Bitcoin uppnår en korsning med skaleringsdebatten, inte en kris

How great leaders inspire action | Simon Sinek (Juni 2019).

Anonim

Däremot från olika rapporter i media under det senaste året, är Bitcoin i en allvarlig kris som hotar sin existens. Longtime Bitcoin-utvecklaren Mike Hearn lämnade ens ekosystemet helt och hävdade att projektet nu är ett misslyckat experiment. Naturligtvis har Bitcoin proklamerats döda ungefär 100 andra gånger.

Skalbarhet är det viktigaste problemet i Bitcoin just nu, men vissa, inklusive Blockchain Capital, koncernchef Brock Pierce, har hävdat att detta är mer ett tecken på framgång än någonting annat. Det faktum att systemet behöver skala för att välkomna nya användare är ett tecken på att människor tycker att denna teknik är användbar för en rad användningsfall.

Även om det är viktigt att inte bli självkänsla (som longtime cypherpunk Zooko Wilcox-O'Hearn varnade nyligen). Blockströms Johnny Dilley sa nyligen att mycket av nöd och panik som kommer från vissa delar av samhället är obefogat. Under en intervju på:

"Det finns konkurrerande visioner för hur man uppgraderar systemet och de har olika långsiktiga avvägningar. Men på teknisk nivå, kommer antingen att fungera, och en (eller båda) kommer snart att genomföras, så jag tycker inte att det är rättvist att säga att det här är en fullblåst kris. "När det gäller hans preferens för Bitcoins framtida riktning, tillade McArdle:

" Kasta i handduken på huvudkedjans skalning nu, till förmån för ett "settlement-layer" -tillvägagångssätt på grund av den förverkligande som blockerar kan 't skala

för alltid är lite som att kasta barnet ut med badvattnet. " McArdle anser att Bitcoin ska skala via on-chain och layer-2 lösningar.

"Det behöver inte vara ett eller det andra," sade han, "och huvudkedjegoderna behöver inte stiga snart, även med betydligt ökande användning. "

När det gäller deklarationerna som Bitcoin-experimentet är över, finner McArdle att sådana påståenden är mycket för tidiga och mer eller mindre absurt. Trots att han är oroad över att många i Bitcoin-ekosystemet är villiga att acceptera högre avgifter på kedjan, ignorera det konkurrensutsatta landskapet och välja mer komplexa lösningar (åtminstone enligt hans uppfattning), tillade han: "Inget av det betyder att Bitcoin misslyckas av någon betyder. "

McArdle delade dessa sista tankar om Bitcoins korsvägsmoment:

" När jag först började undersöka Bitcoin 2011 insåg jag att det hade potential att vara den bästa form av pengar som mänskligheten någonsin har skapat. Och det är fortfarande sant idag. När allt är pengar i alla former, det är det snäckskal eller statligt utgivna siffror på ett bankkonto, är det bara en samhällslogger som används för att minska friktionen i utbytet. Bitcoin är den mest irreversibla, globala, lågfriktionsbryggan som någonsin skapats. Vi bör se till att Bitcoin växer, men alla dessa egenskaper förblir intakta. ”