En bitcoin beginners guide till surviving bip 148 uasf (uppdaterad)

BIP 148 UASF - Bitcoin Fork - August 1st 2017 (Maj 2019).

Anonim

Detta är en omskrivning av en Bitcoin Beginners Guide till Surviving a Coin-Split, som specifikt tar upp frågor som hör samman med den kommande BIP 148 UASF. (Uppdatering: och BCC-lanseringen.)

26 juli uppdatering: Med BIP91 aktiverad verkar i t alltmer osannolikt att det blir en Bitcoin 148 / Legacy Bitcoin split alls. Och under den 1 augusti kommer lanseringen av ett nytt mynt, Bitcoin Cash (BCC), att det här myntet innehålla starkt återspelningsskydd. Allt du behöver göra för att kunna komma åt din BCC är att kontrollera dina privata nycklar för bitcoin (BTC) på denna dag. Den här artikeln innehåller information om hur man ska.

Det finns en chans att Bitcoin kommer att uppleva en kedjesplittring den 1 augusti. Ett segment av alla Bitcoin-användare planerar att aktivera en användaraktiverad mjuk gaffel (UASF) enligt beskrivning i Bitcoin Improvement Proposal 148 (BIP 148). Specifikt kommer deras noder att avvisa några Bitcoin-block som inte signalerar stöd för Segregated Witness (SegWit), mittpunkten för Bitcoin Core's scaling roadmap.

Om en majoritet av gruvarbetare (med hash power) inte signalerar stöd för SegWit via BIP148 den 1 augusti, men minst några gör, delas Bitcoins blockchain i två. I det fallet skulle det finnas två typer av Bitcoin tokens, som vi i denna artikel hänvisar till som "148 BTC" för mynt på den mjuka forked-kedjan och "Legacy BTC" för mynt på kedjan som inte aktiverade mjuk gaffel.

Uppdatering: Det finns nu några alternativa scenarier för att hålla kedjan som en, främst genom alternativa aktiveringsmetoder. Men för enkelhetens skull antar den här artikeln att dessa metoder misslyckas. Mer information om dessa alternativa scenarier finns här.

Uppdatering: Det finns nu också mer än ett sätt på vilket Bitcoin kan "dela upp". Eller mer noggrant, den 1 augusti kommer att se lanseringen av ett nytt mynt, Bitcoin Cash (BCC) eller Bitcoin ABC (ABC), vilket ger alla nuvarande bitcoin-innehavare motsvarande deras innehav i dessa nya mynt. Detta var okänt vid offentliggörandet av denna artikel och är därför inte omfattande. Många av samma säkerhetsåtgärder gäller dock, om du följer den här guiden, bör alla dina mynt (inklusive BCC / ABC-mynt) vara säkra. Mer information finns i den här artikeln.

Den "goda" nyheten är att varje bitcoin effektivt skulle kopieras till båda kedjorna. Om du håller bitcoin just nu, kommer du att hålla både 148 BTC och Legacy BTC efter delningen.

Den dåliga nyheten är att denna mynt-delning kan vara rörig och riskabel. Och om du inte är försiktig kan du förlora pengar.

Den här guiden kommer att ge dig grunderna för att hålla pengarna säkra under UASF och hjälper dig att se till att du gör det till "andra sidan" med alla dina mynt intakta.

Författarens anteckning: Om du vill spela 148 BTC / Legacy BTC marknaderna så snart som möjligt och du är bra med att ta risker och / eller du verkligen vet vad du gör, är den här artikeln förmodligen inte för du: Det är en nybörjare guide.

Före 1 augusti

Först måste du vara medveten om att en kedjesplit kan skapa en högrisk situation. Det finns en chans att någon form av IT-striden kommer att bryta ut mellan de två lägren, kanske till och med trappas upp till den punkt där Bitcoin växelkurs (s) faller kraftigt, möjligen till noll. Se till att du inte håller mer värde i bitcoin än vad du är villig att förlora.

Om du bestämmer dig för att hålla fast vid dina bitcoins är det enda viktigaste rådet: Se till att du kontrollerar dina egna privata nycklar.

Om du lagrar dina Bitcoins på en börs i ett frihetsberövande plånbok som Coinbase, cirkel eller Xapo eller på någon annan tjänst som håller dina privata nycklar för dig, du kanske eller kanske inte så småningom får mynt på båda ändarna av kedja. Faktum är att om dessa tjänster inte är väl förberedda kan det finnas scenarier där du inte får några mynt alls. Hittills har väldigt få utbyten givit någon form av garanti.

Så om du använder någon av dessa tjänster för att lagra dina bitcoins behöver du skapa din egen plånbok. Skicka dina bitcoins till en eller flera Bitcoin-adresser i den här nya plånboken. Denna plånbok innehåller nu dina privata nycklar.

