Bitcoin Förklaras till de pensionerade folksna

Michael Dalcoe The CEO Karatbars This is a better way Michael Dalcoe The CEO (Maj 2019).

Anonim

Denna artikel är avsedd som en introduktion till begreppen bitcoin som kan vara av intresse för de personer som är pensionerade. Läsaren förväntas bara ha grundläggande webbsurfning och e-postkunskap. Frågorna och svaren ges i "lekman" termer.

Vad är Bitcoin?

Bitcoin är en ny typ av betalnings- och valutasystem. Det är ett nytt sätt att betala för saker med att använda förbetalda krediter. Det skiljer sig från kreditkort eftersom det inte är baserat på skuld. Det är nästa generations överföring av pengar som ersätter tidigare uppfinningar av att använda kontrollkonton och kreditkort. Det låter dig betala med kontanta pengar via internet, även när de står bredvid dig. Med denna nya uppfinning, krediter av värde som lagras på en stor bok delas och verifieras av alla, överallt, omedelbart, över hela världen. Det är de första verifierbara bokföringssystemen som inte hör till någon regering, bank eller kung. Därför är det det första bokföringssystemet som inte tillhör någon, så det kan verifieras och lita på alla. Det är första gången i historien har det varit möjligt.

Termen är bitcoin - men det är inte riktigt ett mynt - det är bara ett värdeblock som nu heter bitar. Termen för valutan kallas "bitcoin", är bara ett annat namn för en miljon bitar: precis som en dollar kan det kallas ett hundra pennies. De har många unika egenskaper som gör dem som ingen annan valuta som har kommit före. En av de största fördelarna är att det fungerar som pengar och har värde. För att vara värdefull måste det förbli knappa och önskvärda. Bitcoin är också ett betalningssystem för pengar som upprätthålls av ett världsomspännande samhälle. En av systemets huvudregler är att endast en begränsad mängd någonsin kan skapas, och den lagen kan aldrig förändras. Ett begränsat utbud med exploderande efterfrågan gör att den blir värdefull.

Människor och företag över hela världen har börjat acceptera bitcoin som lika med kontanter eller kreditkort. Merchants hjälpas av företag som kommer att konvertera bitcoin betalningar direkt tillbaka till kontanter vid tidpunkten för försäljningen. Detta är mycket bra för handlaren eftersom de inte behöver betala kreditkortsavgifter eller oroa sig för att fastna på räkningen eftersom kreditkortsbedrägerier.

Men hur är det med regeringen … och bankerna?

Den amerikanska regeringen vill desperat upprätthålla landets tekniska ledning för att skapa nya företag som världen använder. Google, Facebook och Apple är några exempel. De är glada att se alla nya företag som börjar och hundratals miljoner dollar investeras. Det här är ny tillväxt och jobb som USA behöver.

Även Federal Reserve Bank visade nyligen spänning på de nya möjligheterna trots att det kan ta bort några av de funktioner som bankerna gör. Elektroniska betalningar och kontroller kan göras med bitcoin automatiskt och nästan gratis utan att många banker kommer iväg.En världsomspännande huvudbok som alla kan lita på kommer att hantera det. Men banker själva kommer att dra nytta av att deras gamla sätt att skicka pengar till varandra inte har förbättrats sedan 70-talet. Det tar fortfarande upp till fem arbetsdagar att bara föra pengar över gatan. Bitcoin kan överföra pengar över hela världen på mindre än 10 minuter för nästan gratis. Förståligt, vissa banker är nervösa för förändringar, men behovet av banker kommer inte att gå undan; folk behöver fortfarande få lån för att starta nya företag, köpa bilar och hus. Bankerna måste anpassa sig och hitta nya sätt att vara användbara.

Många andra länder förstår inte bitcoin ännu. Precis som de flesta människor är vissa regeringar lite rädda för teknik som de inte förstår. Många länder är lite långsammare att fånga på men tenderar att följa USA: s ledning när det gäller världsomspännande tekniker. USA uppfann inte bitcoin (som vi vet om) men verkar vara ute framför andra regeringar just nu i tävlingen till framtiden. Andra länder verkar sakta komma runt. De har en skyldighet att påminna sina medborgare om att det inte finns lagar på böckerna för bitcointeknologi eftersom det aldrig fanns tidigare. Några har berättat för sina medborgare att akta sig för dåliga företag och brottslingar som försöker lura människor ur bitcoin. De påminner om deras befolkning att bitcoin inte är lagligt betalningsmedel - precis som alla valutor i varje annat land utanför dess gränser. Försök bara betala din parkeringsböna med hjälp av mexikanska pesos och du kan se hur det fungerar.

