Bitcoin Mining Company Butterfly Labs avgör med Federal Trade Commission för 38 dollar. 6M

Антикварные Bitcoin Капалки Butterfly Labs 10 GH/s Bitcoin Miner (Juli 2019).

Anonim

Denna artikel är av Rebecca Campbell.

Butterfly Labs har gått med på att lösa Federal Trade Commissions anklagelser för att göra vilseledande påståenden om sina produkter till sina kunder.

I en rättegång som har dragit på sig sedan september 2014 förordade det Kansas-baserade Bitcoin-företaget datormaskinvara som optimerades för att bryta Bitcoin, upp till $ 30 000 för den specialiserade hårdvaran.

Enligt US Trade Watchdog FTC tog Butterfly Labs order för Bitcoin gruvmaskiner, men väldigt få maskiner skickades faktiskt, eftersom Butterfly Labs byggde och använde hårdvaran för att mina bitcoin för sig själv. I de få fall som maskinerna skickades till kunder hade de redan använts av företaget på förhand, vilket gav värdefull bitcoin till Butterfly Labs istället för den kund som redan betalat för hårdvaran.

Avgifterna mot Butterfly Labs inkluderar att det inte kunde avslöja för kunder att det använde maskinerna och att det höll på förhand betalningar från kunder, även om det inte lyckades leverera hårdvaran.

& ldquo; BFL testade utrustning på live-nätverket i allmänhet från mindre än två timmar till två dagar i händelse av att enheter var i produktion under en helg, & rdquo; Butterfly Labs sa i ett uttalande. & Ldquo; Detta försäkrade att kunderna fick tillförlitlig och arbetsutrustning för att undvika onödig nedtid. Kundtransporter försenades inte för bränntestning. & Rdquo;

Efter att FTC fått 500 klagomål från kunder som misslyckades med att ta emot sina beställningar stängdes Butterfly Labs tillfälligt. Det påstås att företaget tog omkring 50 miljoner dollar i order som det misslyckades med att leverera. Följaktligen fick FTC en domstolsbeslut frysning av Butterfly Labs tillgångar 2014. Företaget öppnades senare efter domstols godkännande 2015. Trots detta säger BFL att den framgångsrikt har konstruerat, tillverkat och sänt mer än 50 000 Bitcoin-maskiner genom fem produktgenerationer över fyra år till tusentals kunder.

I ett försök att väcka ärendet upp och ge återbetalningar till kunder har FTC tvingat företaget till en 39 miljoner kronor utanför domstol. Men det out-of-court-beloppet kommer att avbrytas när företaget betalar 15 000 dollar och medgrundare Sonny Vleisides betalar ytterligare 4 000 USD. Darla Drake, chef för Butterfly Labs, kommer också att få sin dom av 135 USD, 878 avbruten När hon uppnår kontantvärdet av alla bitcoins som hon uppnådde med maskiner från företaget.

Men medan domarna upphävdes baserat på svarandens oförmåga att betala, kommer de att bli förfallna om de tilltalade skulle ha ljugit om sin ekonomiska situation.

& ldquo; Även i den snabba världen av virtuella valutor som Bitcoin kan företag inte lura människor om sina produkter, & rdquo; sade Jessica Rich, chef för FTC: s konsumentskyddsbyrå.& Ldquo; Dessa bosättningar kommer att förhindra de tilltalade från vilseledande konsumenter. & Rdquo;

Det har påstås att de tre namngivna medlemmarna i Butterfly Labs styrelse - Drake, Nasser Ghoseiri och Vleisides - tillbringade miljoner dollar av bolagets intäkter på icke-företagsutgifter som vapen och bastur istället för att fokusera på många order från kunder som var försenade eller ouppfyllda.

Vidare, bland de påstådda bedrägerierna, har Butterfly Labs anklagats för att trycka skumplattor för att göra det roligt för sina intensivt frustrerade kunder.

Helen Wong, en FTC-advokat sa:

& ldquo; … istället för att genomföra beställningar omedelbart använde de tilltalade sina kunders maskiner att mina bitcoins för sig innan de sänder de nu använda maskinerna till sina kunder. … Vidare demonstrerade Försvarsmaktens ignorering för sina kunder, de använde företagsfonder för att göra och massbeställa röda skumplattor med sina egna kunder, utrustade med orden, & ldquo; Y U NEJ SKIP - BFL ÄR LAT! & Rdquo;

Medan företaget är verksamt innebär avvecklingen med FTC att de tilltalade har förbjudits att göra några vilseledande påståenden om sina Bitcoin-gruvprodukter i framtiden och är förbjudna från att ta utbetalningar från kunder om inte produkterna är tillgängliga och kommer att levereras inom 30 dagar. Om de misslyckas med att göra detta måste de lämna ett bidrag.

Butterfly Labs fortsätter att bestrida FTCs kostym och fokuserar på återbetalande kunder.

& ldquo; BFL fortsätter att tro att FTC-fallet inte hade någon förtjänst men gick med på att lösa sig för 15 000 dollar för att undvika pågående rättegångskostnader och spara kvarvarande tillgångar för betalning av återbetalningar till konsumenterna, & rdquo; en BFL-talesman nämnde.

I ett uttalande från januari hävdar Butterfly Labs att han har & ldquo; otillräckliga medel för att betala ut alla återbetalningsförfrågningar för närvarande. & Rdquo; Samma uttalande fortsätter att säga att 2014 och 2015 hade företaget återbetalat totalt 16 dollar. 6 miljoner kunder En brist på finanser har dock för närvarande påverkat betalningsbidragen väsentligt.