Uppsving. VC Startup BitQuick erbjuder snabb och enkel metod att köpa Bitcoin

Dragnet: Homicide / The Werewolf / Homicide (Maj 2019).

Anonim

Ohio-baserade BitQuick är en ny peer-to-peer-plattform som handlar ungefär $ 450 000 varje 30 dagar från och med förra månaden. Den avser att snabbt ansluta digitala valutaköpare till säljare via OTC-handel. Majoriteten av företagets användarbas är från Förenta staterna, men det finns också Taiwan och Indien-filialer.

Det har varit en upptagen några månader för BitQuick. Volymen av affärer på deras hemsida har ökat med nästan fem gånger sedan januari 2015, och det valdes bara som en topp fem start på Boost. VCs demodag, förra veckan.

I jämförelse med konventionella bitcoin-utbyten berättar Jad Mubasalat, VD för BitQuick Bitcoin Magazine, "När du tittar på de typiska operatörerna, som Coinbase och BitFinex, behöver de flera fördröjningar på arbetsdagen och en banköverföring att kunna köpa dina första bitcoins ", vilket visserligen kan vara frustrerande för dem som köper bitcoin för att spekulera, spendera online eller utföra gränsöverskridande betalningar.

Fördröjningsfaktorn hos de flesta stora börserna berövar bitcoin av sin nyhet vid momentan överföring utan frågor. "BitQuick tillåter dock att någon kan handla bitcoin direkt med pengar utan risk för bedrägerier", tillade Mubasalat. Till skillnad från andra OTC-handelsplattformar som Localbitcoins, bygger Bitquick påBitGos P2SH multi-sig-skyddsteknik med en stor försäkringsnivå på $ 250 000.

Troubled Beginnings

Liksom många andra Bitcoin-tidiga adopters, återfinns Mubasalats erfarenhet av att hantera en Escrow service på Bitcointalk. org, där han var tvungen att lära sig om digital valuta.

"Jag hade oturen att bli scammed för över 10 BTC och ha min Mt. Gox-konto hackade och förlorade 20 BTC, "sa han.

Bitcoin-samhället saknade då ett internationellt, användarvänligt escrow-gränssnitt för digital valutahandel. Bara några dagar efter att han blev rånad erbjöd någon att sälja en prototyp för en Bitcoin-människa på Bitcointalk, och Mubasalat swooped in.

"Jag checkade ut det och älskade det så mycket att jag erbjöd mig att köpa plattform innan han lanserade den för 300 dollar. "Efter några tweaking här och där, BitQuick. co lanserades officiellt i augusti 2013.

Traction kom naturligt till BitQuick genom mun-till-mun, men Mubasalat behövde hjälpa till att hantera den ökade volymen eftersom han fortfarande studerade biomedicinsk teknik vid Ohio State University vid den tiden.

"Så jag tog på Chad Davis i oktober 2013," sa Mubasalat. "Han var redan min rumskompis då, och vi hade känt varandra sedan sjätte klassen, så det var perfekt förnuft! "

Tre enkla steg

  • Användaren väljer en order från den aktuella orderboken, anger sin e-postadress och önskad BTC för att handla såväl som hans eller hennes plånboksinformation.
  • Den önskade summan betalas kontant (fysiska fakturor) till kontot som visas på bekräftelsessidan genom att gå till en lokal filial i säljarens bank och fylla i en insättningssedel eller skicka en SEPA-överföring (EU-kunder).
  • Slutligen skickas en länk till användarens e-post, där ett kvitto för inköpsbevis laddas upp.

Överföringstider i USA har en tre timmars garanti, utan registrering krävs. Med bara 1 procent till 2 procent i avgifter, arbetar tvåmanslaget "för att integrera nya betalningsmetoder utöver kontantinsättning i USA. "

Det är inte långt att se dom dominerar OTC-marknaden snart, åtminstone i västvärlden.

En framtid för Mellanöstern

Även om Bitquick. Jag lanserades för en kort stund för att odla en marknad i Mellanöstern, den drogs snart på grund av brist på efterfrågan. Mubasalat sa att de "stängde av det tillfälligt för att fokusera på USA: s plattform. "

Under överskådlig framtid kan bitcoin inte få en stor daglig användning i Mellanöstern tills det uppstår grundläggande Bitcoin-infrastruktur som plånböcker och utbyten, sade han, eftersom Mellanöstern i stort sett är underbankerat och har gott om av tillgång till mobilteknik.

Under tiden Bitquick. co-användare kan se fram emot en Clef-integration, som bör slutföras de närmaste månaderna för att ge användarna ett alternativt autentiseringsläge.