Vilken typ av plånbok du använder är upp till dig. Det är sagt, här är några grundläggande lösningar:

De enda plånböcker som är helt tillförlitliga är fulla nodplånböcker, som Bitcoin Core eller Bitcoin Knots. Dessa verifierar alla protokollregler, men de kan vara lite resursintensiva att använda. Om du inte bryr sig om transaktioner med Bitcoin (antingen 148 BTC eller Legacy BTC) när som helst snart och egentligen bara vill hålla både som en långsiktig investering, skriva ut privata nycklar på ett papper plånbok är ett annat alternativ. Detta alternativ är dock bara riktigt säkert om du följer strikta säkerhetsåtgärder, som du hittar här. Alternativt kan du skaffa dig en hårdvara plånbok. Någon av de hårdvara plånböcker som anges på bitcoin. Org kommer att hålla dina privata nycklar säkra.

De flesta vanliga skrivbords- eller mobilplånböcker, som anges på bitcoin. org, är ungefär lika säkra som din dator eller telefon. Eftersom de flesta datorer och telefoner inte är så säkra, är de inte idealiska för stora mängder. Med det i åtanke, alla mobila plånböcker och stationära plånböcker listade på bitcoin. Org lagrar dina privata nycklar för dig.

I alla fall: Se till att du gör säkerhetskopior av dina nycklar! De flesta plånböcker kräver att du gör det här när du installerar: Hoppa inte över det här steget.

På och Kanske (inom kort) Efter, augusti 1

Om en majoritet av hash effektsignaler stöd för Segregated vittne genom BIP148 på eller före augusti 1:a (eller BIP141 eller BIP91 före augusti 1st), protokoll uppgraderingen bör aktivera mjukt. I så fall är du bra, även om du inte förberedde dig alls.

Uppdatering: Även om det gäller en smidig uppgradering ser det ut som om Bitcoin Cash fortfarande kommer fram. Allt som behövs är en del hashkraft och / eller värde tillägnad denna kedja.

Men det är också möjligt att en majoritet av hashkraft inte kommer att överensstämma med BIP 148 UASF den 1 augusti, i vilket fall kedjan skulle kunna delas.Om du håller dina privata nycklar kommer du då att ha både 148 BTC och Legacy BTC.

En sådan kedjesplitning kunde lösa på flera sätt.

Om den 148 BTC-kedjan vid vilken tidpunkt som helst eller senast den 1 augusti blir kedjan med det mest ackumulerade arbetssäkret, skulle både BIP 148-noder och Legacy noder byta till 148 BTC-kedjan. Som sådan ska Legacy BTC-kedjan kasseras och lösa situationen. Det skulle ha varit en tillfällig delning, och du borde ha det bra om du höll på dina privata nycklar. Du kan nu fortsätta använda bitcoin som vanligt.

Uppdatering: Detta gäller inte BCC. BCC kommer att fortsätta att existera så länge som det finns någon hashkraft och / eller värde dedikerat till denna kedja.

Men om det inte händer (eller andra typer av försiktighetsåtgärder vidtas) finns det alltid åtminstone en teoretisk risk att Legacy BTC-kedjan kan överföras och kasseras så här. Den chansen ska minska i takt med tiden men kommer realistiskt att finnas i dagar och kanske ännu längre - även om inga block finns på 148 BTC-kedjan.

Som sådan är det mycket riskabelt att köpa eller acceptera Legacy BTC efter splittringen - och särskilt kort efter splittringen. Dessa bitcoins kan ganska bokstavligen försvinna om 148 BTC-kedjan övertar Legacy BTC-kedjan. Därför rekommenderas det inte att du köper eller accepterar någon Legacy BTC - om du gör det, åtminstone var medveten om och bekväm med risken att dina pengar skulle upphöra att existera.

Uppdatering: Att köpa eller acceptera BTC är inte ett problem om den enda "split" är med BCC-kedjan.

BIP 148-noder kommer aldrig att bekräfta Legacy-kedjan, så de kommer inte att växla oavsett vilken kedja som har mer hashkraft. Det är dock mycket riskabelt att köpa, acceptera eller hålla 148 BTC också. Viktigast är det ingen garanti för att 148 BTC fortsätter att användas. Medan det givetvis är sant för någon kryptokurrency, på grund av långsamma gruvproblem, en potentiellt fientlig miljö och den fortsatta möjligheten för SegWit att aktivera på Legacy-kedjan trots allt, är det troligen mer sant för 148 BTC. Dessutom kan blockbekräftelser vara väldigt långsama under ett tag, vilket kan göra att använda 148 BTC för att genomföra opraktiska.

