Blockchainbaserad digital annonslösning hoppas ta en bit av bedrägeri

Binäre Optionen Broker Vergleich 2018 |Bester Broker für EU | High Low /IQ Option Alternativen (Maj 2019).

Anonim

att förebygga ett sådant stort problem för reklamssektorn, är en logisk första plats att söka efter värde i blockchain-tekniken sin förmåga att leverera högre nivåer av öppenhet och säkerhet. Syftet här är att mildra scenarier där kund- och annonsbyråsrelationer blir allvarliga på grund av dessa problem.

I januari började Ethereum-baserade blockchain-teknikföretaget AdChain ett partnerskap med den decentraliserade applikationsstudion ConsenSys för att skapa en nyckel blockchain-lösning skräddarsydd för online-reklambranschen.

AdChain-protokollet fungerar över alla digitala annonseringskanaler, vilket gör det möjligt för deltagare i hela leverantörskedjan, från annonsörer till efterfrågesidor (DSP), utgivare och säkerhetsleverantörer att skapa ett synkroniserat, flytande ekosystem utan bedrägeri, bottrafik och skadliga program.

Byggd på adChain-protokollet utvecklar MetaX blockchainbaserade protokoll och decentraliserade applikationer som ger användarvänlighet och värde till den digitala reklambranschen, som fungerar som den faktiska bron för att komma åt adChain-protokollet.

Företaget, baserat i Los Angeles och grundat av reklambranscheveteraner, möjliggör att processen för digital reklamförsörjningskedja kan flöda på ett pålitligt och säkert sätt med hjälp av blockchain-teknik. MetaX-plattformen är för närvarande i drift med utvalda privata beta-partners.

Grundande teammedlemmar inkluderar adteknolog veteraner som har jobbat och utvecklat, i samarbete med ConsenSys, detta arbetskoncept i nästan två år. Med dagens tillkännagivande tar de nu marknaden på marknaden.

Target Advertising Industry

Den gemensamma ansträngningen riktar sig till online-reklambranschen, som är grunden till avbrott, särskilt med de orimliga bedrägerierna och ineffektiviteten i mediaförsörjningskedjan. Detta drag betyder en annan vertikal där en Ethereum-baserad blockchain är idealisk för att göra allvarliga framsteg med de tidigare nämnda annonsindustrins problem.

Säger Joseph Lubin, grundare av ConsenSys: "Den digitala reklambranschen upplever enorm tillväxt och ständigt kämpar med problem som annonsbedrägerier och erbjuder ett idealiskt användningsfall för blockchain-teknik. MetaX-teamet är experter på digital reklam. Det var ett perfekt komplement till arbetet med oss, den största blockchain-uppstarten, för att hjälpa industrin att lösa dessa problem och bli mer effektiv och transparent. Utvecklingen av adChain-protokollet på Ethereum-plattformen ger ett kraftfullt och oöverträffat tillvägagångssätt för att nå dessa mål. "

Plattformen strävar efter att lösa bedrägerier och lita på problem genom följande:

- Slutlig öppenhet där en tillförlitlig, helhetssyn av alla data relaterade till ett visst intryck är lättillgänglig

- Kampanjkoordinering och revision som ger annonsörer ett omfattande revisionsspår för allt relaterat till en kampanj (t.ex.g., deltagare, media och placeringar)

- Bedrägeridentifikation: Att kunna identifiera och svartlista i realtid på en protokollnivå, routera och neutralisera den innan betydande skador kan äga rum

- Realtidsförstämning och data samling så att annonsörer och deras leverantörer kan se var andra problem uppstår över hela försörjningskedjan och dra nytta av samordningseffektivitet för att hjälpa till att spåra / lösa problem

- Kryptografiskt säker händelsebehandling där användandet av MetaX-plattformen, annonsörer och utgivare kan utföra massiv transaktionsvolym samtidigt som integriteten och säkerheten för deras intrycksdata upprätthålls

- Omfattande data som kompletterar befintliga säkerhetsleverantörer och lösningar för förebyggande av bedrägerier genom att tillhandahålla säkra och omfattande data

- Adventiva spårningsfält och grundläggande skript som tillåter MetaX och adChain-protokollet integreras smidigt med branschens befintliga lösningar, vilket möjliggör driftskompatibilitet och enkel annons alternativet av det digitala reklamekosystemet

Dagens tillkännagivande kommer som den digitala reklaminnovationsåldern är i snabb accelerationsläge, utan tvekan i takt över vad standard industriprotokoll kan stödja. Detta har lett till svagheter i adekosystemen, liksom bedrägliga metoder.

Blockchain-teknik är rätt för digital annonsering

Digital annonsering är en enorm tillväxtindustri med globala annonsutgifter som når $ 542. 55 miljarder år 2016. Annonsbedrägerier är orimliga och kostar industrin över 7 miljarder dollar om året. Analytiker förutsäger att den här siffran skulle kunna utgöra en ballong upp till 20 miljarder dollar år 2020.

Det är här där blockchain-tekniken ses som en lönsam lösning. En blockchain kan leverera en detaljerad revisionsspår genom sin oföränderliga ledger - något som har höga vädjan i reklamvärlden. Slutresultatet är en mycket skalbar, pålitlig lösning för spårning och verifiering av annonsvisningar, vilket gör att mediaköpare kan få ett 100-procentigt genomskinningsfönster i utbudskedjan.

James Young, chefsteknikansvarig på MetaX, talade mycket om ConsenSys som partner och noterade sina bidrag till blockchain-skalbarhet och till tillåtet integritet skräddarsydd för digital reklam. Han kallade 2016 året för den digitala annonseringskreditkrisen, med hänvisning till Methbots pågående scenario, som han säger har bedrägat den digitala reklambranschen var som helst från 3 miljoner till 5 miljoner dollar per dag och understryker vikten av detta samarbete.

Ken Brook, VD för MetaX, anser att fusionen mellan blockchain och ad tech ligger precis i ett första skede. Han noterar det senaste tillkännagivandet om NASDAQs nya blockchain-baserade utbyte, som kallas New York Interactive Ad Exchange (NYIAX), som nyckeln till deras insatser mot mer genomskinliga och säkra medietransaktioner. Brook tror också att vi kommer att se datahanteringsplattformar som utnyttjar blockchain-teknik, vilket möjligen möjliggör retargeting / spårningstjänster som erbjuder någon form av blockchain-ID i stället för ineffektiv cookie.

Avslutar Brook: "Med tanke på hur mycket hype runt blockchain [technology] är, föreställer jag mig att vi kommer att se flera viktiga historier dyka upp i år i det digitala annonsutrymmet. ”