Bitpay får $ 510 000 från investerare

Kursrekord för bitcoin – på väg att bli rumsren? (Maj 2019).

Anonim

BitPay har meddelat att det har säkrat en finansieringsrunda på $ 510 000 från utländska investerare. Investerarna inkluderar Barry Silbert, grundare av SecondMarket, en handelsplattform som används av institutionella investerare att byta aktier i företag som inte har blivit offentliga. Jimmy Furland, även av SecondMarket; Shakil Khan, grundare av onlinetjänsten Spotify; och Bitcoin communityens egna Roger Ver, ansvarig för Memory Dealers och Bitcoin Store, samt andra inom teknikområdet. BitPay är Bitcoins ledande betalningsprocessor och tillhandahåller köpmän med färdiga programverktyg som de kan använda för att acceptera Bitcoin på deras hemsida eller murbruk, samt ett alternativ som tillåter köpmän att acceptera bitcoins utan att någonsin hantera dem själva. I stället konverterar Bitpay automatiskt bitcoinsna till köpmanens lokala valuta och sätter in på köpmanens bankkonto.

BitPay är långt ifrån det första företaget för att säkra utlandsinvesteringar. Bitcoin-utbytet MtGox säljs direkt till Tibanne Co i mars 2011, och inom ett år tryggade två större Bitcoin-företag finansiering. BitInstant, ett företag som erbjuder tjänster som hjälper till att göra det enklare och snabbare att köpa bitcoins, antingen genom banköverföring eller kontantdeposition, säkrade en obeskriven summa i utbyte mot 15% av bolaget från Roger Ver i slutet av 2011. I början av 2012 fick Bitcoinica, den nuvarande marginalhandelstjänsten som gjorde det möjligt för användarna att köpa eller korta bitcoiner med hög hävstång, förvärvade ett belopp som uppskattades vara i de låga hundratusentals dollar från en investerare som heter Tihan Seale. Sedan maj 2011 har också ett antal små företag, främst gruvföretag, men också SatoshiDice, höjt kapital från ett stort antal mestadels anonyma investerare över handelsplattformar som Global Bitcoin Stock Exchange och MPEX.

Mer intressant är emellertid finansiering som uppkommer från etablerade teknikinvesterare. I April 2012 investerade Silicon Valley riskkapitalföretag Draper Associates och Seattle ängel investerare Geoff Entress $ 500 000 i Coinlab, ett företag vars huvudsakliga projekt hittills har varit ett försök att etablera Bitcoin-gruvdrift på speldatorer som ett alternativt sätt att betala för video spel och Give-a-Goat välgörenhetsgruvprogram. I september Coinbase, ett företag som har höjt över $ 600000 från kända investerare inklusive "seed accelerator" Y Combinator och Reddit medgrundare Alexis Ohanian. Nu har denna elitgrupp av företag förenats av den största betalningsprocessorn i Bitcoin-ekonomin, med över 2100 handlare (från 1300 så nyligen som november) och 3 miljoner dollar i transaktioner under förra året.

BitPay avser att använda pengarna för att flytta sitt huvudkontor till Atlanta och hyra fem nya medarbetare att arbeta för att utveckla nya funktioner för sin plattform."Atlanta är ett utmärkt knutpunkt för finansiella teknikföretag", skriver BitPay grundare Tony Gallippi, "Över 90 av dem. Det är ett bra ställe att rekrytera och behålla topp talent, plus knacka på bank och finansiell infrastruktur där. "Nästan 250 000 anställda i Atlanta Metropolitan Area arbetar i finansrelaterade yrken, av en total befolkning på 5,3 miljoner och 40 000 av dem är särskilt anställda inom betalningsindustrin. Atlanta rankas också av olika index för att vara bland de 40 största finansiella knutpunkterna i världen. Således kommer det här beslutet att tillåta BitPay att utnyttja talang utvecklare som redan är bekanta med betalningsbearbetningsproblem, samt ge dem möjligheten till mycket större synlighet i betalningsbearbetningsgemenskapen. BitPays huvudkontor är för närvarande huvudkontor i den mycket mindre imponerande Orlando, Florida.

Gallippi skriver att WordPress beslut att acceptera Bitcoin i november var en viktig faktor som driver investerare för att stödja sitt företag. Sedan WordPress började acceptera Bitcoin (för övrigt med hjälp av BitPays plattform för att bearbeta betalningar) har bolagets handelsbas vuxit från 1, 300 till över 2, 100 och förväntas fortsätta att växa som Bitcoin och BitPay får mer nyhetsdekning i det vanliga media. BitPay har för närvarande lite i vägen för direkt konkurrens. Coinbase, ett företag som själva vill bli "Paypal of Bitcoin", erbjuder en handelslösning, men kärnpunkten i deras produkt är att skicka pengar personligen och skapa en lättanvänd plånboksservice, så en marknadsföring Det är osannolikt att anstränga sig att attrahera köpmän till sig själva. WalletBit är en mer direkt konkurrent, men hittills har deras marknadsinsatser fokuserat kraftigt på Kanada och Europa, medan BitPay stöder en mer amerikansk centrerad kundkrets. Skillnaden mellan de två kan tydligt framgå av prissättningspolitiken. Om en försäljare vill att deras Bitcoin-resultat automatiskt omvandlas till lokal valuta, erbjuder BitPay en hastighet på 2,69% i USA och 3,99% i Kanada, Mexiko och EU, medan WalletBit erbjuder en konsekvent 2,75% -nivå överallt, men med en minsta avgift på ca $ 15 per överföring, snart att sänkas till ca $ 5 i Kanada.

Naturligtvis bygger också ett betydande antal handlare sin egen plattform för att acceptera Bitcoin, ett alternativ som inte bör diskonteras för stora företag eller unika företag som behöver integrera Bitcoin på något sätt som sträcker sig utöver att bara använda det för att acceptera betalningar, men på marknaden för genomsnittliga köpmän som vill börja acceptera valutan, har BitPay ett nära monopol i USA. På två år som kan förändras, har det som att leda Bitcoin-utbytet MtGox sett sin marknadsandel långsamt sjunka från över 90% vid topp i 2011 till ca 67% nu. För närvarande är dock BitPay bekvämt före alla tävlingar, och har fortfarande en lång väg att gå in för att locka nya köpmän. 2012 såg företaget gå från nästan ingenting till över två tusen köpmän.Tio tusen vid utgången av 2013 verkar ganska troligt.