Bitcoin halving approaches: miners bitfury och btcc oroade inte

B-Eleven (B11) - The new 14nm bitcoin asic miner, produced by BW (April 2019).

Anonim

Den andra någonsin Bitcoin block belöning halvering beräknas ske på lite under två veckor, och de övergripande effekterna av denna händelse är fortfarande något av ett okänt. Det har varit en runup i Bitcoin-priset under den senaste månaden, och många hävdar att detta beror på den kommande halveringen, där antalet nya bitcoins skapade ungefär var 10: e minut är skuren i halv (från 25 till 12,5).

För att få några informerade åsikter om vad som kunde hända nästa Bitcoin Magazine nådde BitFury VD Valery Vavilov och BTCC COO Samson Mow. BitFury tillverkar ASIC Bitcoin-gruvflisor (och gruvor med dem) och BTCC kontrollerar en av de största Bitcoin-gruvpoolerna (förutom andra Bitcoin-relaterade tjänster).

En liten droppe i nätverket Hashrate

Även om Vavilov och Mow kontaktades separat, hade de liknande åsikter om den kommande Bitcoin halveringen. En av de vanligaste, eventuellt negativa effekterna av den halvering som diskuterats tidigare har varit tanken att nätverket har hämmat kommer att minska som ett resultat av det lägre antalet bitcoins som släpps ut till gruvarbetare på ett regelbundet schema.

Vad gäller detta möjliga problem angav Vavilov:

"En viss nedgång i Bitcoin-nätverkshasratet förväntas, och vi tror att det kommer att vara obetydligt. Det viktigaste är att även om hashratet minskar kommer det inte att äventyra säkerheten hos Bitcoin-nätverket. När det gäller Bitcoinpriset ökade det nästan 20 procent under helgen, som sträcker sig den 11 juni och 12 juni, och det är en mycket stark uppskattning. Det här indikerar att halveringshändelsen anses vara en bra sak för Bitcoin-industrin och det påverkar marknaden positivt, även innan den äger rum. "

Slå delade liknande kommentarer:

" Det är troligt att vi kommer att se det totala nätverkshashratet sjunka något efter halveringen, eftersom vissa mindre gruvarbetare tycker det är mindre lönsamt att fortsätta gruvdrift. Men de långsiktiga effekterna kommer troligen att vara försumbar. Många mindre gruvarbetare utanför Kina är gruvdrift på PPLNS-modellen så att de verkligen minskar på tur och är inte lika priskänsliga. Inom Kina finns nästan alla gruvarbetare på PPS-modellen, så deras kostnader och intäkter är mycket stabila och förutsägbara. Det gör det möjligt för minare i Kina att optimera sin verksamhet för halvering och minska eventuell risk. "

Mow var också överens om att halveringen skulle kunna fortsätta att ha en positiv inverkan på Bitcoin-priset. Han noterade: "Halveringen kommer att fungera för att driva upp priset, och jag tror att de uppåtgående prisrörelserna vi sett nyligen är den första vågen av den kommande halveringsrelaterade prisökningen. Efter halvering ser vi den uppåtgående trenden fortsätter, eftersom färre mynt levereras till marknaden och halveringsrisken visar sig vara ett icke-problem. "

Även om Vavilov och Mow erkänner att nätverkshashratet kan minska något, tror de inte att det kommer att ha en alltför negativ inverkan på nätverket.

Halving Spurs Innovation

När det gäller Vavilov tog Bitfury VD sina synpunkter ett steg längre och sa att halveringen har en positiv effekt på Bitcoin. Han tror att den kommande halveringen kommer att motivera olika Bitcoin-företag att innovera.

"Det finns många skäl till optimism just nu: Vi ser en stadig ökning av antagandet av blockchain-teknik och [the] Bitcoin Blockchain, i synnerhet", säger Vavilov. "En mycket positiv trend i detta avseende är en tydlig skalbarbarhets färdplan och Bitcoin-protokollförbättringsinsatser som inkluderar det segregerade vittneförslaget, Lightning Network, sidokedjor, och så vidare. Tack vare Bitcoins gemensamma ansträngningar kommer alla dessa tekniker till liv, så [The] Bitcoin Blockchain är helt redo att rymma fler användare, fler transaktioner och mer affärer. Vi på The Bitfury Group är i sin tur helt redo för halvering av belöning. "

Vavilov tillade:" De som inte kan anpassa sig tillräckligt snabbt måste stänga av. Bitfury-koncernen är helt förberedd för halvering av belöning. "

Vad om katastrofscenariot?

