Bloq förvärvar skry, supercharges blockchain analytics med ai och maskininlärning

DIY Morning Routine - 25 Life HACKS to Get Ready Fast for BACK TO SCHOOL! (Maj 2019).

Anonim

Bloq, en leverantör av blockchain-teknologilösningar för globala företag, tillkännagav att den har förvärvat Skry (tidigare Coinalytics), en pionjär inom blockchainanalys, för att påskynda utvecklingen av sina analytiska möjligheter och öppna dörren för Artificial Intelligence (AI) på sin plattform. Med förvärvet vill Bloq förbättra sin sortiment av analysverktyg och positionera sig för att maximera värdet av blockchain dataset genom AI och maskininlärning.

Det Chicago-baserade företaget fokuserar på att lösa viktiga affärsproblem kring säkerhet, herkomst, autentisering och försoning. Det nya förvärvet, vars detaljerade termer inte har offentliggjorts, inkluderar Skrys immateriella äganderätt och lag, vilket verkar vara en perfekt passform för Bloqs fokus på att ge bättre synlighet och beslutsfattande i en multi-blockchain, multi-network-värld.

"Finansinstitut kommer att behöva en komplett uppsättning verktyg för att ta blockchain [technology] roll från högteknologisk databas till företagsledare", berättar Bloqs grundare och ordförande Matthew Roszak för Bitcoin Magazine. "Skrys teknologi lägger till ett keystone-lager av analytics till vår nuvarande plattform, och öppnar dörren för företagsblockkedjor för att bli så smarta som de är effektiva. "

Bloqs portfölj innehåller högprofilerade projekt, till exempel ett partnerskap med Deloitte att bygga blockchain-programvarulösningar för ledande företag över hela världen. ett partnerskap med PwC Australia för att lansera Vulcan Digital Asset Services, en ny fintech affärsplattform för att påskynda antagandet av digitala pengar och tillgångar; och "Blockchain Operating System" BloqEnterprise. Företaget är medlem i Hyperledger Project, en samarbetsövergripande branschinsats för att främja blockchain-tekniken, leds av Linux Foundation, vars styrelse Jeff Garzik, grundare och vd för Bloq, utnämndes i november.

"Blockchain-nätverk behöver mer än en rudimentär sökare eller utforskare", säger Garzik. "Vi ser till att företagen inte behöver" flyga blind "utan en fullständig förståelse för prestanda, ekonomi och oegentligheter i sina underliggande nätverk. "

" Blockchain-nätverk skapar de största datasætten som vi någonsin har sett ", tillade Roszak. "Utnyttjande maskininlärningsteknik möjliggör snabbare och förbättrat beslutsfattande, samtidigt som man upptäcker insikter och massiva möjligheter under vägen. "

Faktum är att Skry-plattformen utnyttjar den fantastiska kraften i modern AI-teknik. Enligt företaget tillåter AI användarna att extrahera insikter i en hastighet och skala som ingen mänsklig kan på egen hand. "Genom nya gränssnitt tillåter Skry-plattformen domänexperter att överbelasta sin intuition med kraften i maskinintelligens", noterar Skry-webbplatsen. "Deep Learning-tekniken kombineras med beteendemässig, prediktiv, grafisk och beskrivande prekriptiv analys för att inte bara lära av det förflutna, utan att förutse och förutse olagliga aktiviteter, misstänkt användarbeteende, bedrägeri och avvikelser."Deep Learning indikerar en delmängd av AI-teknik för maskininlärning.

Tidigare känd som Coinalytics, år 2015 ökade den $ 1. 1 miljon i en frörunda ledd av Palo Alto-baserad inkubator The Hive. Skry rebranded i april 2016 och tillade topp AI-experter till sitt lag. Meddelandet noterade Skrys avsikt att positionera sig i framkant av att tillämpa AI och maskininlärning för att göra blockchain-data till handlingar, "vilket kommer att få en avgörande inverkan på framtiden för denna teknik, bortom Bitcoin. "

" Bloq är ett av de få blockchain-programvaruföretag med en omfattande vision för vilka företagskunder som behöver starta och hantera blockchain-nätverk och applikationer, säger Fabio Federici, tidigare VD och medgrundare av Skry. "Teamet betonade driftskompatibiliteten och konstruerade sin teknik tekniskt från dag ett till blockchain-agnostic. Jag är glad att Skry ska vara en del av den framtiden. "

Det verkar troligt att förvärvet av Skrys AI-immateriella rättigheter och team kommer att stärka Bloqs position som en ledande leverantör av högteknologiska blockchain-lösningar för krävande kunder. I och med att fler och fler företag och institutioner antar blockchain-baserade lösningar och mer och mer komplexa, potentiellt kritiska data lagrade i distribuerade ledgers, finns det ett växande behov av avancerade analysmetoder som AI-tekniken kan ge.