Bitcoin-sökmotorn lanserar

SEARCHTRADE PAGA POR USAR GOOGLE (BITCOIN) (April 2019).

Anonim

Fakturera sig som en användarvänlig, användargenererad, sökbar databas av företag som accepterar Bitcoin, har Bitcoin Search Engine (TBSE) lanserat bitcoinsearchengine. com.

Den nya tjänsten uppmuntrar användarna att lista Bitcoin-vänliga företag gratis efter att ha skapat ett konto, med en skarp webbdesign och tagglinjen "Få listade, få indexerade, hittade". Anmälan är enkel och innehåller en uppfriskande läsbar CAPTCHA. Webbplatsen ger också ett diskussionsforum med avsnitt för Bitcoin Forum, Bitcoin Ideas, Development & Technical Discussion och Project Development.

Databasen kan sökas med nyckelord (även om den här funktionen tycks vara tillgänglig endast i mobilversionen just nu), samt land, kategori och region. Medan gles på listor enligt detta skrivande, (sökningar efter "mat", "muffins", "alpaca" och "strumpor" gav inga resultat) tjänsten verkar vara intuitivt utformad för enkel användning. Liksom andra Bitcoin-tjänsteförteckningar verkar Bitcoin-sökmotorn vänta på att användargenererade data ska fånga på, samtidigt som de särskiljer sig för stil och presentation. TBSE har angivit planer på att genomföra en Bitcoin-baserad auktionsplats samt ett belöningssystem för köpmän, och utnyttjar dess anslutning till mjukvaruföretaget CRM New Zealand, "Billing and Rewards Solution".

En "Navigera till" -meny bredvid sökrutan ger en praktisk lista över alternativ, inklusive "Nya listor" och "Vad är populärt", vilket ger användaren ett bekvämt sätt att komma åt den senaste katalogen (och den största) listor. I menyn finns också "Navigera i katalogen" som innehåller en uttömmande lista över länder och antalet företag som listas i varje land. När en länk öppnas får användaren en lista över företagskategorier och visar igen antalet företag i varje kategori. Under kategorier är specifika regioner inom landet, och slutligen företagen i den regionen.

Det som är mest imponerande om den här nya sökmotorn är de olika sätt som en sökare kan hitta information. Från enkla sökord, till rullgardinsmenyer, som erbjuder en ökad specificitetsgrad per land, kategori och region, kan funktionen "Navigera databas" som nämns ovan (som vädjar till fans av listformatet), filtrera efter det som är hett och Alternativ att välja din "Favoritlänkar" TBSE ger människor ett brett sortiment av sökstilpreferenser ett sätt att få tillgång till de uppgifter de vill ha enligt hur de behandlar information.

När Bitcoin matures och ett bredare utbud av begåvade grupper och individer blir involverade blir mer Bitcoinspecifika tjänster och verktyg polerade och användarvänliga som det ses i det här exemplet.