Bitcoin Price Analysis: Nya All-Time Highs Driven av USD Demand

97% Owned - Economic Truth documentary - Queuepolitely cut (Maj 2019).

Anonim

Vid en viss tidpunkt, alla marknader består av köpare och säljare. När det finns fler säljare än köpare går priserna ner, och när det finns fler köpare än säljare, går priserna uppåt. Just nu köper fler människor bitcoin än att sälja den. Det är så enkelt och så mycket som alla kommer att försöka hitta orsaker till fenomenet, det behöver inte vara en. Den mest uppenbara orsaken till det stigande priset hänför sig till Winklevoss Bitcoin ETF, COIN, vilket beror på ett beslut av amerikanska Securities and Exchange Commission (SEC) senast den 11 mars, men kan inträffa när som helst före det datumet.

Flera USD-utbyten gjorde nya heltidskurser (ATHs) till idag. Bitfinex, Bitstamp, BTC-e och Coinbase, utbyten som etablerat sina tidigare ATHs 2013, gjorde alla nya höjder. Brave New Coin's index, BLX, skapade också en ny ATH, medan GDAX, Coinbases tillgångsutbyte, bröt sin tidigare etablerade höga på $ 1, 175 den 2 januari.

Gemini, ett utbyte som ägs av Winklevoss tvillingar, bröt också deras ATH. GBTC, en bitcoin investeringsförtroende som en gång haft ett stort premie, som har krympt under de senaste månaderna, har ännu inte gjort en ny ATH och handlar nu under spotpriset.

De kinesiska börserna OKCoin och BTCC har inte gjort ATHs vid skrivandet av denna artikel. Detta tyder på att efterfrågan och prisåtgärder i hög grad drivs av amerikanska köpare. Den tidigare OKCoin-highen var 8888 CNY. Enligt lagstiftningsförfrågan från People's Bank of China (PBOC) stoppas bitcoinuttag för närvarande på dessa kinesiska börser.

Eftersom det inte finns något verkligt motstånd kvar i diagrammet måste handlare använda matematiska metoder för att försöka förutse ett prismål. Det är alltid möjligt att dessa mål blir meningslösa med priset in i ett stort paraboliskt ben uppåt tills inga köpare kvarstår.

Vridpunkterna beräknas från tidigare stöd och motståndsnivåer. För årliga svängningar beräknas nivåerna för horisontellt stöd (S) och motstånd (R) per 1 januari varje år och ändras inte till nästa år. För närvarande sitter priset strax under R1-pivot. En ren paus på R1 skulle föreslå ett räckvidd och test av R2-pivoten på $ 1, 400.

Du kan se hur exakt dessa nivåer har varit föregående år också.

Fibonacci-förlängningar är ett annat sätt att beräkna stöd- och motståndsnivåer baserat på tidigare pris, i det här fallet extremt högt och extremt lågt.

Förlängningen 1. 618 ger ett mål på $ 1, 445 som en potentiell motståndszon.

Psykologisk motstånd kan också manifesteras, där handlare subkonsciously tenderar att fokusera på faktorer som:

1. Runda, jämnt antal som 1, 000 eller 1, 050;

2. Kulturellt relevanta nummer som 666. Nummer fyra är otur i Kina, medan nummer åtta är lycka till;

3. Jämförelse av marknader med andra tillgångar. Skulle digitalt guld, bitcoin vara värt mer än det verkliga guldet per ounce?

4. Den nu försvunna utbytet, Mt. Gox, hade en etablerad ATH på $ 1, 242, vilket kan fungera som en typ av psykologisk resistens också eftersom bitcoinpriset aldrig har varit högre än detta i USD-termer.

Sammanställning

1. USD-utbyten och efterfrågan har drivit bitcoinpriserna högre medan kinesiska börser har tagit baksätet.

2. Även om inget motstånd kvarstår utanför ATH, finns det matematiska metoder för att beräkna nästa motståndszon, till exempel pivots och Fibonacci-förlängningar, vilket ger mål på $ 1, 400 respektive $ 1, 445.

3. Bitcoin har aldrig handlat över $ 1, 242, en Mt. Gox ATH, eller över USD-priset på guld per ounce.

Handel och investeringar i digitala tillgångar som bitcoin är mycket spekulativa och medför många risker. Denna analys är av informativa skäl och bör inte betraktas som investeringsrådgivning. Uttalanden och finansiell information om Bitcoin Magazine och BTCMedia-relaterade webbplatser avspeglar inte nödvändigtvis BTCMedias uppfattning och bör inte tolkas som en godkännande eller rekommendation att köpa, sälja eller hålla. Tidigare resultat är inte nödvändigtvis en indikation på framtida resultat.