Vad med dåliga killar - använder de inte bitcoin?

Ja, de har. De var några av de första som insåg fördelarna med att använda bitcoin för överföring av pengar. De var ett steg före polisen och domstolarna som inte visste om det eller förstod det ännu. Det skulle vara några år innan de skulle räkna ut hur man stoppar brott med det. Vissa myndigheter runt om i världen fortsätter också att frukta twitter och email eftersom "dåliga människor" kan kommunicera. Som vi har lärt oss är inte alla poliser runt om i världen de bra killarna. Dessa dagar har polisen använt den för att stoppa tjuvar eftersom bitcoin kan lämna ett spår av breadcrumbsforever som spelats in i storboken.

Den amerikanska regeringen sade att bitcoin inte har använts mycket för brott alls jämfört med vanliga pengar eftersom inte alla accepterar bitcoin ännu. Bad guys behöver fortfarande pengar för att betala för mutor, och vapen och andra dåliga killar saker. Men stora online-bitcoinutbyten har gått ner och tagit mycket kunders pengar med dem. Regeringar har inte lagar på böckerna för att se till att stora utbyten är försäkrade och granskade som vanliga valutaväxlingar. Partners i brott kommer sannolikt att vara rädda för att pengespåret som kan leda tillbaka till dem också. Några av myndigheterna har sagt att de skulle hellre skurkarna använder bitcoin eftersom det är lättare att följa än kontanter. De amerikanska tjänstemännen tror inte att terroristen kommer att vara mycket intresserad.

Någon sa till mig att det är en bluff. Är det ett ponzi-system eller något?

Nej. Ponzi-system skulle inte anses vara legitima av Federal Reserve Bank, regeringar runt om i världen, eller stora investmentbolag som spenderar hundratals miljoner att få nya företag bildade. Bitcoinsystemet ägs inte av någon yest, alla i världen kan använda den. Det finns ingen "pyramid" eftersom det inte finns centrum eller mitten - det är decentraliserat. Om man studerar noga, skulle de troligen finna att de enda personer som säger att det idag är samma personer som förstår det minst. Ingen borde lova att du ska tjäna pengar med bitcoin. Det är väldigt nytt och det kan bli värdefullt, men det kan också vara riskabelt. Om denna teknik verkligen förändrar världens paradigm kan det vara rättvist att fråga … skulle det inte förväntas ?

Som alla investeringar i en ny teknik eller ett företag är de som investerar tidigt bättre än de som investerar sent. Fråga bara tidigt Google-investerare, Microsoft eller Apple eller järnvägsföretag. Det är naturen att investera. När saker blir mer populära vill fler människor använda dem som skapar mer intresse och bygger på sig själv. Precis som telefonen var inte värt mycket när bara fem personer i världen använde det. Men nu hur mycket är mobiltelefonföretag värda? Vi ser detta hända hela tiden med ny teknik som förändrar världen. Endast den här gången är det naturen och förmågan hos pengar som förändras.

Var köper du bitcoin?

Du kan köpa bitcoins från flera företag på internet. Vissa av dem kommer även att ansluta direkt till ditt vanliga bankkonto så att du kan handla fram och tillbaka mellan bitcoin och dollar när du vill i USA. De två enklaste ställena just nu är coinbase. com och cirkel. com. De kommer att låta dig ansluta din bank direkt till sitt banksystem för att överföra dollar till bitcoins och tillbaka när du vill.

De kommer också att lagra den och skydda den där, så du behöver inte oroa dig för att människor försöker stjäla den från dig. Många företag har gått i affärer och folket förlorade sina pengar som litade på dem. Coinbase. com har visat sig vara mycket respektabelt. Cirkel. com är helt ny men stöds av väldigt viktiga personer med bra track records och rykte.

Saker att först veta:

Priset på bitcoin går upp och ner med stora mängder som gör det oförutsägbart just nu. Detta är vanligt för nya tekniker för världsförändring i början. Men när du tar ett steg tillbaka och tittar på priset över ett års tid vid varje tillfälle, har det alltid gått upp. Det betyder inte att det alltid kommer, men det finns skäl att tro det kommer att göra. Människor lär sig nya sätt att använda dem och det skapar mer spänning. Ibland blir spänningen framför sig själv och när lugnare huvuden råder, justeras priset mycket snabbt, eftersom människor ser prisnedgång och panik. Många människor är fortfarande skitiga om ny teknik men förtroende växer och prisvängningarna blir mindre. Nu börjar stora Wall Street-företag att investera, de stora prisgungarna kan lugna sig ner.

