Bitcoin ... Vi är alla blockchain

Bitcoin: How Cryptocurrencies Work (Maj 2019).

Anonim

Bitcoin … vi är alla blockchain

Sedan det första stora hoppet i Bitcoins växelkurs i början av april 2013 har spekulativ handel stulit rampljuset som den viktigaste Bitcoin-historien. Tweets of "Till månen! " echo som ett samtalskryp, sälja vad som motsvarar en kollektiv vision uttalande. Men vad är visionen? En respekterad VC försäkrar oss att det är "fortfarande på väg till 10k" som om Bitcoin var en prövning av fullblod som skrivits av Bookies, men hade fortfarande några Derbies kvar i henne … Är det allt detta handlar om? Vad man än känner till 'profiterer mentaliteten' så tydlig över Bitcoin-rörelsen är det uppenbart att den här långvariga finansiella systeminnovationen kanske inte har tagit tag i utan den här föraren. Så vi kan lika väl acceptera att "grådighetsfaktorn" tjänar ett större syfte. Men när Bitcoin-priset glider, redaktionella som hävdar att Bitcoin har förlorat visar att både motståndarna och de hängivna fokuserar på en artefakt av systemet i stället för systemets medfödda värde.

Det handlar om oss alla …

Bitcoins verkliga värde är nära relaterat till det sätt på vilket transaktionerna är validerade över ett mycket distribuerat nätverk i vad som uppgår till en samarbetsprocess. Denna decentraliserade valideringsprocess är trots allt en av de viktigaste skillnaderna mellan Bitcoin och centraliserade finansiella system. Det måste förstås att decentralisering är i sig attraktiv för människor eftersom det handlar om oss alla … och löftet om att garantera opartiskhet och rättvisa. Det är Bitcoins största prestation hittills att dess version av decentralisering, som uppnås i ett område som är svårt som finansiella transaktioner, faktiskt fungerar alls. Det verkliga värdet av Bitcoin skördas dock inte på enskild nivå. Om några tusen av oss blir rika, är det vad Bitcoin handlar om? Är vi på väg mot att replikera den rikedomskvoten som framträder i västkapitalismen i det digitala valutarummet också? Om vi ​​är, kanske vi ska pausa och ta några andetag.

Vi är alla blockkedjan, metaforiskt

Det verkliga värdet av Bitcoin finns och är uppenbart på gruppnivå. Vi är alla blockchain, metaforiskt. Tekniskt sett kan minare hantera transaktionerna genom att beräkna och inbädda block i blockchain, men det är de som gör transaktionerna som driver systemet. Men vilken typ av transaktioner? Den här frågan visar på en konfliktfråga inom det sätt som det befintliga systemet fungerar, i. e. om Bitcoin fortsätter att hämmas och transaktionsvolymer huvudsakligen är förknippade med inkassering i och ut av Bitcoin i utbyten, hanterar vi faktiskt huvudsakligen det som en vara, i stället för att utnyttja sin nytta, som att hämma ett begränsat utbud av bensin istället för att använda det att bränna en bil för att gå från A till B. Alternativt kan vi fråga: 'Vad kan Bitcoin göra som traditionella valutasystem inte kan?' Att bara köpa saker med Bitcoin istället för normala pengar är fortfarande en väldigt grundläggande användning av tekniken, eftersom det inte riktigt börjar utnyttja mediumets fulla potential. Men som de flesta innovationer, när de först anländer tenderar de att vara förknippade med äldre system: "Horseless Carriage"; "Elektriskt ljus"; den "Digital Super Highway". Med andra ord tenderar vi oundvikligen att matcha dem med befintliga begrepp som vi känner till. Det är här de flesta av oss fortfarande är med Bitcoin … även devoteesna. Man måste bara titta på de många startups och VC-backade företag i alt-valutautrymmet (med några anmärkningsvärda undantag) som endast är inriktade på hantering eller innehav av Bitcoin snarare än att utnyttja sina medfödda egenskaper för att driva innovation i andra sektorer, att veta att vi fortfarande är mycket i en Bitcoin 1. 0-värld. För att odla Bitcoin-adopteringen behöver vi inte oändliga "pengarhanteringsapplikationer" som konkurrerar med varandra. Vi behöver massmarknadsapplikationer som erbjuder nya värdesätt som underlättas av Bitcoin-transaktioner, miljoner och miljontals. Men vad har varit verkligheten hittills?

