Bip 75 förenklar bitcoin plånböcker för den dagliga användaren

Calcination Plant for Iron (Pellet) Powder / Demir (Pelet) Tozu için Kalsinasyon Tesisi (April 2019).

Anonim

Även om Bitcoin är mer än 7 år gammal är betalning på nätverket fortfarande en ganska besvärlig uppgift. Med ett användargränssnitt som kräver att användarna ska skicka pengar till långa strängar med bokstäver och siffror i stället för läsbar namn, är det inte konstigt att många individer har svårt att ta reda på hur man använder den nya finansiella tekniken.

BIP 70 (Betalningsprotokoll), som författades av Bitcoins grundforskare Gavin Andresen och tidigare Bitcoin-utvecklaren Mike Hearn, har varit ett steg i rätt riktning, men det relativt nya BIP 75, som var medförfattare av utvecklare från Netki (Justin Newton och Matt David) och Breadwallet (Aaron Voisine och James MacWhyte) tar de viktigaste idéerna i BIP 70 ett steg längre.

Vad är betalningsprotokollet?

Betalningsprotokollet skapar en metod för kommunikation mellan en affärsman och deras kunder innan en betalning görs. Med detta kommunikationsprotokoll kan kunderna se läsningsdestinationer som kan läsas av människor, vilket kan verifieras via digitala signaturer. Protokollet skapar också ett betalningsbevis för kunden, och det ger automatiskt återbetalningsadress till kunden från kundens plånbok.

Den här versionen av betalningsprotokollet har varit till hjälp för att skapa en kassaprocess för handlare som liknar andra alternativ på traditionella försäljningssystem.

Hur förbättras BIP 75 vid betalningsprotokollet?

En av de största nedgångarna i BIP 70 är att det inte fungerar bra för P2P-betalningar. Medan det blir jobbet gjort för transaktioner mellan en kund och en handlare, kan Bitcoin plånböcker inte få betalningsförfrågningar när de är offline. Store-and-forward-servrar kan användas för att vidarebefordra nya betalningsförfrågningar till plånböcker när de kommer online, men den här inställningen skapar nya frågor om integritet och säkerhet. BIP 75 är ett försök att lösa problemet genom att kryptera all kommunikation i betalningsprotokollet till slutet.

"Genom att lägga till kryptering i applikationsskiktet skapar vi säker privat kommunikation, även om det finns en butik och framåtservern för mobila eller stationära plånböcker." Netki grundare och vd Justin Newton, som medförfattare BIP 75, berättade Bitcoin Magazine . "Denna extra kryptering skyddar också användarna om transportlagrets säkerhet äventyras. "

BIP 75 tillåter också avsändaren av en betalning att skapa en kryptografiskt signerad fakturaförfrågan för mottagaren. Detta gör att mottagaren kan validera avsändarens identitet innan de släpper ut en adress i den återbetalade betalningsförfrågan. Därefter skickar mottagaren den krypterade betalningsförfrågan tillbaka till avsändaren.

Netki Senior Software Engineer och BIP 75 medförfattare Matt David klargjorde skillnaderna i digital signaturförbrukning mellan BIP 70 och BIP 75 för Bitcoin Magazine :

"En digital signatur existerar endast i Betalningen Begär meddelande del av BIP 70 processen, och därför är signaturen endast från mottagaren.I BIP 75 finns det digitala signaturer från båda parter (via certifikat signaturer) samt meddelande signaturer från varje sida för att bevisa ägande av meddelandeknapparna, som används för att beräkna krypteringsnyckeln för Betalningsprotokollstransaktionen. "

De mänskliga läsbara namnen som används i den här uppdaterade versionen av Betalningsprotokollet gör hela betalningen mycket användarvänlig. Personliga loggar över transaktioner förbättras också eftersom namnen på personer från tidigare transaktioner lagras i en logg snarare än bara en lista över slumpmässiga Bitcoin-adresser.

Namn på plånboken

Namnen på plånboken som diskuteras i BIP 75 skulle tillåta användare att lagra statiska domännamn, till exempel kyle. bitcoinmagazine. com. Detta möjliggör vad som i huvudsak hänför sig till böcker i Bitcoin plånböcker. Plånboksnamn kan mappas till BIP 32 plånböcker, vilket innebär att användarna kan använda en enda adress för alla betalningar utan att äventyra privatlivet. En ny Bitcoin-adress genereras för varje betalning för att undvika adressåteranvändning.

När det gäller hur Wallet Names är mappade till Bitcoin-adresser i det här systemet, berättade Newton Bitcoin Magazine :

"Plånboksnamn kan peka på en webbadress där sändningsplånboken kan hämta en unik adress per transaktion via ett formaterat svar på BIP 21 eller kan initiera en BIP 75-betalningsprotokollstransaktion, vilket resulterar i en undertecknad betalningsförfrågan (inklusive en unik adress) som genereras av mottagningsplånboken. "

Med denna BIP implementeras kommer Bitcoin plånböcker att se mindre ut som de tidiga dagarna på Internet och mer som moderna betalningsansökningar som Venmo.

Tack vare Netki Senior Software Engineer och BIP 75 medförfattare Matt David och Netki COO Dawn Newton för att granska den här artikeln för teknisk noggrannhet.

Kyle Torpey är en frilansjournalist som har följt Bitcoin sedan 2011. Hans arbete har presenterats på VICE-moderkort, företagsinspektör, NASDAQ, RTs Keizer-rapport och många andra medier. Du kan följa @kyletorpey på Twitter.