Bitcoin tränar i ögonblick som brexit

Portugal. The Man - "Feel It Still" (Official Video) (Maj 2019).

Anonim

Bitcoinpriset har stabiliserats på nyheter om Storbritannien lämnar Europeiska unionen i ett historiskt oöverträffat drag. Valutan, som korrigerats efter en betydande prisökning de senaste veckorna, har löpt sig runt $ 650-sortimentet som globala marknader reagerar på nyheterna.

Om du kommer ihåg valutakrisen på Cypern, kanske du är överens om att Bitcoin tenderar att trivas i ögonblick av ekonomisk kris som Brexit. Kypriotisk finansiell kris och räddningsaktion 2013 ledde till en press av täckning om Bitcoin. På samma sätt omfattade media under den grekiska skuldkrisen berättelsen att Bitcoin var ett sätt för grekiska medborgare att välja bort det oroliga finansiella systemet.

Storbritannien röstade på torsdagen för att lämna Europeiska unionen efter att ha varit involverad sedan dess grundande. Marknadsspinnarna har jagat investerare i guld och andra säkra hamnar, däribland Bitcoin, då den globala ekonomin flyttar till ocharterat territorium när det gäller post global världskrigs global ekonomi.

Mer än 17 miljoner röstade i folkomröstningen som lyfter fram ett populistiskt och nationalistiskt sentiment bland ekonomisk och kulturell oro i U. K …

"Våga drömma att gryningen bryter mot ett oberoende Storbritannien", sade Nigel Farage, ledare för Storbritanniens självständighetsparti. Han hade länge varit en förespråkare av självständighet i U. K. med eldiga tal och ett hängivet i USA, som har gjort framträdanden på populära konservativa talkhow.

Storbritannien är det första landet som någonsin ska rösta för att lämna 28-medlemsblocket. E. U.: s makt har avtagit sedan den globala ekonomiska krisen började 2008. Rysslands premiärminister, David Cameron, försökte stanna i Europeiska unionen och han har uppmanat att avgå efter omröstningen. Storbritannien är redo att lämna EU snabbt och befintliga handelsavtal kommer sannolikt att vara kvar.

Storbritannien är den näst största ekonomin i Europeiska unionen efter Tyskland. Det är också en kärnkraft och sitter i U. N. Security Council.

Bakom Brexit minskade Bitcoin-priset med 25 procent efter att ha träffat två och ett halvt år högt i förra veckan.

Bitcoin stöder också för den kommande halveringen; en teknisk förändring som kommer att se att blockbelöningen tilldelas gruvarbetare sänkta i hälften.

Bitcoin-experter spekulerade att Brexit-oro körde priset på Bitcoin till nya höjder före omröstningen.

"Jag tror att det är främst makro saker som Brexit, du såg priset stiga upp som du såg opinionsundersökningarna visar att Leave var att vinna och som dessa omröstningar vände sig över helgen, det var när vi såg priset omvänd" Tom Robinson, grundare av blockchain start Elliptic, berättade CNBC.