Blockchain för kapitalmarknader: equichain presenterar working prototype

Capitalism will eat democracy -- unless we speak up | Yanis Varoufakis (Juli 2019).

Anonim

EquiChain, en Londonbaserad fintech igångsättning, har avslöjat en fungerande prototyp för en blockchain-driven lösning för kapitalmarknader, som lovar att driva marknadseffektivitet och förbättra global tillgång till investerare på framväxande och gränsmarknader. Företaget planerar att genomföra en fullföljd "exekutionstitel" i 2017.

Grundades 2015 av VD Nicholas Bone, en tidigare banker som har tjänstgjort hos Bank of England, Deutsche Bank, BNY Mellon och Senast Standard Chartered PLC bygger EquiChain en global plattform för infrastruktur för kapitalmarknader.

Genom att utnyttja blockchain-tekniken möjliggör EquiChains patentsökta lösning direkt interaktion och värdebyte mellan befintliga marknadsaktörer utan det nuvarande behovet av flera beröringspunkter och ineffektiva interaktioner mellan olika system. Det skapar vidare ett verifierbart, öppet och oföränderligt informationsflöde som möjliggör en effektivisering av marknadsprocesser.

"Den nuvarande värdepapperstransaktionslivscykeln är komplex, kostsam, tidskrävande och fylld med risk", säger Bone i ett uttalande. "EquiChain kommer att använda distribuerad ledgerteknik (DLT) för att omdefiniera värdepapperstransaktionsflöden som skapar en fullständig" execution to custody "-kapacitet. EquiChains kärnplattform är en oberoende, flexibel grundteknik som gör det möjligt för befintliga marknadsaktörer att omdefiniera sina roller i branschen. [Det] kommer att katalysera branschsamarbete för att definiera en ny kapitalmarknadsoperativmodell. "

Enligt en studie av Oliver Wyman uppgår bankernas IT- och operativa utgifter på kapitalmarknaderna till 100-150 miljarder dollar per år, med ytterligare 100 miljarder dollar som används till posthandel och värdepappersavgifter. Blockchain-teknik kan bidra till att minska kostnaden för att tillhandahålla värdepappersservice med mer än 30 procent.

Fokus på tillväxtmarknader

EquiChain, som stöds av Abu Dhabi Global Market, Bahrain Bourse och Qatar-börsen, sa att det kommer att fokusera på att öka investeringarna i tillväxtmarknader, med början i Mellanöstern.

"Blockchain [teknik] är särskilt relevant för framväxande och gränsmarknader, som ofta uppfattas av utländska investerare som högre risk, medan de vanligen har mindre besvärliga befintliga infrastrukturer för att rymma", säger Bone och tillade att blockchain-tekniken skulle kunna ge dessa marknaderna möjlighet att hoppa över befintliga lösningar.

Markus Ruetimann, seniorrådgivare till EquiChain styrelsen och den tidigare koncernchefen i U. K.-baserade kapitalförvaltningsbolaget Schroders noterade att åtkomst till gräns- och tillväxtmarknader medför många operativa utmaningar. EquiChains lösning kommer att göra dessa marknader mer tillgängliga för investeringar, samtidigt som de förstärker lokal infrastruktur, sa han.

Vid sidan av Ruetimann innehåller EquiChains rådgivande nämnder tidigare bankrättsliga banker Peter Sands och Sonia Rossetti, samt Eva Micheler, juridiklärare vid London School of Economics.

Teknologin hotar att störa marknaden som helhet och att störningen kan komma tidigare än många tror. Förra året genomförde Deutsche Bank en undersökning som fann att 200 finansmarknadsaktörer, tre fjärdedelar ser blockchain-tekniken i stor utsträckning inom de kommande tre till sex åren. Över 80 procent förväntar sig distribuerad ledger- och blockchain-teknik för att få stor inverkan på marknaden för värdepappersverksamhet.

EquiChain har också meddelat stängningen av den ursprungliga finansieringsrundan. En talesman för företaget nekade att dela upp detaljer om affären.