Brock Pierce: Kina kan inte hålla kontroll över Bitcoin Mining

THE DEATH OF LUTHER VANDROSS (Juni 2019).

Anonim

Blockchain Capital Managing Partner Brock Pierce sa i en ny intervju att även om det finns legitima farhågor med det nuvarande tillståndet för Bitcoin-gruvdrift, visar den blockchain-fokuserade venturekapitalisten att Kinas strängslag på gruvprocessen inte kommer att vara för evigt.

Pierce intervjuades på den senaste episoden av denna vecka i Startups, där han frågades om frågan om bitcoin-gruvcentralisering. Källan till frågan verkade vara Mike Hearns farväl Medium post där den tidigare Bitcoin-utvecklaren hävdade Bitcoins betalningsnät "styrs av Kina. "

Pierce skulle inte investera i en kinesisk Bitcoin Mining Operation

Pierce sa att bitcoin-gruvdrift i Kina troligen inte alltid sanktioneras av den kinesiska regeringen. Faktum är att Pierce misstänker att olika gruvverksamheter i landet kan fortsätta utan regeringens kunskaper och bakom stängda dörrar.

Pierce sa att han inte skulle investera i en av dessa gruvverksamheter på grund av den rättsliga osäkerheten kring dem.

Han noterade:

"I Kina har du mycket av vattendammarna. De erbjuder en till två - vi kallar det två till fyra megawatt anläggningar. Det problem du har i Kina är att du inte får köpa energi från någon utom för regeringen, och så när dessa avtal görs utförs de utanför regeringen, så de strider troligen mot lag. Det finns vissa risker där om den långsiktiga hållbarheten. Jag skulle inte vara bekväm att investera i någon av de operationerna eftersom det finns en massa riskfaktorer där jag inte vet hur man ska kvantifiera. "

Enligt Pierce kan det faktum att dessa operationer inte får kommunens välsignelse påverka deras långsiktiga lönsamhet som lönsamma investeringar.

Bitcoin Mining kan inte skala i Kina

Pierce sa att den juridiska tvetydigheten kring Bitcoin-gruvdrift i Kina också betyder att det kanske inte kan fortsätta att skala med ökad Bitcoin-adoption under tiden. Pierce ställer Bitcoin gruvdriftens skalbarhet i Kina ifrågasatt på grund av hans tro på att detta inte är något som finansieras av den kinesiska regeringen: " " "Frågan är: Stolar de? Omger de? I vissa fall finns det bakdörr erbjudanden? Och uppenbarligen händer dessa sorters saker i den regionen. Det finns sådana risker där jag långsiktigt undrar hur skalbar det kan bli eftersom jag inte tror att det här är som jag tror inte att den kinesiska regeringen har bestämt att det här handlar om nationell säkerhet och finansierar detta. Jag tror att det här är en hel del bakdörrshantering och killar som hyser att tjäna pengar. "

En oförmåga att skala till mycket större nivåer av hashkraft skulle troligtvis innebära att resten av världen skulle komma ikapp till Kina och återta majoritetskontrollen över det övergripande nätverkshasratet.Pierce pekade på BitFury och KnCMiner som två företag som i slutändan kunde hjälpa till med att få mer av Bitcoin-nätets hashkraft utanför Kina.

Inte en långsiktig risk

Pierce sa att Kina-relaterad fråga är att detta inte är ett problem som håller honom på natten.

Han noterade:

"Jag går inte," Åh, det här är en långsiktig, legitim risk. "… Jag tror inte att Kina har ett monopol. "

Och dessutom noterade Pierce att det inte skulle vara mycket att oroa sig för även om majoriteten av gruvdrift fortsatte att ske i Kina. Enligt hans uppfattning överträder Bitcoins incitamentsstruktur alla i systemet för att fungera korrekt.

Han förklarade:

"Den sak som jag litar på mer än något annat är mer än ett kontrakt; Det är en anpassning av incitament. Hur satsar de kinesiska gruvarbetarna på alla dessa pengar och hyser för att tjäna pengar genom att förstöra Bitcoin? Det viktigaste som jag tycker att vi har som en bransch är att alla intressen är anpassade som investerar för närvarande i detta. "

Kyle Torpey är en frilansjournalist som har följt Bitcoin sedan 2011. Hans arbete har presenterats på VICE-moderkortet, Business Insider, RTs Keizer-rapport och många andra medier. Du kan följa @kyletorpey på Twitter.