Bitcoin revolutionerar hur konsumenterna köper musik

What is Ethereum? (Maj 2019).

Anonim

Idag är musikförbrukningen starkare än någonsin, men du skulle nog inte bli förvånad över att många konsumenter vänder sig till abonnemangsbaserade plattformar istället för att faktiskt köpa låtar eller album. Huvuddelen av denna förbrukning kommer från streaming; Företag som Spotify, Pandora och Rhapsody leder denna trend. Det finns dock många artister som lägger till så många av dessa metoder som möjligt, för att ge sina fans mer praktiska och enkla sätt att få händerna på ny musik. Även om de flesta av dessa konstnärer omfamnar användningen av Spotify och andra strömmande plattformar, har vi började bevittna vad som kan vara ett monumentalt skifte i hur musik köps online; så att konsumenterna kan använda Bitcoin för att köpa ny musik.

Under den senaste månaden har nationella kända artister som 50 Cent och senast Mastodon meddelat sitt stöd av Bitcoin-betalningar. För närvarande under Warner Brothers Records har Mastodon blivit den första stora etikettinspelningsartisten för att acceptera Bitcoin. Den Atlanta-födda hårdrockkoncernen är ett av de mest framgångsrika band inom genren under det senaste decenniet och har samarbetat med BitPay, en Bitcoin betalningsprocessor och andra Atlanta-infödingar.

Varför ska artister acceptera Bitcoin?

Bitcoin presenterar för många artister många fördelar, inklusive nollbehandlingsavgifter, transaktionssäkerhet, låg svindelrisk, inga återkrav och ökad exponering för nya marknader. Bitcoin gör det också möjligt för artister att skapa en större webbtillgänglighet på nya och befintliga plattformar, vilket ger stöd för teknisk innovation och drivande intresse från nya fans. Musikare kan till exempel utnyttja sociala plattformar som Reddit för att sprida ordet till de växande Bitcoin-, musik- och teknologisamhällena, samtidigt som de skriver ut sina meddelanden över sina befintliga sociala plattformar. När det gäller oberoende artister skapar Bitcoin också möjligheten att ha fullständig kontroll över sina medel på grund av dess decentraliserade natur. Genom att samarbeta med en betalningsprocessor som BitPay, kan varje musiker som väljer att acceptera Bitcoin besluta att behålla sina medel i Bitcoin eller bosätta sig i sin lokala valuta.

För ett band som Mastodon, som för närvarande accepterar Bitcoin för att köpa sitt nya album "Once More" Round the Sun, kan utnyttjandet av digital valuta i musikbranschen hjälpa många andra områden av en konstnärs ansträngningar. En grupp på något stadium i sin karriär får en majoritet av sitt stöd från varuförsäljningen. Oavsett om det är självständigt eller signerat på en stor etikett kan Bitcoin hjälpa konstnärer att spara mycket på kreditkortsbehandlingsavgifter. Istället kan musiker spara 3 till 4 procent och lägga pengarna på fortsatt tillväxt och stöd av deras hantverk. Bitcoin kan göra det möjligt för artister att ha större kontroll över sin verksamhet som helhet, samtidigt som de får exponering för nya fans. dessa och Bitcoins låga transaktionskostnader har kraft att revolutionera hur musiker gör affärer, och hur fans köper musik och varor.

Vad är det för fansen?

Musikälskare och konsertgäster kan lämna sina kredit- / betalkort och kontanter hemma. Genom att använda Bitcoin för att köpa din favoritartists musik och varor, stöder du dem mer än någonsin tidigare. Dessutom, på grund av Bitcoins transaktionssäkerhet behöver du inte oroa sig för bedrägliga köp eller förlora din plånbok, eftersom alla dina pengar sparas på din mobilenhet. Många artister ger också fans som betalar med Bitcoin tillgång till exklusivt innehåll. Genom att förbeställa Mastodons kommande album "Once More" Round the Sun, kommer du till exempel att få två nedladdningsbara spår före albumets officiella utgåva den 24 juni.

När fler skivbolag, musikare och fans kommer bakom den nya och innovativa betalningsmetoden fortsätter användningen av Bitcoin i musikbranschen och i hela dess fansamfund att växa. Musikgrupper söker alltid sätt att vara annorlunda. Bitcoin erbjuder möjligheter som är gynnsamma för fans, artister och etiketter.

"Vi vill ge våra fans så många möjligheter att köpa vårt nya album som möjligt, och är glada att bitcoin kan vara ett av de valen", säger Mastodon. De som vill förbeställa eller köpa Mastodons senaste album kan besöka // mastodonrocks. se / bitcoin.