Liksom den stora järnvägsbommen och landgreppet i USA på 1850-talet och 60-talet

Sedan början av 2013 har Bitcoin / Cryptocurrency-rymden liknat en sorts markgrepp av dem som snabbt såg Bitcoin-revolutionen som en obestämd parallell monetär universum med ledigt land så långt ögat kunde se. Ja det har faktiskt varit som de tidiga dagarna på webben, men kanske mer som den stora järnvägsbommen och landgreppet i USA på 1850-talet och 60-talet. Därefter var det precis som i denna nuvarande kryptocurrency-frenesi teknikinnovation, dramatiska nya effektiviteter, opportunism, girighet och ja … de legendariska "slangolja" -försäljare. Explosionen av intresse i Bitcoin har varit som ett stort rum fullt av tomma stolar: någon öppnar dörrarna, en folkmassa översvämningar och alla försöker fånga en plats. I denna grupp finns det en bredare grupp av bitcoin-användare, Crypto-Developer Community, anti-government Libertarians, Crypto-Anarchists, Bitcoin och Alt-Coin Entrepreneurs, Bitcoin-vänliga VCs och förstås "Investopreneurs" på BitAngels. Det är en mångfaldig grupp, och de drivs inte av en gemensam filosofi.

Den oundvikliga sökningen efter en multiplikator, i ett område där kopior kostar ingenting …

De flesta framgångsrika affärsmän lär sig att leta efter en "multiplikator" när man utvärderar affärsmöjligheter. En multiplikator är ett sätt att uppnå stordriftsfördelar, att pumpa ut widgets som är efterfrågade och att fylla den efterfrågan. Tänk: Kodakfilmsrör, tandkrämrör, CD-ämnen som kostar mindre än en dollar men säljs för 20 dollar. Så det har varit oundvikligt med den plötsliga framkomsten av en ny teknik som Bitcoin, det var i själva verket ett "pengeprotokoll" och en idé som ganska lätt kan dupliceras, att en massa företagande folk skulle vilja ha en del av det för sig själva. Men här ligger problemet … Det finns en växande men relativt begränsad efterfrågan på kryptokurvor, men vi har redan (vid tidpunkten för skrivandet) uppenbarligen 985 handlingsbara kryptomynt och ett obestämt antal vaporware "crap coins" pumpas ut innan de flesta har korrekt förstådd, eller i vissa fall även hört talas om Bitcoin.

Det minns nästan på den scenen i utlänningar när Sigourney Weavers karaktär "Ripley" snubblar på det främmande kläckområdet.

Vi har nu vad som motsvarar föräldrars allmynt som möjliggör uppräkningsbara barnmynt och föräldermarknader för krypteringsmängder "som kan användas för att födsla uppräkningsmarknadsplatser för barns kryptosmältningsfinansiering" … Det påminner nästan om den scenen i utlänningar när Sigourney Weavers karaktär "Ripley" snubblar på det främmande kläckområdet. Det är den pandemiska (coindemic) idén om något som snabbt duplicerar och eskalerar ur kontroll. I motsats till drygt 12 månader sedan arbetar lagen som arbetar med alternativa kryptokurvor, app-mynt och myntgenererande marknadsplatser, nu överlägset de som arbetar med rena bitcoinprojekt och core bitcoin-protokollet. På många sätt är det som vi ser en endemisk cookie-cutter-strategi för Bitcoin-fenomenet genom att team försöker duplicera och (ibland) förbättra sig på Bitcoin, men symar fröna av massiv fragmentering i processen.

När något kan kopieras till nära noll marginalkostnad blir det oundvikligt värdefullt.

Som Kevin Kelly påpekade 2007 på sin inflytelserika blogg The Technium, har Internet gjort kostnaden för att göra kopior nära noll, och allt från webbsidor till böcker till musik till film kopieras och distribueras till nära noll marginalkostnad.

Kevin Kelly: "Kopior är värdelösa; sälja det som inte kan kopieras "

