Bitcoin core developer jonas schnelli förklarar kontroversiell transaktion replace-by-fee-funktion

BTCK 196 - Bitcoin core developer Jonas Schnelli explains hierarchical deterministic key generation (Maj 2019).

Anonim

Även om debatten om blockstorlek har varit huvudpunkten för konflikten inom Bitcoin-samhället under det gångna året är realiteten att det här samtalet handlar om det större ämnet av skalbarhet. Olika Bitcoin-användare vill se nätverksskalan via specifika metoder, och de två största partierna i denna debatt är nu Bitcoin Core och Bitcoin Classic.

Tillsammans med gränsen för blockstorlek är Lightning Network och Segregated Witness, en annan Bitcoin-funktion som har täcks i kontroversen Replace-by-Fee (RBF). Bitcoin Core Bidragsgivare Jonas Schnelli diskuterade nyligen den nya funktionen, som har implementerats i Bitcoin Core 0. 12, under en presentation på Bitcoin Meetup Switzerland.

Satoshi ursprungligen genomfört Full RBF

Schnelli startade sitt samtal genom att påpeka att Bitcoins skapare Satoshi Nakamoto ursprungligen implementerade RBF.

Även om Transam-ersättningsavbrottet blev avaktiverat av Nakamoto år 2010 kom kommandot att inaktivera funktionen med kommentaren att den bara var avstängd "för nu. "Kommentaren bredvid koden för transaktionsbyte i Nakamotos ursprungliga kod läser" Tillåt ersättning med en nyare version av samma transaktion. "

Schnelli beskrev hur transaktionsbyte en gång fungerade på Bitcoin-nätverket:

" Det var alltid möjligt - eller då då det var möjligt - att om du gjorde en transaktion, tills transaktionen slutade i ett block kunde du ändra transaktionen helt genom att bara göra något annat. "

RBF hjälper till att undvika transaktionsförseningar

Det finns fördelar att kunna ersätta en Bitcoin-transaktion med en ny, uppdaterad. Om en användare exempelvis har inkluderat en transaktionsavgift som är för låg tillåter användaren att se till att deras transaktioner inte fastnar med statusen "okontrollerad" under långa perioder för att ersätta transaktionen med en annan som innehåller en högre avgift. av tid. Användare kan också korrigera fel som uppstod vid skapandet av en transaktion via RBF.

Jonas Schnelli noterade att denna funktionalitet är meningsfull för honom:

"Det är enligt min mening meningslöst. Om jag gör en betalning och jag får reda på, "Åh, inget fel belopp" eller "Åh, nej. Avgifterna är fel, "jag kan ändra det. "

0-Bekräftelse fungerar inte med RBF

Den kontroversiella aspekten av RBF är att det inte fungerar bra med 0-bekräftelse transaktioner. När användare kan ersätta transaktioner innan de placeras i ett block gör det i huvudsak obekräftade transaktioner mycket riskfyllda. Många handlare och betalningsprocessorer är beroende av obekräftade transaktioner för verklig handel.

Schnelli beskrev denna fråga under hans samtal:

"0-bekräftelse av Satoshis vitbok var alltid osäker, men för att människor har byggt system på det måste vi se till att det är stabilt, så att människor kan köpa saker direkt.Jag menar, du kan inte vänta tio minuter när du betalar för en kaffe; Jag håller med. "

När det gäller säkerheten för transaktioner med 0-bekräftelse skrev Bitcoin Core-bidragsgivaren Peter Todd nyligen ett blogginlägg där han redogjorde för den nuvarande oförmågan hos bitcoinplånböcker att korrekt skydda användarna mot dubbla utgifter.

Merchants bör inte vara rädda för RBF

Även om säkerhetsproblemen ofta påpekas av Todd och andra, bör det noteras att den nuvarande versionen av RBF är inloggad.

Jonas Schnelli förklarade RBF: s valfria natur under sitt samtal på Bitcoin Meetup Switzerland:

"När du skapar en transaktion kan du bestämma," Ska jag kunna ersätta en transaktion eller inte? "Om du bara skapar transaktioner som du gjorde tidigare kan det inte bytas ut. Ingenting är trasigt; allt fungerar som det var förut. Men nu kan vi välja - sätt flaggan på den transaktionen - och då får du chansen att ersätta en transaktion tills den är utvinning. "

Med andra ord bör handlare inte vara sårbara för en RBF-kraftig dubbelutgift eftersom RBF-transaktioner kan differentieras från traditionella Bitcoin-transaktioner.

Som Schnelli förklarade under sin presentation:

"Näringsidkare kan avvisa RBF-transaktioner … Om någon betalar dig med en ersättning för avgiftstransaktion, vill du inte acceptera den om det är en 0-bekräftelse [transaktion] . "

Kyle Torpey är en frilansjournalist som har följt Bitcoin sedan 2011. Hans arbete har presenterats på VICE-moderkortet, Business Insider, RTs Keizer-rapport och många andra medier. Du kan följa @kyletorpey på Twitter.