Bitcoin prisanalys: btc pushes heltid och test historisk motstånd

SECRET! "SUPER" BITCOIN ETF APPROVED! (Maj 2019).

Anonim

YTTRANDE

Bitcoin Price Analys: BTC Pushes All-time Highs and Tests Historisk Resistance

Under hela bitcoins tvååriga tjurlöpning har det blivit inskränkt inom två makro trender: en parabolisk och en linjär - både i logaritmisk skala:

Figur 1: BTC-USD, 1-dagars ljus, Makro Trend

Det paraboliska kuvertet (svarta kurvor) har begränsat hela tjurkörningen under de senaste två åren. Under helgen såg vi ett test av den nedre kurvan som visade sig vara korrekt stöd och drivit marknaden till en studsa som nu har marknaden testar den övre linjära trendlinjen (lila linjer) vid tidpunkten för denna artikel:

Figur 2: BTC-USD, 2-timmars ljus, test av övre trendlinje

När bitcoinmarknaden närmar sig den övre trendlinjen, kommer prisåtgärden att sammanfalla med ett test av den tidigare all-time high. Förvänta sig att detta är en motståndspunkt med möjlig marknadsturbulens. Om vi ​​lyckas bryta motståndet och hålla stöd ovanför trendlinjen finns det inget tydligt motstånd tills vi testar det paraboliska kuvertet i den övre $ 8 000-talet.

Om vi ​​tittar på makroindikatorerna för detta drag, ser vi några tecken som visat sig vara indikationer på kortsiktiga samtal som leder till korrigeringar:

Figur 3: BTC-USD, 1-dagars ljus, Bollinger Band Trend

De två sista rättelserna bitcoin har sett kom på svansen av en mindre pullback som återfanns till en ny heltidshöjd. Dagsljuset trenden är hittills uppvisande ett upprepat mönster som har lett till en vändning varje gång den testade den övre paraboliska kurvan. En rundning av Bollinger-banden under en uppåtgående rörelse (visas i lila) är en prognos för minskad uppåtgående volatilitet som leder till antingen en konsolideringsperiod eller en reversering till de lägre Bollinger-banden.

Medan en omvändning inte krävs för detta rörelse uppåt kan man spekulera på att när pristaggarna den övre paraboliska kurvan såg vi en återgång till de lägre Bollinger-banden på dagdagsdiagrammen. En återgång till de lägre Bollinger-banden skulle se stöd ganska bra med den lägre paraboliska kurvan.

Ett av två resultat kan förväntas från detta steg uppåt: antingen kommer vi att testa den övre paraboliska trendlinjen och omvända, eller vi kommer att bryta över och konsolidera innan vi fortsätter på ett mycket starkt hausseiskt drag till nya höjder.

Dessa makrodrag har emellertid blivit allt mer krävande på marknaden, eftersom vi fortsätter att klämma i det paraboliska kuvertet. Prognosen för Bollinger-banden indikerar att vi inte kommer att se en fortsatt rörelse högre utan en konsolideringsperiod eller en återhämtning.

Sammanfattning:

  1. I helgen såg bitcoin ett annat test av den lägre paraboliska kurvan som visade sig vara starkt stöd.

  2. Efter att ha testat den paraboliska kurvan återställde marknaden och har nu etablerat en ny heltidshöjd.

  3. Om den här trenden fortsätter kan bitcoin se priserna i mitten till över $ 8 000 innan ett märkbart motstånd står i vägen för prisökningen.

Handel och investeringar i digitala tillgångar som bitcoin och eter är mycket spekulativa och medför många risker. Denna analys är av informativa skäl och bör inte betraktas som investeringsrådgivning. Uttalanden och finansiell information om Bitcoin Magazine och BTC Media-relaterade webbplatser avspeglar inte nödvändigtvis BTC Media: s uppfattning och bör inte tolkas som en godkännande eller rekommendation att köpa, sälja eller hålla. Tidigare resultat är inte nödvändigtvis en indikation på framtida resultat.