Kellys observationer relaterar sig till vad ekonomer kallar" noll marginalkostnadsekonomi ". Med traditionella fysiska varor tenderar marginella kostnader att öka över tiden på grund av begränsningar. med digitala varor tenderar marginalkostnaden för varor att sjunka mot noll. Musikbranschen är ett klassiskt exempel. Från cd-försäljningen till Napster till iTunes till Spotify har vi sett att priset på musik till konsumenten effektivt faller nära ingenting alls, eftersom kostnaden för den reproduktionen har blivit försumbar. I motsats till tekniskt kunniga musiker som arbetar i dagens musikindustri, som fortfarande är ekonomiskt begränsade av äldre industristrukturer som åläggs av skivbolag och RIAA, är det klassen av människor som är skickliga på att arbeta med datorer och programvara på nya områden som alt valutaförflyttning som råder på de digitala marknaderna. Tyler Cowen i sin bok Genomsnitt är över hävdar att: "Eftersom datorbaserade digitala varor börjar dominera ekonomin kommer deras odd noll marginalkostnadsekonomi att väga större och större. Datorer kommer att påskynda vår befintliga trend mot ett mer stratifierat samhälle. Människor som är adept på att gå ihop med datorer blir rikare, medan de som inte kommer att bli kvar. " 1 Som alla i fältet vet, kommer det att finnas en begränsad max på 21m Bitcoins mined. Det är en stor värld, så som en illustration, om till exempel alla i Australien skulle hamna bara en bitcoin vardera, går det 21 miljoner. Synd för de andra 7 + miljarderna i världen rätt? För att upprätthålla Bitcoins framstående status kommer det att bli en oundviklig uppdelning av Bitcoin i mindre och mindre men alltmer värdefulla fraktioner, och användningen av Bitcoin kommer att förlängas, men dess integritet upprätthålls av system som är godartade för Bitcoin snarare än konkurrens med Det.Sidokainprojektet från Adam Back och Austin Hill i Blockstream för att skapa fickor av kryptoinnovation, dubbelt knuten till huvudbiten Bitcoin blockchain, är ett tydligt exempel på ett projekt som stärker kärnan av Bitcoin. De 900 + flyttbara kryptomynt går tyvärr i motsatt riktning. Vi har redan sett ett antal fall av folkmängdsförsäljning av alt-mynt med många storleksordningar högre eventuella antal mynt än Bitcoin, i. e. MaidSafes folkmängdsförsäljning på 400m Safecoins är "bara 10% av alla Safecoins som någonsin kan produceras! " 2 köpt i förhållandet 23, 800 till 1 BTC. Framkallandet är utsikterna till enorma realisationsvinster, som de vinster vi alla bevittnade med Bitcoin, vilket givetvis skulle vara mindre och mindre troligt för varje successivt konkurrerande alt mynt. Det är dock praktiken att använda Bitcoin som det föredragna utbytesmedlet för dessa alt-valutor som är särskilt avslöjande. Inte bara som bevis på Tyler Cowens profetier (ovan) som "Människor som är adepta att gå ihop med datorer kommer att bli rikare, medan de som inte kommer att bli kvar", men också som testament till vilka krypto- valuta uppfattas tydligt som den mest inhemska värdet och minst "värderingsrisken". Löfte om ett evigt exploderande kryptouniverse …

Som krypto-entreprenörer hyser tusentals Bitcoin från entusiastiska tidiga adoptrar i utbyte mot löftet om ett ständigt exploderande kryptouniversum (som sannolikt köpt sina små innehav av Bitcoin med hårdförtjänad fiatvaluta) ser vi början på en era där det är den tekniska eliten som kommer att äga den stora majoriteten av Bitcoin, medan de goda legionerna av tidiga adoptrar kommer att lämnas med kryptobandetter fulla av tokens med värden osannolikt att upprätthållas av den knapphet som kommer att fortsätta att stödja Bitcoin? Detta är ett problem att överväga. För om Bitcoin verkligen är "om oss alla" för att vi alla är metaforiskt dess blockchain, riskerar vi att kollapset förtroende för "idéen" av kryptokurvor på grund av denna fragmentering och utspädning, eller kommer altmyntbladen att falla av träd, för att lämna Bitcoin-stammen intakt och stark? Det är uppenbart att marknadskrafterna för efterfrågan och utbudet alltid kommer att leda till att likviditeten injiceras i Bitcoin-ekonomin från

"har mycket" till "har inte," men det värdefulla målet att den allt större växelkursen för Bitcoin till US-dollarn kommer sannolikt att uppstå om den bygger på verkligt deltagande av en växande global valkrets för användare som upplever äkta värde, unikt för att använda Bitcoin, snarare än att spekulera i det som ett nytt slag av råvara. Permalink: // bitcoinmagazine. com / 17439 / Bitcoin-vi-är-the-all-the-blockchain 1. Nathan Taylor, praxtime. COM2. Hill, Kashmir (8 april 2014). "Utöver Bitcoin: Crypto-Ownership Companies Hoppas du är redo att decentralisera allt på Internet". Forbes.Hämtad 30 juli 2014.