Bitcoin. com och ViaBTC Claim SegWit Support är överblåst

ขุด bitcoin ยังคุ้มค่าไหมและขุดเหรียญอะไร (Juni 2019).

Anonim

De två gruvpoolerna hävdar "censur "och" marknadsföringstrådar "som klandrar för uppblåst stöd

Procentdelen av Bitcoins nätverkshaseringssignalstöd för Bitcoin Unlimited har mer än fördubblats från 16 procent till 35 procent under den senaste månaden. Under denna period har olika Bitcoin-företag och organisationer blivit alltmer kritiska till Bitcoin Unlimiteds koncept för Emergent Consensus.

Emergent Consensus är tanken att den hårdkodade gränsen på storleken av block på Bitcoin-nätverket ska ersättas med en konfigurerbar variabel för gruvarbetare och fullständiga noder. Användare och gruvarbetare skulle behöva samordna sig med varandra innan de ändrade sina blockstorlek om målet är att alla ska förbli i samma kedja.

Den allmänna bristen på stöd för Emergent Consensus bland Bitcoin-företag och organisationer har lett till att vissa frågar varför några gruvpooler, som Bitcoin. com och ViaBTC, kör Bitcoin Unlimited-programvaruklienten (eller åtminstone signaleringsstöd för den).

För att få en bättre förståelse för olika gruvpoolers skäl till att signalera stöd för Emergent Consensus, Bitcoin Magazine nått ut till Bitcoin. com och ViaBTC, som senare har höjt 20 miljoner CNY (2,91 miljoner dollar) för att starta en ny global bitcoin-utbyte.

Företrädare för båda poolerna hävdade att stöd för Segregated Witness (SegWit), som implementeras i Bitcoin Core och inte Bitcoin Unlimited, är överskattat och att Bitcoin Unlimited är det bästa alternativet för att lösa problem som rör transaktionsbagången och historiskt höga dollar -deomerade transaktionsavgifter.

Bitcoin. com och ViaBTC-krav Bitcoin-företag stöder inte "segregerat vittne"

enligt Bitcoin. com och ViaBTC har stöd för SegWit varit överdriven, eftersom det finns en skillnad mellan tekniskt genomförande av ett förslag och aktivt stödja det.

"Segregated Witness stöds tekniskt av plånböcker och utbyten", Emil Oldenburg, CTO på Bitcoin. com, berättade för Bitcoin Magazine . "SegWit genomfördes i dessa plånböcker vid en tidpunkt då det såg ut som SegWit hade större stöd [i samhället] än vad det egentligen hade. Bara för att någon införde SegWit i plånboken betyder inte att de stöder det och skulle rösta för det. "

Coin Dance separerar stöd för SegWit i två separata kategorier: de som stöder det tekniskt i programvaran och de som förespråkar för att förslaget antas i nätverket. För närvarande är SegWit tekniskt stödd av 61 av de spårade företagen och förespråkas av 68 av de spårade företagen. Det finns sju företag listade i motsats till SegWit, varav två är bitcoin gruvbassänger.

Det bör förstås noteras att alla företag som spåras av Coin Dance är inte lika relevanta.Till exempel har de största bitcoin-utbytena och portföljleverantörerna en större inverkan på diskussionen på grund av den stora ekonomiska aktiviteten som sker på deras fulla noder.

Ingen bitcoin utbyte eller plånbok leverantör är listad i motsats till SegWit på Coin Dance. Faktum är att många av de mest ekonomiskt relevanta Bitcoin-företagen, från Blockchain. info till Coinbase, BitGo till Xapo, har offentligt förespråkat för förändringen.

"Plånböckerna vi pratade med sa att de implementerade SegWit om det skulle aktiveras, inte för att de älskar SegWit eller vill ha det aktiverat," fortsatte Oldenburg. "Detta är ett marknadsföringstrick från Bitcoin Core. Bara för att någon säger att de kommer att använda SegWit, betyder inte att de vill ha det eller politiskt stöder det. "

Representanter från Bitcoin. com nämnde inte några specifika företag som stöd för beviset att de endast genomförde SegWit eftersom det så småningom kan aktiveras på nätverket. dock som Bitcoin. com VD Roger Ver kommenterade Bitcoin Magazine , "Jag är säker på att det finns många av dem som genomförde SegWit eftersom censuren fick dem att felaktigt anta att det skulle antas. Nu är några av dem fallande offer för de sänkta kostnaderna felaktighet också. "

Ver har kritiskt kritiserat modereringspolitiken för vissa Bitcoin-relaterade diskussionsforum, särskilt / r / Bitcoin subreddit. Det här är den uppfattade censuren Ver skyller för att SegWit antas av olika Bitcoin-företag.

"Det faktum att Bitcoin-företag, utbyten, plånböcker är" redo "för SegWit-aktivering betyder inte att de" stöder "det", säger Haipo Yang, VD för ViaBTC. "De förbereder bara på förhand för vad som behövs om det händer. "

Har Bitcoin Unlimited någon support?