Både Mow och Vavilov tror inte att halveringen kommer att leda till någon form av katastrofscenario som den som beskrivs av Coinbase VD Brian Armstrong i ett mellanlägg tidigare i år. I direkt svar på några av de bekymmer som Armstrong fastställde i det inlägget sa Mow "Hashrate kommer inte att falla med 50 procent. Det är inte möjligt. Någon som föreslår att hashrate kommer att släppa 50 procent är antingen fearmongering eller förstår inte gruvdrift alls. "

Mow tillade att Armstrongs premiss bygger på, enligt hans uppfattning, felaktigt antagande att Bitcoinpriset inte kommer att öka till följd av halveringen.

Mow fortsatte med att förklara att mycket nya gruvvaror har aktiverats på Bitcoin-nätverket de senaste månaderna. "Det finns begreppet" nedsänkta kostnader ", som kanske inte är inblandade av vissa människor när de skriver ner sina mönster om halveringen," konstaterade Mow. "De flesta som är involverade i gruvdrift vet att en hel del nytt hashrat har lagts till under de senaste månaderna. Det är mycket nyare och mer effektiv hårdvara som kom online, vilket kommer att ha en mycket längre hållbarhetstid. Nuvarande uppskattningar är att 60 till 70 procent av nätverket består av nyare 16nm ASIC-chips. "

Bitcoins nätverkshastighet har i sin tur tredubblats från cirka 500 PH till ungefär 1 500 PH sedan december förra året.

"Det skulle vara naivt att tro att gruvarbetare som drev oss från [500] PH till 1, 500 PH inte hade prognoser för att återhämta kostnaderna förbi halvering och bestämde sig för att investera ändå," tillade Mow.

"En ökning av nätverkets hashrate berättar för oss att det finns mer hårdvara, men mer hårdvara betyder också mer infrastruktur som datacentraler, transformatorer, kylsystem och så vidare", sa han. "Det är dyrt. Huvuddelen av den nedsänkta kostnaden har redan uppkommit så att den kan återvinnas så mycket som möjligt vid förhandsvillkoren. Efter att ha gjort investeringarna i ny maskinvara och anläggningar är det osannolikt att de här gruvorna bara slår av."

Mow sa att många Bitcoin-gruvarbetare är hausseffektiva på priset och i det för lång sikt, vilket innebär att de är mindre oroade över vad som händer med priset på kort sikt.

Enligt Mows uppfattningar finns det inte heller något som är felaktigt med hela blocken på Bitcoin-nätverket, vilket är en viktig aspekt av det eventuella domsfallet i samband med halveringen.

Han uppgav:

"Den största felaktigheten i [Armstrongs Medium Post] är den del som gäller hela blocken. Det spelar ingen roll om blocken är 70 procent fulla eller om vi har 140 procent av kapaciteten. Bitcoin är utformat för att fungera med hela block - det är därför Bitcoin har avgifter för transaktioner. Välutvecklad plånboksprogramvara kan beräkna avgifter korrekt, och i händelse av att det finns en eftersläpning av transaktioner (vilket Bitcoin också utformades för att hantera), betalar användarna helt enkelt några cent för att prioritera sina transaktioner om de har bråttom. "

Mow sa att företag i Bitcoin-ekosystemet skulle kunna ställa upp nätverket om saker började göra en tur till det värre. Han nämnde ökade transaktionsavgifter, köpte gruvhårdvara och hyra nuvarande tillgänglig hashkraft som tre potentiella alternativ.

Halving är inte en överraskning

Denna förändring av penningpolitiken kommer inte ut ur ingenstans, sa Mow. Schemat för skapandet av nya bitcoins har varit känt sedan de första blocken grävdes i början av 2009.

"Miners har planerat och förberett sig för halveringen under en tid nu," sa han.

BTCC COO noterade att många gruvarbetare har optimerat sina kostnader på grund av den kända, förväntade nedgången i det belönade beloppet av Bitcoin-denominerade beloppet. På grund av den senaste tiden i Bitcoin-priset kan det amerikanska dollarns detominerade värdet av blockbelöningen vara högre än det var omkring den här tiden i fjol. Som Mow nämnde är dessa ASIC-chips som används av de flesta gruvarbetare idag också effektivare än de som användes förra året.

Halveringen beräknas ske den 9 juli. Enligt WinkDex var Bitcoin-priset 269 dollar. 21 på den dagen i fjol, vilket innebär att varje blockbelöning var värd $ 6, 730. 25. Bitcoinpriset var ungefär $ 635 vid tidpunkten för detta skrivande. Om den prisnivån skulle hållas skulle varje block vara värd $ 7, 937. 50 efter halveringen.

"Med priserna som de är nu skulle jag inte vara alltför bekymrad över gruvarbetarna," sa Mow.