Bitcoins växande mångsidighet skapar nya möjligheter

BUSINESS INSIDER LOGAN PAUL AND INTERNET KINGDOM (April 2019).

Anonim

Cryptocurrency industrin blir inte bara populär för spenders, men även för dem som söker en utbildning. Gigaom rapporterar att universitetsstuderande nu ges möjlighet att få bitcoin vid inskrivning, och vissa institutioner accepterar även den alternativa valutan som betalning för undervisning.

I höst kommer fler än 4k studenter som är inskrivna i en av världens ledande teknikinriktade institutioner att få 100 kronor bitcoin. Jeremy Rubin, en datavetenskapssekreterare vid MIT, och Dan Elitzer, president för MIT Bitcoin Club och en förstaårsstudent i MBA-programmet på MIT Sloan, har framgångsrikt höjt mer än en halv miljon dollar för sitt nya projekt.

Med hjälp av MIT alumni och bitcoin-samhället har de lyckats göra det möjligt att få 2014-fallstudenterna en chans att utveckla sina bitcoinplånböcker.

Enligt Rubin är "Att ge eleverna tillgång till kryptokurser är analogt med att ge dem tillgång till internet vid internetets tidsålder. "

Det verkar som en smart analogi, särskilt med alla de senaste nyheterna i samband med bitcoin, inklusive Xapos expansion i samband med lagring till användning via deras nya Xapo Wallet.

"När distributionen händer i höst kommer det att göra MIT-campus till den första platsen i världen där det kommer att vara möjligt att utöva omfattande tillgång till bitcoin. "

Att ge studenter tillträde till bitcoin är meningsfullt, särskilt när universitet har börjat acceptera alternativa valutor som betalning för undervisning.

University of Cumbria i Storbritannien lanserade inte bara en serie läroplaner som syftade till att undersöka alternativa valutas roll och hur de påverkar ekonomiska och sociala system, men det har också blivit världens första offentliga universitet för att låta eleverna betala för kurser i bitcoin.

För närvarande använder University of Cumbria ett tredjepartssystem som heter BitPay för att bearbeta bitcoinbetalningar. För tillfället accepteras bitcoin endast för program som är inriktade på alternativa valutor.

När den femåriga alternativvalutan fortskrider, fortsätter den marknad där den kan användas. Enligt en januariartikel från NY Post kommer bitcoin nu att köpa dig en mängd saker, bland annat:

  • Lamborghini - En exklusiv bilhandlare i Kalifornien accepterar nu bitcoin som betalning för detta lyxiga fordon.

  • En natt på "D" i Las Vegas - ett populärt Vegas hotell och kasino destination

  • En utbildning - eleverna kan betala för utbildning vid University of Cumbria

  • BBQ - en av Amerikas mest populära BBQ fogar i Salt Lake City, Utah

  • En plattskärms-TV - flera återförsäljare accepterar nu bitcoin, inklusive TigerDirect. com, som är känt för att sälja datordelar, tv-apparater och kameror

Leverantörerna nedan accepterar även bitcoin:

Överstock. comRedditWordpresPayPaleBayTesla4Chan.orgOKCupid

Cryptocurrency-tekniken fortsätter att komma in i marknader där kritiker sa att det aldrig skulle lyckas. När Bitcoin blir mångsidigare förväntas dess användarnät förbättras och växa exponentiellt.