Enligt Oldenburg försöker utvecklare som bidrar till Bitcoin Core att lägga upp en berättelse att användare inte vill ha Bitcoin Unlimited. Mycket som Ver, pekade Oldenburg på "extrem censur" på de mest populära diskussionsplattformarna som en anledning att det är svårt att berätta vad användarna vill ha.

Oldenburg motsatte sig också "berättelsen" från Bitcoin Core-bidragsgivare att bara de som kör en fullständig nod är "riktiga" Bitcoin-användare. "Sanningen är att de flesta Bitcoin-användare inte är kärnanvändare", hävdade Oldenburg. "Den mest populära plånboken i världen är Blockchain. info. De ansvarar för mer bitcoin-transaktioner än alla andra plånböcker i kombination. ”

”Blockchain. info stöder större block och vill att Bitcoin ska skala, "fortsatte Oldenburg. "Breadwallet är den mest populära plånboken för iPhone-användare och de stöder också större block för Bitcoin och en blockstorleksökning. "

Det bör noteras att både Blockchain. info och Breadwallet har inte lämnat några offentliga kommentarer till stöd för Bitcoin Unlimiteds kommande konsensusförslag. Tvärtom tweeted Blockchain vd Peter Smith "Jag tror inte [Bitcoin Unlimited] är redo för prime time", tillbaka i januari.

Som tidigare nämnts har Smith också offentligt förespråkat SegWit på Blockchains vägnar.info.

Representanter från Bitcoin. com och ViaBTC delar inte exempel på några företag som uttryckligen stöder Bitcoin Unlimiteds koncept Emergent Consensus (och inte en ökning av blockstorlek gränsen mer allmänt). Enligt Coin Dance förespråkar 27 företag för antagandet av Emergent Consensus, varav åtta är inblandade i bitcoin mining. Av de 27 företagen är OKCoin den enda leverantören av utbyte eller plånbok.

Varför Bitcoin. com och ViaBTC är löpande bitcoin obegränsad

Enligt Oldenburg och Yang är Bitcoin Unlimited en lösning på problemet med ett överbelastat Bitcoin-nätverk, som användare skulle vilja se lösas så snart som möjligt.

"Vad alla dessa användare vill ha är ett oönskat nätverk med snabbare bekräftelser och lägre avgifter," sa Oldenburg. "Detta kan endast uppnås genom större block som för närvarande bara stöds av Bitcoin Unlimited och Bitcoin Classic. "

" SegWit är en lösning för formbarhet, men inte en för det mest brådskande blockskalingsproblemet, "tillade Yang. "Vi stöder Bitcoin Unlimited eftersom det fokuserar på det mest allvarliga problemet. Och en välplanerad hård gaffel kan också lösa sårbarhetsproblem på ett enkelt och säkert sätt. "

Oldenburg hävdade också att de flesta människor vid mötena han närvarar över hela världen stöder avlägsnandet av Bitcoins blockgräns för en megabyte.

"På de flesta möten vi deltar, nio av tio personer vill ha större block och vill att Bitcoin ska skala ordentligt," sade Oldenburg. "När vi pratar med utbyten hör vi också att de är oroliga över trängsel och höga avgifter. Det skadar sin verksamhet och de flesta utbyten är nu upptagna med att integrera altcoins. Om [det finns] ett lag som inte lyssnar på användarna, är det Core-utvecklarna som helt och hållet vägrar att göra någonting om blockstorlekgränsen i flera år. "

Det bör påpekas att SegWit, som det framgår av detta 3,7 megabyte-block minas på Bitcoins testnät, skulle möjliggöra större block på Bitcoin-nätverket. "[SegWit] är inte en ökning av blockstorlek för den typ av transaktioner som alla på nätverket använder idag," Ver sade när du frågade om den här punkten. "I den utsträckning det är en ökning av blockstorlek är det ingenstans nära en stor nog. "

Enligt Oldenburg får Bitcoin Unlimited mer stöd och fler människor börjar förstå det. Men de senaste offentliga uttalandena från Bitpay, BitGo, Colu, GreenAddress, Armory, BHB Network, ekonomiskt relevanta Bitcoin noder i Kanada och andra indikerar att den motsatta trenden är sann. Enligt Coin Dance är 47 av de företag de spårar uttryckligen mot Bitcoin Unlimiteds koncept för Emergent Consensus.

En medlem i Bitcoin Unlimited, Rhett Creighton, har också lämnat projektet i efterdyningarna av den senaste ASICBOOST-kontroversen.

Obs: Förutom ViaBTC och Bitcoin. com, Bitcoin Magazine nåde också ut till Antpool, Chandler Guo och GBMiners via e-post. Inga svar mottogs från dessa ytterligare tre enheter.