Bitmain avslöjar planer för större bitcoin mining data center i nordvästra kina

Tesla Autopilot 2, How many cameras does it use? Covering them with tape! (Juni 2019).

Anonim

Beijing -baserade Bitcoin ASIC-hårdvaruproducent och gruvjättare, Bitmain, meddelade den 5 november att det är på gång att bygga ett större datacenter komplex i nordvästra Kina. Företaget säger att anläggningen kommer att kunna konsumera upp till 135 megawatt kraft och ska bli världens näst största datacenter.

Enligt ett pressmeddelande publicerat av Bitmain:

"[Anläggningen] är speciellt utformad för högpresterande datorer och, med tanke på de flesta investerares intresse i datacentret, kommer minning av kryptokurvor som Bitcoin att vara dess stor applikation. "

Xinjang: Kallt, torrt klimat är idealiskt

Datacentret ligger nära staden Karamay i den nordvästra provinsen Xinjiang, som är den största kinesiska förvaltningsavdelningen i landet. Enligt Bitmains internationella marknadschef, Nishant Sharma, Xinjang valdes för sitt "bittert kalla och torra klimat", vilket är idealiskt för bitcoin-gruvdrift och för dess tillgång till statligt stödd, billig vind och solkraft.

Dessutom noterade Sharma: "Regeringen stöder ny teknik som kan utveckla regionens ekonomi och generera fler sysselsättningsmöjligheter. "

Anläggningen kommer att bestå av 45 dammfria byggnader med avancerade kylsystem. Om dessa skulle fyllas fullständigt med Bitmains mest avancerade gruvutrustning, antydde Antiminer S9-beräkningarna av Bitcoin Core och Blockstream-utvecklaren Matt Corallo datacenteret teoretiskt kunde producera över 1400 petahash per sekund, nästan tre fjärdedelar av den beräknade hash Betygsätt nu för Bitcoin-nätverket.

Denna övre gränsen uppskattar dock osannolikt att bli verklighet. Sharma noterade att Bitmain äger "en mycket liten andel" av datacentret. Resten av anläggningen ägs av olika investerare.

"Vi hoppas att det kommer att användas för olika ändamål som ett effektivt och kraftfullt datacenter kan användas till," sa Sharma Bitcoin Magazine . "Vi vet inte vilken procentandel av investerare som skulle använda den för att bryta bitcoin, altcoin - eller till och med gruvdrift [alls]. Uppriktigt sagt skulle jag inte anta att hela anläggningen kommer att ägnas åt bitcoin gruvdrift. "

Bitmain kunde inte avslöja hur många investerare som är involverade i projektet, och kunde inte företaget avslöja några namn.

Centraliseringshinder

Eftersom meddelandet om datacentret först cirkulerades genom sociala medier, blev inte alla nyheter välkomnade lika av alla. För vissa tjänar mockups som publiceras av Bitmain som en stark påminnelse om graden av gruvcentralisering som har utvecklats under de senaste åren. drygt hälften av all hashkraft på Bitcoin-nätverket styrs för närvarande av mindre än ett halvt dussin kinesiska gruvpooler.Med inrättandet av datacentret kunde en ökande andel hashkraft också bli mer geografiskt centraliserad inom landet. Meddelandet bad Bitcoin Core-utvecklaren, Peter Todd, och vice ordförande i BitFury-gruppen, George Kikvadze, att rösta oro för att datacenteret skulle kunna utgöra ett potentiellt mål för adversarialstyrkor eller regeringar. Bitmain avstod från att kommentera denna fråga. Företaget noterade att konstruktioner för anläggningen kommer att göras "öppen källkod" efter datacentret är byggt. Detta kan hjälpa andra bitcoin miners att uppnå en liknande effektivitetsnivå, förklarar Sharma Bitcoin Magazine . "Vi kommer att släppa planerna eller andra detaljer som gör det här datacenteret så effektivt som det är planerat att vara. Vi har samlat denna kunskap från operativa datacenter för bitcoin-gruvdrift i stor skala och på olika platser. Vi kommer att släppa ut dessa detaljer så att alla kan använda vår kunskap för att bygga lika effektiva datacenter för bitcoin eller altcoin mining. "Bitmains anläggning är för närvarande under uppbyggnad. Det var ursprungligen planerat att slutföras på ungefär en månad från nu, men den oväntat kalla vinteren i Xinjiang har försenat processen. Bitmain uppskattar att anläggningen kommer att slutföras senast i slutet av året.