Om du vill acceptera 148 BTC oavsett, måste du köra en BIP 148-nod som en plånbok. Du kan hitta mer information om det här, och du kan hitta programvaruhämtningar här.

Uppdatering: Om du vill acceptera BCC behöver du en egen BCC-plånbok.

På toppen av den äldre BTC-kedjan kastas eller 148 BTC-kedjan avlägsnas finns det en annan stor risk: återspelningsattacker.

Vid en kedjesplittring kommer transaktioner på båda sidor av gaffeln att se identiskt ut. Om en transaktion hämtas av både 148 BTC och Legacy BTC-noder - till exempel, eftersom mottagaren av en transaktion skickar om den transaktionen - kan transaktionen vara giltig på båda kedjorna. Detta kallas en "replay attack". "

Som sådan kan utgifterna i mynt i ena änden av kedjan göra att du oavsiktligt spenderar motsvarande mynt på andra sidan kedjan.I stället för att betala någon endast i 148 BTC, kan du oavsiktligt skicka Legacy BTC också, eller vice versa. 148 BTC och Legacy BTC är initialt "fast ihop. "

Det bästa sättet att förhindra återspelningsattacker är enkelt: Skicka inga transaktioner. Åtminstone inte förrän det är tydligare för alla hur post-fork-situationen ser ut. Det är också bäst att inte skicka några transaktioner den sista dagen eller två före 1 augusti, bara om de inte bekräftar i tid.

Uppdatering: Återspelningsrisken är mer komplex för BCC. Om du vill vara på den säkra sidan är det fortfarande bäst att inte skicka några transaktioner, åtminstone så länge som BCC har något meningsfullt värde för dig.

Efter kedjespalten

Vid BIP 148 UASF är det lite svårt att säga vad "efter kedjesplitningen" faktiskt betyder.

Om 148 BTC-kedjan får mer ackumulerat arbetssäkert, borde det vara den enda kedjan att överleva, och delningen skulle vara över. Alla 148 BTC skulle då helt enkelt vara bitcoins (BTC) igen.

Men om det inte händer snabbt, och även om 148 BTC-kedjan verkar vara icke-aktiv, kan en kedjesplittring åtminstone dröja en stund. Miners kan när som helst börja gruva på den kedjan. Som sådan kan 148 BTC-kedjan teoretiskt torka ut Legacy BTC-kedjan.

Och det finns också möjliga scenarier där de två kedjorna - 148 BTC och Legacy BTC - existerar. Dessutom kan även ett scenario där mer än två kedjor uppstår inte tas ur ekvationen. I dessa scenarier kommer du att ha mynt på båda (eller alla) sidorna av gaffeln.

Men som sagt kommer det vara svårt att spendera mynt på en kedja utan att oavsiktligt spendera ekvivalenten på den andra. Och den dåliga nyheten är att splittring av dessa mynt kan vara lite komplex. (Det kommer vanligtvis att kräva nyminerade eller dubbelt förbrukade mynt.)

Den goda nyheten är emellertid att vissa utbyten sannolikt kommer att inrätta myntskärningstjänster och ta hand om det mesta av komplexiteten bakom skärmarna. Du behöver bara skicka bitcoins till en utbyte, och utbytet kommer att kreditera ditt konto med 148 BTC och Legacy BTC. (De bör även spela upp transaktionen för dig för att se till att de faktiskt får båda dina mynt.) Om du vill kan du sålja eller byta dina mynt.

Om delningen kvarstår, bör det finnas tillräckligt med plånböcker för båda (eller alla) mynt. Naturligtvis kan du behöva uppgradera din befintliga plånbok eller ladda ner en ny plånbok om och när det händer. Detta resultat återstår att se. Acceptera inga transaktioner i din plånbok innan det är klart. Observera att situationen kan vara osäker i veckor!

Ytterligare detaljer om vad man ska göra efter en mynt-delning kommer att tillkännages på Bitcoin Magazine (och sannolikt på bitcoin. Org och andra informationskällor) om och när en mynt splittras och vi har en bättre förståelse för post-fork situation.

Uppdatering: Det mesta av detta gäller BCC, förutom att det är mycket tydligt vad "efter kedjesplittringen" betyder: det är 1 augusti och framåt.

Så, för att återskapa …

1. Styr dina privata nycklar långt före 1 augusti.

2. För att vara på den säkra sidan, undvik alla transaktioner en dag eller två före, på och kort efter den 1 augusti. (Hur "kort efter" beror på vad som händer, det kan ta veckor.)

3. Om det fortfarande finns två (eller flera) kedjor när dammet sluter, dela dina mynt i olika plånböcker.

Denna artikel kommer att uppdateras när nyheter utvecklas.