Det är också en bra idé för seniorer att lämna bitcoin med dessa bankliknande företag (för närvarande coinbase.com och circle.com) eftersom de är det slag som granskas och försäkras. Detta verifierar att de skyddar ditt bitcoin och har det fortfarande i sin besittning och kan skicka det tillbaka till dig eller konvertera det till vanliga dollar om du vill. De skyddar det genom att lagra det mesta av det frånkopplat från alla nätverk och använda flera säkra lagringsplatser runt om i världen med säkerhetsvakter. Det finns också andra bra ärliga företag för fler tekniska personer. Och det har funnits många företag som har gått i affärer eller har blivit föremål för tjuvar. För nu, myntbase. com har visat sig vara utmärkt och enkelt. Cirkel. com kan också vara bra att titta på när de öppnar för företag

Jag planerar inte att spendera bitcoins. Varför skulle jag vilja ha något?

Tekniken har ett sätt att gå för att bli vänlig och lätt nog för många människor som inte har vuxit med ny teknik hela livet. En del av pensionspopulationen kan överväga att köpa lite som en liten investering. De bör påminnas om att det fortfarande betraktas som riskabla investeringar fortfarande för att tekniken fortfarande är mycket ung. Det är möjligt att det kan finnas något som bryter mot det som ingen har tänkt på än. Men många människor har insett att om det fortsätter att fungera, kan det vara mycket värdefullt med tiden. Priset har stigit upp tusentals procent. Om pensionärer tycker om att lägga lite pengar i bitcoin, bör det vara pengar att de inte skulle förlora sömn över om priset gick till noll. Du kan köpa så lite som $ 5. 00 så det finns ingen anledning att göra en stor investering.

Vissa anser att det är en investering i framtiden för ett nytt slags pengesystem. De tror att att lägga lite pengar åt sidan är en satsning på förutsägelsen att resten av världen kommer att få tag på den nya uppfinningen. Det har dussintals fördelar över äldre typer av pengar som har funnits i århundraden som inte kunde ha funnits fram till den här tiden och platsen i världen. Människor som bor på fasta inkomster ser att priset på vad de behöver går upp snabbare och varje dollar de äger köper mindre. Att ha lite coin kan hjälpa till att skydda något av värdet av sina pengar. Om priset och värdet fortsätter att öka så många experter förutspår, kan vissa överväga att köpa lite som försäkring för sina pengar.


Källor:

// bitcoin. org / sv / utveckling

// www. bloomberg. com / nyheter / 2014/05/29 / u-s-ekonomin krympte-tidig detta år för-first-time-sedan-2011. html

// www. coindesk. com / federal-reserve-bitcoin-potential-boon-global-handel /

// www. americanbanker. com / tidskrift / 124_02 / varför-Bitcoin-frågor-för-bankirer-1065590-1. html

// sv. wikipedia. org / wiki / Legality_of_Bitcoins_by_country

// www. coindesk. com / argentinska-centralbank-problem-varning-spirande-bitcoin-ekosystem /

// www. NY Times. com / 2014/02/27 / åsikt / 27iht-edlebedev27.html? _r = 1

// www. usatoday. com / story / news / nation / 2013/10/21 / fbi-cracks-silk-road / 2984921 /

// www. bloomberg. com / nyheter / 2014/03/18 / treasury-s-Cohen-säger-reglering-hjälper-virtuella valutor. html

// www. nhregister. com / general-news / 20140319 / us-tjänstemän-dont-expect-terrorists-to-embrace-bitcoin-heres-varför

// coinbase. com /

// www. cirkel. com /

// www. Investopedia. com / artiklar / investera / 052.014 / varför-Bitcoins värde så flyktigt. asp

// förmögenhet. com / 2014/04/02 / secondmarket-ceo-barry-silbert-banks-cant-ignore-bitcoin-anymore /

// support. coinbase. com / kund / portal / articles / 628970-how-do-coinbase-handle-security-

// www. Market. com / story / my-risky-retirement-bet-in-bitcoins-2014-05-27

// dealbook. NY Times. com / 2014/01/21 / why-bitcoin-matters /

// bitcoinmagazine. com / 12846 / you-säga-Bitcoin-har-no-inneboende värde Tjugotvå-skäl till tror-again /