Bitcoin prisanalys: exemplar efter gaffel exuberance inga tecken på att dra tillbaka (ännu)

SECRET! "SUPER" BITCOIN ETF APPROVED! (Maj 2019).

Anonim

YTTRANDE

Bitcoin-prisanalys: Exemplar efter gaffel Exuberance Inga tecken på att dra tillbaka (ännu)

Kom ihåg att tiden jag sa BTC-USD kommer sannolikt inte att se en ny all time high (ATH) när som helst snart ? Det verkar som om jag hade fel. Kort efter att jag skickade min tidigare BTC-USD-analys, om en timme, bröt priset på BTC-USD inte bara rekordhögt, utan överträffade det med 200 USD efter att ha slutat sig till 3200 $. Från och med i morgon drev BTC-USD en annan ATH på $ 3440 på Bitfinex som markerade en $ 600 + på mindre än en vecka. Låt oss ta en titt på vad dessa rörelser kan innebära för BTC-USD och om dessa rörelser är hållbara.

Börja på $ 160-talet har BTC-USD varit på en massiv flerårig tjurkörning:

Figur 1: BTC-USD, 3 dagars ljus, Bitfinex, Macro Bull Trend

Om vi ​​plottar Trenden med $ 3440 som toppen av denna trend börjar mycket historiskt stöd och motståndsnivåer göra betydligt mer mening inom ramen för marknaden. Vårt drag till $ 1800-talet markerade ett test på 50% retracement line, vår kamp över $ 2600-talet markerade de olika testen på 23. 6% retracement line och nu kan vår ultimata plötsliga rush till nya highs ses som 100% retracement linje.

Figur 2: BTC-USD, 1 dagsljus, Bitfinex, Macro Bull Trend, Zoomed In

Det finns en del Fibonacci Retracement-linjer och zoomar in i vår dagliga trend. en uppenbar prishöjning på den långsiktiga trenden;

  Vår senaste körning från $ 1800 har dock sett minskande volym på varje ben uppåt;

  Multi-period MACD och aktuellt MACD-histogram visar båda Bearish Divergence; och

  RSI visar Bearish Divergence.

  Om vi ​​tittar närmare på marknaden efter 1800-talet ser vi en liknande trend av avvikelse även på de mindre tidsramarna:

Figur 3: BTC-USD, 6 timmars ljus, Bitfinex, Nuvarande ATH

Uppgången i priset är återigen åtföljd av minskande volym.

  6HR är starkt divergerande bearishly;

  RSI visar stark bearish divergens; och

  6HR Bollinger Bands visar flera ljus helt formade utanför övre bandet (visas i cirkeln).

  För dem som är obekanta med Bollinger Bands: Enkelt uttryckt är de ett starkt verktyg som används för att visualisera volatiliteten på marknaden. Typiskt när en marknad ligger nära kanten på det övre bandet anses den vara "överköpt" och när den närmar sig kanten av det nedre bandet anses den "överlåtas". "När en marknad punkterar ett band kommer det vanligtvis att ge en återgång till en trend inom banden, och när ett ljus är helt format utanför banden är det vanligtvis en stark försäljnings- eller köpsignal - en säljsignal i vårt fall. Du kan tänka på Bollinger Bands som en uppsättning gummiband: Ju strängare du sträcker ett gummiband desto svårare är reaktionen. Vanligtvis gäller detta för marknader som punkterar banden och speciellt för de som helt bildar ljus utanför banden.

Titta på vår nuvarande Bollinger Band-trend, det kan vara frestat att säga, "BTC-USD verkar dra tillbaka inom 6-timmars band - ser ut som ett friskt drag uppåt är fortfarande i korten. "Men om vi zoomar ut och tittar tillbaka genom BTC-USDs historia och dess interaktion med 1-dagars Bollinger Bands, kan vi se en tydlig marknadsutveckling.

Figur 4: BTC-USD, 1 dagsljus, Bitfinex, Bollinger Band Trend

Ovanstående är flera historiska exempel på BTC-USDs reaktion på en punktering av 1-dagars Bollinger-band. Ofta är inte en punktering av banden - oavsett om det är lägre eller övre bandet - hälsat med en återhämtning på marknaden. Ju starkare bandet av banden är, desto starkare återkallas. Bandets starkaste raster har en mycket stark tendens att återvända till Bollinger Bands mittlinje (streckad linje) innan de fortsätter sin trend upp eller ner.

Om det finns så mycket dömande bevis på en återdrag, varför fortsätter priset stiga? Fear of Missing Out (FOMO) är oförutsägbar och irrationell. FOMO kan driva marknaderna långt utöver vad Teknisk Analys kan förutse och ofta trotsar marknadsindikatorsignaler. Med all hype kring den senaste hårda gaffeln, och tillströmningen av pengar som kommer från människor som betalar ut sina Bitcoin Cash var lämnar detta oss? Det finns ett berg av bevis som tyder på att denna marknadsnivå är ohälsosam och mycket överdriven. Det behöver antingen konsolideras avsevärt eller återfå. BTC-USD är hårt lindat och det finns väldigt lite, om någon, tecken på hälsa inom sina senaste marknadsförflyttningar.

Jag säger inte att marknaden inte kommer att fortsätta pumpen ännu högre än den är för närvarande - Goldman Sachs har trots allt ett prismål på 3600 dollar. Men med varje höjning i BTC-USD-priset ökar vi sannolikheten för en stark återhämtning och i slutändan en återgång till mitten av Bollinger Bands.

Sammanfattning:

På alla relevanta tider visar BTC-USD starka tecken på en överdriven marknad.

  Bollinger Bands har flera ljus helt formade utanför de övre banden på 6 HR, 12 HR och 1 Day Candles.

  Historiskt sett, när 1-dagars Bollinger-band är punkterade, finns det en återhämtning på marknaden.

  Handel och investeringar i digitala tillgångar som bitcoin, bitcoin cash och eter är mycket spekulativa och kommer med många risker. Denna analys är av informativa skäl och bör inte betraktas som investeringsrådgivning. Uttalanden och finansiell information om Bitcoin Magazine och BTC Media-relaterade webbplatser avspeglar inte nödvändigtvis BTC Media: s uppfattning och bör inte tolkas som en godkännande eller rekommendation att köpa, sälja eller hålla. Tidigare resultat är inte nödvändigtvis en indikation på framtida resultat.