så den här uppdateringen kan ta ett tag. För utländska överföringar kan det ta många dagar. Det kommer också att kosta mycket i avgifter och avgifter.

Det här är Bitcoin som kommer in. Bitcoin är helt enkelt en huvudbok. Emellertid styrs inte denna huvudbok av en person, företag eller grupp.

I stället styrs denna ledger av ett nätverk av datorer, över hela världen. Internet kontrollerar den här huvudboken. En kopia av storleken finns på datorer över hela världen. Den som vill behålla det kan göra det.

När du vill skicka pengar till din vän skickar du en signal till detta datornätverk för att uppdatera storleken. Nätverket ökar din väns sida av storleken och minskar din sida, precis som banken.

Överföringen är klar. Med Bitcoin är denna process omedelbar. Ja, omedelbart!

Det är gratis att skicka Bitcoins. Någon, över hela världen, kan använda Bitcoin. Du behöver inte tillstånd att använda systemet. Du kan komma och sluta efter vilja.

Men PayPal gör det

Nu kan PayPal givetvis också skicka pengar direkt. Så varför Bitcoin? Nåväl, PayPal är centraliserad. Så måste du lita på PayPal.

De kan blockera ditt konto, återbetala utan tillåtelse och bestämma tvister hur de vill. Om du litar på PayPal, så är det bra. Men många gör det inte. Också, kom ihåg att det finns avgifter.

Viktigast, Paypal blockerar dock tillgång till över 60 länder över hela världen. Så det är inte ett alternativ för massor av människor runt om i världen.

Med Bitcoin är pengarna du skickar inte dollar, euro eller yen.Du skickar "Bitcoins".

Dollars är pengarna på bankens huvudbok och nätverk. Bitcoins är pengarna på Bitcoin Ledger och nätverk.

Bitcoins är pengar eftersom du kan använda dem för att köpa varor och tjänster. I själva verket finns det väldigt lite du kan inte köpa online med Bitcoin dessa dagar.

Möjligheten att överföra värde direkt, var som helst i världen, utan kostnad, oberoende av beloppet, är användbart.

Det finns fysiska bitcoins att representera bokföringsposterna, precis som det finns fysiska anteckningar, för att representera bokföringsposter i din bank. Men i båda fallen representerar de bara bokföringen.

Eftersom det inte finns någon enskild enhet som kontrollerar Bitcoin-huvudboken, kontrollerar du bara dina pengar. Ingen kan blockera åtkomst till det eller stoppa dig från att använda den på allt du vill ha.

Bitcoinsna kommer in på storleken via en process som kallas "gruvdrift". Det är detsamma som guldbrytning. Precis som gruvguld ur den fysiska jordskorpan, mina Bitcoins ut ur Internetets digitala jordskorpa.

Bitcoins är mycket sällsynta. Det finns bara 12 miljoner av dem just nu. Företag och privatpersoner investerar i mycket dyr gruvutrustning för att gräva Bitcoins ut ur Internetets digitala jordskorpa. När de blir djupare i Internetens digitala skorpa blir det svårare att gräva upp Bitcoins. Detta är detsamma som guld. Processen är exakt densamma.

Banken får dollar för sin huvudbok från en centralbank som skriver ut för många av dem. Av denna anledning är Bitcoin bättre pengar.