Bitcoin Gold lanseras den 12 november

”Lägg inte alla pengar på bitcoin än” | Börslunch 16 april (Maj 2019).

Anonim

Bitcoin Gold (Bgold; BTG) lanseras äntligen i morgon den 12 november 2017.

Bitcoin Gold är det andra projektet att gaffla bort från Bitcoin blockchain för att skapa ett nytt mynt i år. den 1 augusti var Bitcoin Cash (Bcash) den första. Där Bcash försökte erbjuda en kedjelösningslösning genom att öka Bitcoins blockstorlek (vid borttagning av Segregated Witness-koden) är Bgold ett försök att motverka Bitcoins gruvcentralisering.

Den viktigaste skillnaden mellan Bitcoin och Bitcoin Gold är en ny myningsalgoritm för bearbetning av arbete. I stället för SHA256 använder det nya myntet den minneshårda Equihash-funktionen för arbetsförmåga som också används i det integritetsfokuserade altinkroppen Zcash. Det innebär att specialiserad ASIC-hårdvara som har kommit att dominera Bitcoins gruvekosystem kommer inte att kunna bryta Bgold.

Även om Bgold lanserar i helgen, inträffade gaffeln "officiellt" den 25 oktober. Den som höll bitcoin (BTC) på den dagen (specifikt när Bitcoin block 491406 grävdes) kommer att ha en motsvarande mängd BTG som tillskrivs deras privata nycklar. Dessa privata nycklar kan importeras till en särskild Bgold plånbok, som från och med i morgon kommer att tillåta användare att spendera mynt. (Men observera att detta inte kommer utan risker och avvägningar: Om du inte är säker på vad du gör är det bäst att du inte ignorerar BTG tills du gör det. Mer information finns i denna artikel. Uppdatering, 12 november : Det finns nu bekräftade fall av skadlig kod förklädd som Bgold plånböcker. Var extremt noga med att inte importera dina privata nycklar till Bitcoin till någon programvara som du inte litar på! )

Block 491407 på Bgold blockchain blir den första blockera för att avvika från Bitcoin-protokollet. Med andra ord kommer detta att bli det första blocket där Bgold splittras för att bli en egen valuta. Men något kontroversiellt kommer de första 8000 blocken att vara privatminerade av Bgold-laget. Först efter dessa 8000 block kommer Bgolds gruvproblem att ramla upp till normala nivåer, och får någon få myntet mynt. Den resulterande 100 000 BTG-värdet av blockbelöningar från de första 8000 blocken kommer att finansiera projektutveckling och mer. (För mer information, se Bitcoin Gold färdplanen.)

Andra ändringar som implementeras av Bitcoin Gold är mestadels för att säkerställa en smidig delning från Bitcoin. Detta inkluderar en ny svårjusteringsalgoritm med namnet "DigiShield" som anpassar gruvproblemet varje gång ett block hittas - istället för en gång varannan vecka. Bgold innehåller också starkt återspelningsskydd, vilket garanterar att inga användare spenderar BTC när de menar att spendera BTG och vice versa. Dessutom implementerade BGold ett nytt adressschema, vilket hindrar användarna från att använda BTC till BTG-adresser och vice versa.

Bitcoin Gold kommer att stödjas av ett relativt stort antal utbyten, inklusive stora aktörer som Bitfinex, OKex och HitBTC.Flera av dessa börser stöder effektivt BTC / BTG-handel redan genom terminsmarknader. Ignorera ett initialt uppblåst pris har dessa futures handlat på omkring 0, 02 BTC under de senaste veckorna, med en anmärkningsvärd ökning till cirka 0, 042 BTC vid skrivning av denna artikel. Om detta händer, skulle 1 BTG vara värd nästan 250 dollar, och Bgold skulle omedelbart bli ett topp 5-aggregat på webbplatser som coinmarketcap. com.

Mer information om Bitcoin Gold finns i Bitcoin Magazines tidigare artikel om detta projekt.

Ansvarsbegränsning: Författaren till denna artikel rymmer BTC och kommer därför även att äga BTG vid lanseringen.