Bitfury, republiken georgien förbi blockchain land-titling project

BitFury De-Anonymize Over 15% of Bitcoin Network - Working with Law Enforcement? (Maj 2019).

Anonim

I april 2016, Republiken Georgiens National Agency of Public Registry (NAPR), den kända peruanska ekonomen Hernando De Soto och Bitcoin-företaget Bitfury meddelade ett partnerskap att utforma och pilotera ett blockchain-landtitlingsprojekt. Nu har Bitfury och NAPR tecknat ett nytt Memorandum of Understanding (MOU) för att utvidga blockchain-lösningarna som utvecklats av projektet till andra myndigheter.

"Det finns stor oro runt om i världen på grund av brutna och friktionsfyllda system, och regeringar, institutioner och företag letar efter bättre lösningar som kan tjäna människorna och hjälpa till att göra systemen säkrare och fungera bättre överlag, "Jamie Smith, global chefskommunikation och marknadschef på Bitfury Group, berättade för Bitcoin Magazine. "Lösningar som Bitcoin Blockchain Land-Titling Project i Republiken Georgien, skapat i samarbete med Bitfury Group och Blockchain Trust Accelerator, kommer att ta itu med dessa utmaningar på rätt sätt och leverera verkliga resultat - det här är mycket spännande tider. "

Bitfury-koncernen, en leverantör av infrastrukturer med full service blockchain, utvecklar och levererar blockchain-baserade mjukvaru- och hårdvarulösningar till företag, regeringar, organisationer och individer. I samarbete med New America och National Democratic Institute driver Bitfury Blockchain Trust Accelerator för att utveckla blockchain-baserade lösningar för sociala konsekvenser och styrningsutmaningar. Företaget har ökat 90 miljoner dollar i finansiering, inklusive en investering på 30 miljoner dollar från Credit China Fintech Holdings.

Bitfury-gruppen och NAPR implementerade ett skräddarsytt blockchain-system som nu integreras i NAPRs digitala registersystem. Denna privata, godkända blockchain är förankrad i Bitcoin blockchain genom en distribuerad digital tidstämplingstjänst. Distribuerad digital tidstämpling tillåter NAPR att verifiera och underteckna ett dokument som innehåller medborgarens väsentliga uppgifter och bevis på äganderätt till egendom.

Projektets betydelse och störningspotential ligger i dess förmåga att göra landtitlar - och i allmänhet egendomsrättigheter - tillgängliga för miljarder människor som för närvarande inte kan registrera sin egendom. Blockchain-tekniken tillåter också betydande tids- och kostnadsbesparingar i registreringsprocessen. Därför kan blockchain-landtitlingsprojektet ha en stor global påverkan utöver Georgien.

"Ett säkert fastighetsregister byggt på Blockchain kan säkra miljarder dollar i tillgångar och göra en betydande social och ekonomisk inverkan globalt genom att ta itu med det snabbt växande efterfrågebehovet för öppenhet och ansvarighet," sa Bitfury i ett uttalande.

"Jag har dedikerat mitt liv till att förbättra tillgången till kapital och vårt arbete i Republiken Georgien är det första i en rad många viktiga steg för att få korruptionssäkra digitala system till alla," tillade Hernando de Soto, president av Institute for Liberty and Democracy (ILD), känd för sitt arbete med den informella ekonomin och om vikten av affärs- och egendomsrättigheter.

NAPR är "mycket nöjd med den tekniska utvecklingen och ser fram emot att fortsätta sitt fruktbara samarbete", säger NAPRs ordförande Papuna Ugrekhelidze. "Blockchain-teknik är lösningen för det 21: a århundradet, och är det mest säkra och innovativa systemet. "

Forbes konstaterar att Georgien är bördig grund för blockchain-baserad innovation i offentliga tjänster, eftersom landet har en solid programvaruinfrastruktur som redan finns på plats. "Vi kommer att kunna arbeta med blockchain-teknik från sommaren [till] placera fastighetsutdrag i ett helt säkert och innovativt system", sade Georgiens justitieminister Tea Tsulukiani och tillade att justitieministeriet i Georgien är "det ledande ministeriet inom området för ny teknik när det gäller e-förvaltning, tillsammans med två andra kollegiministerier. "

" Om du tycker om det här händer i en tid då många människor kämpar för att skilja vad som är verkligt från vad som är falskt är detta ett kraftfullt verktyg för att bevisa vad som är verkligt, säger Tomicah Tillemann, grundare av Blockchain Trust Accelerator och direktören för Bretton Woods II-programmet i New America, som rapporterats av Forbes. "Speciellt när du har att göra med något så grundläggande som ditt hem eller egendom, är det viktigt att ha det extra lagret av säkerhet som tillhandahålls genom blockchain validering. ”