Blockchain coalition försöker göra bitcoin välkommen i wyoming

OneLife | OneCoin - The financial revolution [SE] (Svensk undertext) (Juli 2019).

Anonim

En grupp människor är på uppdrag att ta Bitcoin tillbaka till delstaten Wyoming efter ovänliga lagar gjorde det omöjligt att handla med kryptokurvor där för mer än två år sedan.

Wyoming Blockchain Coalition meddelade sin formation denna vecka. Dess frivilliga medlemmar strävar efter att skapa en laglig och regelmässig miljö i staten som välkomnar kryptokurser och blockchain-teknikföretag med öppna armar.

Bland koncernens rådgivare är Patrick Byrne, VD för Overstock - Byrne bor i Utah men har varit Bitcoin-advokat i flera år - en före detta Wyoming guvernör, och två dekaner och en datavetenskaplig avdelningschef från University of Wyoming.

Föråldrade lagar

Bitcoin var välkommen i Wyoming. Men en tolkning från 2015 av Wyoming Money Transmitters Act (som staten passerade 2003, år innan Bitcoin ens existerade) av Wyoming Division of Banking gjorde det opraktiskt att krypteringsutbyten skulle fungera i staten.

Cryptocurrencies är inte specifikt inkluderade i listan över "tillåtna investeringar" i lagen, eftersom aktier eller värdepapper skulle vara. Som en följd av detta skulle Coinbase efter att ha läst det behöva lägga upp stor ekonomisk stöd för att hålla sig i drift i staten. Den upphörde sin verksamhet i Wyoming i obestämd tid i juni 2015. Men det är många som tycker att lagen inte är meningsfull . De ser cryptocurrency som framtiden, och de tror att Wyoming skulle dra nytta av att vara mer progressiv.

Caitlin Long är ett av dessa personer. Nu bor i New York, där hon fungerar som ordförande och president på smart kontraktsplattformsföretag Symbiont, Lång växte upp i Laramie, Wyoming.

Under sommaren ville hon ge tillbaka till hennes alma mater. Men när hon gick för att personligen finansiera ett bidrag för kvinnliga ingenjörer vid University of Wyoming fann hon att skolan inte kunde acceptera hennes bitcoin som en uppskattad tillgång.

Lyckligtvis kunde Long hitta ett välgörenhetsorganisation utanför Wyoming som lagligt kunde likvida bitcoinet och skicka det till universitetet genom en donoradvisad fond.

"De fick fortfarande pengar, men det ledde till mycket diskussion internt på universitetet om" vad som just hände här? '' Långt berättade

Bitcoin Magazine . Lång skulle inte avslöja hur mycket hon donerade, men vanligtvis är donationer till en donation $ 50 000 och uppåt.

"När universiteten har givare som är intresserade av att skänka egenskaper, försöker de vanligtvis att hitta sätt att acceptera egenskaperna," sa hon.

Händelsen ledde till en hel del diskussion bland några av folket inom universitetet och ledde till slut till bildandet av en koalition som syftade till att utbilda sig om och förespråka för antagandet av blockchain-teknik i staten.

Long erbjöd upp sina tjänster som rådgivare."Jag är i affärer", sa hon. "Så jag frivilliga för att hjälpa till med både bitcoin och blockchain utbildning. "

Ingen tid att förlora

Koalitionen rör sig snabbt. Inom en vecka bildade gruppen en LLC, skickade ut ett pressmeddelande med angivande av sina mål och lanserade en webbplats. "Det här är väldigt, väldigt nytt, och det händer i realtid," sade Long.

De har goda skäl att skynda sig. Den nya lagstiftningssessionen börjar i februari. Om koalitionen vill driva igenom en proposition som kommer att få digitala valutor som erkänns som en "tillåten investering" enligt Wyoming Money Transmitters Act, måste de flytta snabbt.

För närvarande arbetar gruppen med lagstiftningsspråk med lokala advokater och lagstiftare. Därefter behöver de utbilda medborgarna i Wyoming och lagstiftarna om fördelarna med Bitcoin och blockchain-tekniken. Några av detta kommer att innebära webbseminarier och levande evenemang, liksom att organisera en middag i Cheyenne under lagstiftningsperioden.

Förra året misslyckades en liknande lagstiftningsinsats, Wyoming House Bill 26, men det berodde på brist på kunskap och några "orelaterade politiska fejder", berättade Robert Jennings, en annan av gruppens ledamöter,

Bitcoin Magazine . Den här gången tycker han att "blockchain [technology] och cryptocurrency kommer att stå på egna meriter. "

Jennings tillade:" Det finns redan en grund för stöd i staten på grund av ökningen av Bitcoins popularitet. "Men han varnade, det kommer att kräva" en omfattande utbildningskampanj, varför vi bildade Wyoming Blockchain Coalition. ”