Bitcoin på Porcfest, del 1: ett socialt experiment

Bitcoin - An Analysis (Juni 2019).

Anonim

För att förstå mer om vad Porcfest är och varför Bitcoiners bör bry sig, se del 0 i denna serie.

Idag markerar den tredje officiella dagen i Porcfest, och redan hundratals människor har dykt upp. I de nio Porcfestsna före den här har närvaro alltid trickled upp långsamt, med endast ett fåtal personer närvarande på måndag och händelsen raser upp till full kraft på fredag ​​och lördag. I år säger de som har deltagit i tidigare Porcfests att så många människor har kommit till denna Porcfest redan som kom till den föregående vid fredagen, och antalet deltagare förväntas fortsätta att växa i takt med att veckan fortsätter att utvecklas. Över 1100 personer preregistered för evenemanget vid online-anmälningsfristen den 1 juni, ungefär lika många som antalet personer som deltog i Bitcoin-konferensen i San Jose. Mellan de senaste läckorna när det gäller NSA-wiretaps, frihandelsprojektet som bryter mot 14 000 deltagare och den fortsatta ekonomiska krisen i allmänhet, verkar det fria statsprojektet snabbt gå in i det vanliga.

Förra året gjorde Bitcoin ett mycket starkt utseende på Porcfest 2012, med vad Josh Harvey beskrev som 80% av köpmännen på festet och accepterade den. I år tar Bitcoin en ännu mer central närvaro än tidigare. Erik Voorhees SatoshiDice är evenemangets största sponsor, huvudtältet som används för presentationer kallas "BitTent" och förutom de tre presentationerna som diskuterar Bitcoin (den första som lockade ett fullt tält av lyssnare idag) många andra talare, som Jeff Bush, främjar det aktivt som en viktig del av deras större filosofier om personlig och ekonomisk frihet.

Och sist men inte minst finns Agora Valley. Agora Valley är en marknadsplats som ligger ganska nära prästentalerna där köpmän är fria att ställa upp butiker för att sälja mat och varor. Detta är den främsta destinationen där Porcfest-deltagare kan gå för att få mat mellan olika presentationer och evenemang. Precis som förra året accepterar en majoritet av köpmän Bitcoin, även om några (tyvärr två av de enda tre vegetariska / veganvänliga restaurangerna) fortfarande inte gör det. På kundsidan rapporterar de köpmän som accepterar Bitcoin att mellan en fjärdedel och en halv av sin försäljning görs med den. I detta avseende är Porcfest en sann Bitcoin-händelse på ett sätt som även Bitcoin-konferensen i San Jose inte var; här brukade hundratals i stort sett icke-tekniska, vanliga människor faktiskt Bitcoin köpa och sälja mat och varor i det verkliga livet och lära sig under vägen.

På campingen i skogarna i norra New Hampshire där årets PorcFest äger rum är den största hindren för Bitcoin-användningen uppenbart: internetanslutning. Campingplatsen själv ger en internet hotspot för $ 15 för en vecka, men det enda sättet att betala för det är med kreditkort; även att köpa i person med kontanter är inte möjligt.Och även den kopplingen är skakig; Porcfest veteraner rapporterar det förra året på onsdagen där det var så många som internet inte var knappt användbart, och i år är anslutningen något bättre men inte så mycket. För att lindra detta har två Porcfest-deltagare kommit med lösningar. Lamassus Matt Whitlock har upprättat en "Bitcoin-only wifi" hotspot som är fri för att någon ska ansluta till, men som endast erbjuder tillgång till några offentligt kända Bitcoin noder och Electrum-servrar och blockchain. info. Detta internet är tillgängligt över hela campingen, och nästan alla Bitcoin-användare på Porcfest förlitar sig på att göra och ta emot transaktioner. En annan deltagare har upprättat en egen internet-hotspot som erbjuder åtkomst under hela Porcfests tid för 0. 047 BTC eller $ 6 USD. Den andra stora hindringen för Bitcoin-användningen - nämligen att få bitcoins i den första palceen, löstes av Lamassus Bitcoin-bankomat, som alla kan handla kontant för bitcoins till en 1% avgift. Lamassus Matt Whitlock rapporterar att ATM har sålt över 1600 dollar bitcoin på Porcfest hittills.

För de som är intresserade av att använda Bitcoin på bondens marknader, verkar en Bitcoin-bara wifi-hotspot som den perfekta lösningen. mellan den och Lamassu-maskinen löses de infrastrukturella problemen med att använda Bitcoin på Porcfest i stor utsträckning. Men händelsen visar ett större problem med att acceptera Bitcoin personligen: användbarhet. Även om Bitcoin i teorin tillåter en kund att betala en handlare på två sekunder genom att helt enkelt skanna en QR-kod och slår sända, finns det i praktiken många tekniska störningar som kan öka tiden som krävs för att göra en betalning till över en minut . Ibland kan en viss glitch på handelssidans sida, oavsett om det rör sig om internetanslutning eller enkel programlagring, leda till att handlaren spenderar några sekunder att få QR-koden för kunden att skanna. På kundens sida tar det ofta lång tid för kundens ansökan att ladda eller skicka transaktionen, och ibland brukar QR-koden ta tio sekunder längre än vanligt. Slutligen, även efter att kunden har skannat transaktionen, kan det ta så mycket som femton sekunder för försäljaren att se den på egen enhet.

