Blockign: signering av dokument på blockchain

Ever wonder how Bitcoin (and other cryptocurrencies) actually work? (Maj 2019).

Anonim

Blockchain skapar och registrerar alla digitala valutatransaktioner med hjälp av matematik.

Bitcoin blockchain använder datorkraften på jorden för att lösa dessa matematiska problem som bekräftar transaktioner gjorda med hjälp av den digitala valutaen Bitcoin.

Så många som är bekanta med cryptocurrency Bitcoin, förstår många fortfarande blockchains andra användningsområden. Blockchain sparar aspekter av varje transaktion gjord med valutan. Små transaktioner kan göras där information lagras. Detta möjliggör möjligheten att underteckna och permanent registrera juridiskt bindande dokument.

Blocksign tillåter individer att utnyttja denna förmåga.

Blocksign är en tjänst som låter personer digitalt skriva juridiskt bindande dokument och bevara en privat post om sitt signerade dokument i blockchain, där de kan få tillgång till det gratis för evigt. Blocksign använder den decentraliserade offentliga huvudgruppen i blockkedjan för att underteckna, tidsstämpel och låta dig senare verifiera äktheten hos ett dokument som har blivit undertecknat.

Jag träffade Nicholas Thorne, medskapare av Blocksign, som svarade på några frågor om denna tjänst.


Kevin Cruz: Hur fungerar Blocksign?

Nicholas Thorne: Ladda upp ett dokument från en dator eller Dropbox, placera en signatur var du än vill och ladda ner det signerade dokumentet.

När dokumentet har skrivits, skickas det till Blocksign, där en kryptografisk hash (32-siffrig sträng med bokstäver och siffror) är gjord av dokumentet. Det spelas sedan in i blockchain som alla bitcoin-transaktioner. Det är allt.

Om du vill verifiera ett dokument går du igenom samma process och Blocksign söker i blockchain för den hasen för att se om det någonsin har loggats förut, om så återkommer information som verifierar dokumentets äkthet. Vi har också publicerat dokumentation av denna metodik så att signerade dokumentrekord alltid kan verifieras här: // github. com / blockign / blockign

Vad är nyttan?

Att skriva dokument och kontrakt kan ofta vara en förvirrande eller tråkig process. Blocksign tillhandahåller en lösning som gör det enkelt att skriva under ett dokument samtidigt som det ger ett otroligt sätt att permanent bevara verifierbara register över vad du har skrivit.

Dokumentsigneringsprocessen handlar egentligen bara om kommunikation, och exceptionell registrering är en förlängning av det.

Vad är din professionella bakgrund?

Jag började min karriär som investmentbankanalytiker [vid] Goldman Sachs. Jag spenderade i grunden 120 timmar per vecka bygga finansiella modeller av teknik och medieföretag. Jag lämnade det efter några år för att starta ett digitalt märkesföretag som heter Basno med en grupp partners. Blocksign är en produkt från Basno.

Vad är du för närvarande upptagen med?

Blocksign är en produkt från Basno, som är ett företag som vi startade 2011 för att utforska sätt på vilka identitet, förtroende och verifikation tar form online.Basnos första produkt är en plattform för att skapa, samla och verifiera referenser. Basno-laget har varit intresserad av bitcoin och blockchain under en tid och under de senaste 6 månaderna började vi verkligen undersöka hur vi skulle kunna utnyttja blockchain-tekniken kring vår existerande expertis och slutligen anlända till Blocksign, som just lanserades i i mitten av augusti.

Vad är din vision för Blocksign?

Vår vision för Blocksign har ett antal komponenter, några mer omedelbara handlingar än andra. Först och främst vill vi dock göra signeringsdokument och kontrakt så enkelt och användbart som möjligt. Det finns en enorm mängd viktig information och värde som är belägna i avtal och avtal, men traditionellt är de bara tänkt på som tråkigt pappersarbete som du bara behöver göra. Att fästa en bild som ser ut som en traditionell signatur till en PDF gör inte rättvisa till den inneboende potentialen i kontrakt och dokument och vår nuvarande teknik.

Vi tror att steg 1 i den processen gör en lättanvänd produkt, och steg två gör det på ett sätt där dokumenten bevaras i en decentraliserad huvudbok som garanterar exceptionell registrering och autentisering. Utöver det finns ett stort antal användarfall som vi är glada över, vilket är en av anledningarna till att vi spenderar tid på att bygga ett API som andra kan använda och dra nytta av.

Om blockkedjan ska uppnå sin fulla potential att den genomsnittliga personen måste kunna enkelt och begripligt koppla samman med tekniken.

Vi tror vidare att signeringssaken är en av de grundläggande användarinteraktionsmodellerna för blockchain. Vi tänker på det som en metod att begå något och att tillåta vissa saker eller något beteende. Så vi tror verkligen att signering eller användning av din signatur kommer att bli något som blir ett mycket vanligt inslag i hur människor interagerar med blockkedjan och applikationer. Därför har vi börjat bygga den produkt vi har.