Bitcoinmarknad riktad mot högskolestudenter, CoinBase Bitcoin give away

Anonim

San Francisco-baserade bitcoin plånbok leverantören har framgångsrikt gett bort gratis bitcoin till mer än 20 000 studenter. CyptoCoins News rapporterade att någon elev som anmäler sig till Coinbase skulle få $ 10 värde av bitcoin. Studenterna var skyldiga att verifiera registrering genom att anmäla sig till en e-postdomän som slutar i "edu. "Vid den tiden meddelade Coinbase-grundaren Fred Ehrsam det begränsade erbjudandet på Twitter, det var bara tillgängligt för en handfull" edus ". "

Nu har den internationella digitala plånboken lagt upp en lista över de 10 bästa skolorna med flest anmälningar. University of Michigan ledde vägen med 941 registreringar. University of California, Berkeley var inte långt bakom med 939 registreringar, University of Illinois hade 873 och University of Texas rankade nummer fyra med 698 registreringar. Vissa användare klagade via Reddit att de hade problem med att anmäla sig. Men Ehrsam svarade snabbt: "Det beror på att så många människor har anmält sig från Berkeley idag (allvarligt). "

@choi_kl @Berkeley det beror på att så många människor har anmält sig från Berkeley idag (seriöst) - Fred Ehrsam (@FEhrsam) 8 maj 2014
Studenter på andra högskolor inklusive Notre Dame och UCLA rapporterade framgång vid anmälan . Coinbase gick den extra milen för att säkerställa säkerheten genom att be studenterna ge ett telefonnummer som kan verifieras. "Denna extra kontroll har kraftigt minskat scammers som försöker utnyttja denna kampanj. Så det tillåter oss att fortsätta denna kampanj, säger Coinbase.

Att ge bort gratis bitcoin till studenter för att uppmuntra investeringar är smart, men inte ny. Tidigare denna månad kommer mer än 4 000 MIT-studenter som är inskrivna i 2014-höstterminen att få $ 100 värde av bitcoin. Hjärnan bakom programmet, Jeremy Rubin och Dan Elitzer, kunde starta programmet efter att ha mottagit nästan en halv miljon dollar i donationer från MIT alumni och bitcoin community. "Att ge eleverna tillgång till krypteringsvalutor är analogt med att ge dem tillgång till internet vid internetets tidsålder", sa Rubin. Medan många är glada över giveawayen, är vissa nyfiken på vad som händer om de försöker anmäla sig till en skola som ännu inte är upptagen.

Andra säger att kampanjen kan utnyttjas av icke-elever som skapar ett e-postkonto med domänen "edu", som vissa experter säger är relativt lätta att göra. Drew Cordell från CyptoCoins News skrev, "Om kampanjen är tänkt att vara långvarig, måste den förfinas avsevärt för att förhindra missbruk och ge full tillgång. "Trots Ehrsams försäkran om att missbruk kommer att förhindras, hävdade Cordell:" Det är väldigt enkelt att skapa en. Edu-e-postadress gratis i minuter. Att skapa falska e-postkonton kan ge användarna möjlighet att missbruka systemet och ständigt kräva bonusen om $ 10 om systemet inte är väl reglerat.

"Genom att erbjuda ungdomar en chans att investera i Bitcoin kan företag som Coinbase vara viktiga aktörer för att utöka marknaden för digitala valutor. Detta kan potentiellt säkerställa monetär frihet för framtiden genom att tillåta bitcoin i våra ungdomars händer. Coinbase har för närvarande över en miljon konsumentplånböcker, 30 000 köpmän, 5 000 API-applikationer och USA-bankintegration. De har också ett avlägset team bestående av 35 entreprenörer.