För Bitcoin-plånbokshandlare är händelser som Porcfest väsentligen obligatoriska. Att se riktiga människor använder Bitcoin i verkliga scenarier, ofta för första gången, visar att det finns många steg som Bitcoin-plånboksutvecklare kan ta för att göra användarupplevelsen snabbare och bekvämare. Vid den här tiden kan de lättaste optimeringarna hjälpa till; även en en-sekunders hastighet i en genomsnittlig interaktion kommer att gå långt mot att göra Bitcoin till en mer trevlig valuta att använda personligen. Ur min egen synvinkel är här några grundläggande förbättringar som mobila Bitcoinplånböcker skulle kunna göra:

  1. Gör knappen "Scan QR code" när du skickar bitcoins fyra gånger större. Man borde inte behöva tillbringa en helt andra sikte med ett finger och ytterligare två sekunder gör flera försök för att klicka på det.Faktum är att alla gränssnittselement som måste klickas på ska vara dubbelt så stora och fylla upp all tillgänglig blankutrymme så mycket som möjligt.
  2. När destinationsadressen är angiven flyttar du inte bara markörens fokus till textrutan som visar beloppet som ska betalas. tvinga också skärmtangentbordet på pekskärmstelefonerna för att öppna upp. För närvarande måste användaren först röra textrutan med fingret innan tangentbordet på skärmen visas.
  3. Lätt att erbjuda möjligheten att ställa in beloppet att betala i USD eller annan lokal fiatvaluta istället för att kräva kunden att bestämma BTC-värdet baserat på aktuellt pris (åtminstone i de fall där säljaren inte genererar allomfattande QR-koder som innehåller både destinationsadressen och priset.
  4. När du spenderar en transaktionsutgång, returnerar du byte i många delar. Det gör att användaren senare kan göra många transaktioner en efter en utan att de är beroende av varandra i en kedja.

De största förbättringarna som kan göras är emellertid inte i programvara, utan snarare i etikett. Kontant- och kreditkort har båda funnits i årtionden och det finns en stor mängd oförstådd kunskap som hjälper till att smidiga över ineffektiviteten hos dessa system. Med kontanter är ett exempel på en sådan orättvis anpassning begreppet "förändring". Om du behöver betala $ 7,93 men bara har $ 10 behöver du inte spendera tid som förklarar den handlare som du ger dem för mycket så att de ger dig skillnaden tillbaka; handlaren vet redan detta och håller till och med ett stort antal låga mynt och mynt för att underlätta denna tradition. Med kreditkort i en restaurang är det vanligt att lämna en faktura på bordet för att kunden ska ta ut sitt kort och skriva i ett tips så att inte servitören slösar bort tiden vid bordet och väntar på kunden att göra detta. Den fråga som vi nu behöver svara är: Vilka är några goda sociala normer som kan hjälpa till att styra och underlätta personliga Bitcoin-transaktioner? Från mina egna erfarenheter betala med bitcoin på restauranger i Boston och hos köpmän på Porcfest, här är några förslag:

  1. I en restaurang borde servitören inte otvivelaktigt vänta på kundens bord medan kunden försöker göra en Bitcoin-transaktion. Istället bör det finnas en inställning med vilken servitören kan lämna en QR-kod som skrivs ut på papper eller på en tablett, på kundens bord och låta kunden själv ta reda på eventuella tekniska svårigheter i betalningsförfarandet. Detta motsvarar det liknande kreditkortet.
  2. Om (1) inte är praktisk bör en servitör inte titta på egen betalningsansökan, utan hos kunden, för att se om betalningen har gjorts. Teoretiskt sett kan en bedräglig kund skapa en falsk Bitcoin-applikation för att låtsas att betala, men det är redan mycket lätt för oärliga kunder att springa bort från en restaurang utan att betala eller betala en trivial mängd i $ 1 eller $ 5 räkningar som ser ut som en mer omfattande betalning långt ifrån, så det här är inte en väsentlig risk.
  3. Merchants bör överväga att skriva ut en stor QR-kod på papper och låta kunden skanna den och sedan ange betalningsbeloppet manuellt. Detta gör det möjligt för kunden och försäljaren att arbeta parallellt och används framgångsrikt av många köpmän på Porcfest samt Pao Cafe i Newmarket, New Hampshire. Att skriva ut en stor QR-kod är särskilt viktig, eftersom det gör avsökning mycket enklare.

Eftersom köpmän fortsätter att experimentera med olika sätt att acceptera Bitcoin, kommer samhället sannolikt att utveckla mer och mer exakta versioner av dessa regler, allt i sig. En idé som har föreslagits är att göra en explicit Bitcoin Fest, en händelse som liknar Porcfest men specifikt inriktad kring Bitcoin, inte libertarianism. Detta kan hända under 2014 i stället för, eller tillsammans med, en mer formell Bitcoin-konvention, eller till och med 2013 finns det inga större Bitcoin-relaterade händelser i år i augusti eller december. Ett annat alternativ är det progressiva tillvägagångssättet: Fortsätt helt enkelt arbeta hårt för att evangelisera Bitcoin och rekrytera restauranger inom sitt eget lokala område. Ställ in en mötesgrupp som möts vid en viss tidpunkt och plats varje vecka och bjuda in någon från allmänheten att komma, lära dig om Bitcoin och prova med att använda den. Idealt sett skulle detta ske i en Bitcoin-accepterande restaurang, så nya Bitcoin-användare kunde göra sin första transaktion i närvaro av ett användbart samhälle. Oavsett vilken riktning vi vill ta, om vi vill se Bitcoin verkligen bryta ut i den verkliga världen, som faktiskt tar Bitcoin i den verkliga världen och ser den tillämpas i praktiken är det enda sättet att vi faktiskt kunde komma dit.

För att se fullupplösningsversionerna av bilderna som används här och några andra, besök vårt album här.