Bortom bitcoin: cirkelväxlar till nästa blockgenomförda sociala betalningar

Daily Update (8/15/18) | Has bitcoin found its bottom? (Maj 2019).

Anonim

Wall Street Journal publicerade en berättelse den 7 december 2017 med titeln "Bitcoin Powerhouse kommer att dra ut pluggen på Bitcoin. "I själva verket meddelade" bitcoin bank "Circle Internet Financial att det bland annat inte längre kommer att erbjuda kunderna möjlighet att köpa och sälja bitcoins.

"Använda bitcoin för spekulativ handel eller personer som köper och säljer bitcoin eftersom de tycker att det är roligt - det är inte ett intressant affärsverksamhet för oss", säger Jeremy Allaire, Circle's grundare och koncernchef i en intervju med Reuters . "För några år sedan när vi startade företaget var bitcoin den enda digitala valutatekniken som betydde. Vi tänkte uppenbarligen det som ett vanligt fenomen och vi hade förväntat oss mer framsteg när det gäller teknikutveckling, men utvecklingen har avtagit under de senaste tre åren. "

Allaire verkar missnöjd med Bitcoins system. är ett av väsentligen gridlock bland kärnutvecklare, medan vanliga företag använder den här tekniken, säger han. "Vi har varit djupt frustrerade över den brist på framsteg, och vi vill flytta framåt."

Cirkels meddelande är mer sober och faktiskt, och mindre sensationalized, än WSJ rubriken. Företaget "drar inte pluggen på Bitcoin" - endast vid bitcoinhandel, kommer Circles kunder att fortsätta att kunna ta emot, skicka och hålla bitcoin, men de måste använda alternativa alternativ för att handla bitcoin.

"Vi eliminerar möjligheten för kunder att köpa och sälja bitcoin direkt på Circle och introducera ett nytt, föredraget bitcoin-utbytespartnerskap med Coinbase, säger Allaire och Sean Neville, Circle grundare och VD i det gemensamma inlägget. "Konsumenter som försöker köpa och sälja bitcoin i framtiden kan nu utnyttja vårt nya, föredragna partnerskap med Coinbase. Kunder kan fortfarande skicka bitcoin till någon plånbok eller utbyte av deras val, men Coinbase är vår rekommenderade konsumentbitcoin utbyte. "

Men Circle-meddelandet verkar innebära att företaget är avtagande bitcoin och betraktar det som bara ett av många alternativ för backend blockchain-medierade transaktioner. Förutom bitcoin har Circle-användare möjlighet att hålla pengar i US-dollar, euro eller brittiska pund, beroende på deras plats. Enligt bolaget har blockchain-aided betalningar i traditionella valutor ökat mycket snabbare än bitcoin betalningar på Circle-plattformen. Circle planerar att fortsätta använda bitcoin och andra digitala tokens bakom kulisserna för att reglera transaktioner i traditionella valutor.

Ny fokusering på sociala betalningar

Huvudfokuset på Circles meddelande är Circle apps för webben, iOS och Android, nu uppdaterad med meddelandefunktioner och en ny betoning på sociala betalningar.

"Vi har rullat ut nya meddelandekapaciteter till alla Cirkel-kunder i alla våra appar på webben, iOS och Android", säger Allaire och Neville. "Vi har länge hävdat att sociala betalningar är bäst upplevda i samband med de samtal och samspel vi har med vänner, kollegor, familjemedlemmar och enskilda säljare. Meddelanden ger sammanhang för en betalning, vare sig det är med en rolig bild, ett foto av en måltid som delas, ett ögonblick från en utekväll eller en bild av den produkt som någon säljer. "

Med andra ord försöker Circle att placera sina appar som sociala meddelandeplattformar - som WeChat, Messenger eller WhatsApp - men med inbyggda betalningar via Circles nätverk. Transaktionshistoriken mellan två användare lagras i en enda konversation, en funktion som också är tillgänglig för Apples iMessage i iOS 10.

Introducerar Spark

Circle lanserar också en ny blockchain-teknik som kallas Spark: ett protokoll för digitala plånböcker att utbyta värde med hjälp av blockkedjor, inklusive bitcoin, som avvecklingslager. Enligt Circle är Spark, som företaget planerar att öppna källan och tillgänglig för walletutvecklare, utformat för att erbjuda en sömlös betalningsupplevelse för plånboken som speglar lokala valutakurser samtidigt som man säkerställer fullständig KYC / AML-överensstämmelse.

Circle använder initialt Spark inom ramen för två nya partnerskap med Koreas Korbit och Filippinerna 'Mynt. ph, två digitala valutahandlare som kommer att ansluta till Circle och hävda Spark APIs för att betjäna sina lokala marknader och valutor. Det är värt att notera att mynt. ph samarbetar också med Stellar för att ge globala remittanser till Filippinerna.