Bitcoin enligt tillsynsmyndigheter: valuta, valuta, egendom och nu en vara

The Choice is Ours (2016) Official Full Version (Maj 2019).

Anonim

Bitcoin är nu officiellt en vara enligt amerikanska tillsynsmyndigheter, Bloomberg Business rapporter. Commodity Futures Trading Commission (CFTC) tillkännagav torsdagen att den hade lämnat in och avgjort avgifter mot en Bitcoin-utbyte för att underlätta handeln med optionsavtal på plattformen.

"I den här ordningen finner CFTC för första gången att Bitcoin och andra virtuella valutor är korrekt definierade som råvaror," noterar CFTC-pressmeddelandet.

US Commodity Futures Trading Commission är en oberoende myndighet för den amerikanska regeringen som inrättades 1974, som reglerar terminer och optionsmarknader som omfattas av råvaruhandeln. Genom denna åtgärd hävdar CFTC sin auktoritet att tillhandahålla överblick över handeln med kryptocurrency futures och optioner, som nu kommer att omfattas av myndighetens föreskrifter.

"Medan det finns mycket spänningar kring bitcoin och andra virtuella valutor, ursäkter inte innovationen de som agerar i detta utrymme från att följa samma regler som gäller för alla deltagare på råvarederivatmarknaderna", säger CFTC: s direktör för verkställighet Aitan Goelman .

CFTC-aktionsmålen Bitcoin-utbytet Coinflip, som drev Bitcoins finansiella derivatmarknad Derivabit, och dess verkställande direktör Francisco Riordan, för att "bedriva verksamhet i samband med handel med råvaruoptioner utan att följa CEA- och CFTC-förordningarna, speciellt genom att driva en facilitet för handel eller behandling av råvaruprodukter utan att följa CEA- eller CFTC-förordningarna som annars är tillämpliga på swappar eller genomföra verksamheten enligt CFTC: s undantag för handelsalternativ. "

Webbplatsen derivabit. com har inte varit aktiv sedan mitten av 2014. En snapshot i september 2014 på Internet Archive annonserade Derivabit-tjänster som "Finansiella derivat för att hantera exponering för bitcoinvolatilitet - Köp och sälj optionsavtal för att styra din Bitcoin-risk" och listade löpande affärer. Senare ögonblicksbilder sa bara att "För närvarande inte accepterar kunder" och domänen tillkännagavs till försäljning på Bitcointalk med källkoden i januari 2015. Mer information om Derivabit-tjänster finns i denna diskussionsgänga om Hacker News .

CFTC-pressmeddelandet noterar att Coinflip och Riordan samarbetade med avdelningen för verkställighetens undersökning.

"Upphävandet och avståendet var en rättvis lösning", sa Riordan till Bloomberg Business och tillade att kundfonder hade återbetalats i juli 2014, innan CFTC kontaktade företaget: "Det var inte Det är inte tillräckligt med volymer för platsen att behålla sig själv. "

En uppföljning Bloomberg Business Artiklarna visar reaktioner och kommentarer till CFTC-kravet från noterade medlemmar i Bitcoin-samhället.

"Det finns så många tillsynsmyndigheter i USA, och alla vill ha mer jurisdiktion, vilket leder till en konstant ström av bisarra avgöranden", säger Bitcoin-utvecklaren Mike Hearn. "Ingen av dem har mycket arbete att göra eftersom det inte sker en hel del finansiell innovation i staterna. Så när de hittar en liten enmans start kan de inte motstå att de själva arbetar att göra - så de går in och krossar det, särskilt i Kalifornien. "

Heard tillade att han inte är hemskt förvånad och inte oerhört orolig.

"Jag tror att CFTC har ett mycket svagt fall här och det är en väldigt kreativ omtolkning av vad ordet råder", sade han. "Regeringen kommer att utmanas, och domare kommer att tillämpa sunt förnuft och bestämma att det är en valuta. "

Några kommentatorer sa att överensstämmelse med råvaruhandeln och tillämpliga CFTC-bestämmelser skulle vara för dyrt för många Bitcoin-igångsätt, med det förutsägbara resultatet att många innovativa företag i USA kommer att tvingas flytta offshore.

Andra, i samförstånd med Hearn, noterade att CFTC-kravet är inkonsekvent med besläktade beslut av tillsynsmyndigheter i USA och andra länder.

Journalisten David Seaman sammanfattade situationen i en tweet: "För råvaruregulatorer är Bitcoin en vara. För bankövervakare är det en bank. Till lagerregulatorer är det ett lager. Alla vill "in. '”