Bitreserve rebrands as uphold, svänger till nya finansiella tjänster och de-emphasizes bitcoin

The Bitcoin Group #80 - Bitreserve Rebranding - Blockstream Liquid - BTC $260 - t0 $10M (Maj 2019).

Anonim

Bitcoin start Bitreserve blir ett fullfjädrad finansbolag och rebranding som Uphold. VD Anthony Watson meddelade flytten med en post med titeln "Welcome to Uphold. Internet av pengar. "

Ett pressmeddelande konstaterar att Uphold vill vara världens ledande molnbaserade penningplattform, som förbinder det äldre och fragmenterade ekonomiska ekosystemet med framtiden för pengar och finans. Uppfyllning kommer att vara en medlemskompetent tjänsten för medlemmar, företag, välgörenhetsorganisationer (inklusive ideella organisationer och icke-statliga organisationer) och utvecklare.

Watson, tidigare Nike CIO och medlem i den exklusiva Fortune 40 Under 40-listan, gick med i Bitreserve som chef och chef för operativsystemet tidigare år 2015. "Jag är stolt över att vara med i Bitreserve i ett så sentralt ögonblick i utvecklingen av moln pengar och ekonomisk teknik, säger han.

Bitreserve grundades av CNET-grundaren Halsey Minor 2013, och lanserade innovativa funktioner för att skydda sina kunder från bitcoinernas volatilitet genom att omedelbart låsa insättningar till en fiatvaluta som valts av kunden, till exempel amerikanska dollar.

"Bitreserve är på uppdrag att demokratisera användningen av digital valuta genom att skydda företag och konsumenter från riskerna i bitcoin-modellen," noterade en

Forbes recension citerad på Bitreserve webbplats. I mars lanserade Bitreserve två nya "bitcurrencies": bitrupee (BitINR) och bitpeso (BitMXN), knutna till två viktiga utvecklingsvärden - den indiska rupien och den mexikanska peso - som gör det möjligt för indiska och mexikanska kunder att hålla sina lokala valutor på Bitreserve.

"Idag tar Bitreserve sitt nästa stora steg framåt på resan för att omvandla globala finansiella tjänster till gagn för alla, överallt", säger Watson. "Tillsammans med hela företaget är jag stolt och glada att meddela att Bitreserve har blivit uppehälle. Men det är bara början. Vi har ytterligare spännande uppdateringar och meddelanden att dela, från nya marknadsposter till nya produkter och tjänster och bredare förändringar hos vårt företag. "

Nu kan kunder i 30 EU-länder, liksom Schweiz, sätta in pengar till Uphold via banköverföring eller från kredit- och betalkort. I november börjar Uphold uträtta sina tjänster till kunder i USA och Kina (begränsad beta), följt av Indien i januari 2016 (begränsad beta).

Medlemmar kan finansiera sina Uphold-konton genom att länka eventuellt bankkonto, betalkort och / eller kreditkort (Visa och MasterCard i början), förutom bitcoin och "Voxel" eller "Voxels", en ny form av virtuell valuta som företag och en partner kommer att meddela de närmaste dagarna.

I december planerar Uphold att rulla ut flera kort- och betalningsprodukter, både fysiska och virtuella (begränsad betaversion).Medlemmar, baserat på deras plats och jurisdiktion, kommer att kunna välja mellan Visa, MasterCard eller Discover för att betala för varor och tjänster, online eller personligen, med hjälp av kort direkt kopplade till sina uppförda konton.

Watsons inlägg understryker att Uphold inte är en bank och inte lånar eller utnyttjar medlemmarnas medel.

"Våra medlemmar kan vara säkra på att värdet som hålls i Uphold är 100 procent säkert och kan återkallas när som helst, oavsett vad som händer i den globala ekonomin", säger Watson. Han tillägger att Uphold-tjänsterna är mestadels gratis, med några avgifter som kommer att gälla i speciella fall. Till exempel gäller en avgift på 2,75 procent för medlemmar som väljer att finansiera sitt Uphold-konto med ett betalkort och / eller kreditkort.

Fortune

konstaterar att Bitreserve, nu Uphold, understryker bitcoins roll i sin affärsmodell och verksamhet. Det visas med det nya namnet utan "bit" - "det är så vanligt förekommande prefixet för digital valuta" - och den nya betoningen på finansiella tjänster kopplade till traditionella kreditkort och bankkonton. "Jag kommer bli förvånad om bitcoin är här om fem år," berättade Watson

Fortune . "Värdet av bitcoin är inte valutan, men tekniken. Jag tror att när världen blir vanligare och anpassad till bitcoin-plattformen, kommer bruset att gå iväg, och valutan kommer också att gå bort. " Företagets grundare Halsey Minor förutspår också att bitcoin som valuta" kommer att bli förstörd. "

Minor och Watsons anmärkningar är helt klart anpassade till den rådande stämningen inom finanssektorn, som fokuserar på fördelarna med att använda blockchain-tekniken för snabbare, billigare och spårbara transaktioner, samtidigt som man anser att bitcoinvalutan är en tillfällig olägenhet. Samtidigt är det värt att komma ihåg att det nuvarande systemet - blockchain technology plus bitcoin currency - har visat sig fungera.