Bitcoin-driven mobilapp bitmaker har roligt samlat 250 000 aktiva användare

What is a Bitcoin Wallet (Maj 2019).

Anonim

Under de senaste åren har en Bitcoin-driven mobilapplikation utvecklad av Seattle-baserade blockchain adtech- och betalningsföretag CakeCodes har tyst samlat 250 000 aktiva månatliga användare. Android-appen BitMaker stimulerar användarna att engagera sig med andra mobila applikationer, som freemium-spel, för att få användaren att ladda ner appen. BitMaker-användare belönas för att pröva programmen och fylla i formulär som finns på traditionella undersökningswebbplatser, med utbetalningar gjorda i bitcoin eller eter.

Bitcoin Magazine nådde nyligen till CakeCodes vd Simon Yu för att få mer information om BitMakers framgång, hur denna Android-app fungerar, varför de använder bitcoin och hur de planerar att expandera sin verksamhet i framtiden.

Hur fungerar det?

Poängen med BitMaker är att få användare att prova andra mobila applikationer eller fylla i formulär för kostnadsfria prövningar av olika produkter eller tjänster. Det är en form av reklam där annonsens tittare också får betalt i processen, vilket är något Brave arbetar med med sin Bitcoin-aktiverade webbläsare också.

När uppgifterna är färdiga i BitMaker, belönas användarna med in-app-tokens kända som block. Dessa "block" kan sedan omvandlas till bitcoin eller eter när en viss tröskel har uppfyllts.

Användare kan visa en engagerande annons en gång var 30: e minut, för vilken de betalas ungefär $ 0. 002 värde av block. En av de annonser som testades av Bitcoin Magazine var mer en snabb prövning av ett mobilspel i stället för en kampanjvideo som helt enkelt ses.

Förutom de enklare annonserna finns det fristående uppgifter som involverar lite mer arbete, till exempel nedladdning av ett freemium-spel eller anmälan till en gratis test av Hooked on Phonics. Dessa uppgifter kan utbetala mer än ett par dollar för varje värde.

"Traditionella reklammetoder inkluderar att trycka oönskade annonser på människor", säger Yu. "Vi ville bekämpa detta genom att ge konsumenterna möjlighet att välja och få betalt för sin tid som används vid försök med en ny produkt. Med BitMaker blir slutanvändarna betalda, betalar företagen endast engagemang och kundförvärvskostnaderna minskar dramatiskt. Alla vinner. Vad vi har gjort är att skapa ett enkelt och roligt sätt för konsumenter att bli belönad för att prova coola nya produkter. "

" Vi kan förstå vad kunden behöver eftersom vi också är publiken: vårt team är tillverkat av apputvecklare och spelare ", säger Calvin Hsieh, som är grundare och CTO för CakeCodes. "Det är därför vi skapade vår app baserat på mekanismerna bakom populära rollspel, inklusive World of Warcraft och Final Fantasy. Under spelningen belönas spelare för att slutföra ett uppdrag för saker som digitala svärd eller guld i spelet. Vi gjorde denna upplevelse konkret genom att koppla den till den verkliga världen; När en användare slutför ett uppdrag i vår app får de riktiga pengar.Efter 700 000 installationer är vi stolta över att vi säger att vår affärsmodell fungerar. "

Utbetalningar gjorda via Bitcoin och Ethereum

BitMaker är självklart inte den första plattformen som gör det möjligt för människor att få betalt för att i huvudsak anmäla sig till gratis prövningar av produkter eller tjänster. Dessa typer av undersökningswebbplatser har funnits sedan internetens tidiga dagar.

Huvudskillnaden här är fokus på Bitcoin i hela applikationen. I själva verket är BitMakers logotyp inte mycket annorlunda än den klassiska orange-och-vita Bitcoin-logotypen.

"Bitcoin och cryptocurrency är mer spännande att uppnå än ett presentkort på $ 1, som du bara hämtar i butiken bredvid", sa Yu när han frågade varför BitMaker inte använder presentkort för utbetalningar, vilket är ett vanligt val på andra liknande plattformar. "Den spännande delen om bitcoin är att den kan tredubblas om en månad; Det är som att äga en bit av lager och det finns en spännande aspekt. "

Fokus på spänningen kring bitcoinpriset i appen är verklig. Användare får ibland meddelanden på sin telefon om priset på bitcoin eller eter från appen.

"För personer som inte är bekant med krypto finns det i allmänhet två sätt att förvärva bitcoins, vilket är att mina (för komplicerade för den genomsnittliga personen) eller riskera dina pengar att köpa det," fortsatte Yu. "Men den genomsnittliga personen som inte är bekant ofta associerar Bitcoin med antingen Silk Road eller utbyten hackade och vill inte riskera sina pengar. BitMaker tillåter någon att försöka tjäna sina första bitcoin genom oss, riskfri. "

Yu tillade att BitMaker affärsmodell också inte skulle fungera på traditionella betalningsskenor. "Eftersom vi är en mikrobetalningsverksamhet kan vi betala nästan ingen avgifter för att skicka 15 000 betalningar runt om i världen en vecka," säger Yu. "Med PayPal eller ett standardmedium skulle det kosta oss en $ 0. 30 transaktionsavgift utöver en procentenhet på varje transaktion. Om vi ​​gjorde det skulle vi inte ha en affärsmodell. "

Enligt BitMaker-webbplatsen har appen betalat ut över 215 bitcoin och 34 eter fram till den här tiden. Detta uppgår till över 275 000 kronor utbetalningar till nuvarande valutakurser.

Det finns fyra totala utbetalningsalternativ på BitMaker just nu: Bitcoin, Coinbase, Xapo och Ethereum. På grund av ökade transaktionsavgifter för US-dollar på Bitcoin-nätverket under det senaste året kan uttag av Coinbase, Xapo och Ethereum göras vid lägre tröskelvärden.

CakeCodes har inte stängt dörren på en ICO ännu, men han påpekade också några potentiella nackdelar i samband med den speciella modellen.

"Även om ICO: er tycks vara det mer populära sättet att uppnå startkapital för blockchain-företag, har vi sett vad som hände med de företag som inte höjde tillräckligt med kapital från en misslyckad ICO," sa Yu. "Det finns stor risk för att vi har vår token där ute och inte kan hämta framtida omgångar om vi inte lyckas.Vår vision är att störa annonseringen på sätt som Airbnb störde hotell. Vi tillåter användare att betala för sin tid som används för att visa annonser. Vi fattade detta beslut för att vi skulle få en bättre position för framtiden. "

CakeCodes avser att använda pengarna från Wefunder-kampanjen för att öka användarutvecklingen, snabb spårutveckling för en iOS-app och lägga till nya funktioner i Android-appen.

Uppdatering: Den 28 april meddelade en CakeCodes-representant oss en SEC-begäran om att ta bort lanseringsdatumet från Wefunder-webbplatsen. Den här artikeln har sedan dess tagit bort länken till kampanjen.