Butterfly labs ships första avslutade asic för granskning

The Great Gildersleeve: Selling the Drug Store / The Fortune Teller / Ten Best Dressed (Juli 2019).

Anonim

Efter nästan sex månaders förseningar har Butterfly Labs äntligen släppt en kopia av vad som verkar vara den sista versionen av en av deras efterlängtade ASIC-gruvprodukter. På samma sätt som hur Avalon först sände en provkopia av sin gruvriggar till Bitcoin-utvecklaren Jeff Garzik, skickade Butterfly Labs sin första enhet till David Perry av kodning i min sömn. David fick enheten lördagskväll och laddade upp en video av sig själv och testade den samma dag.

Enheten i fråga är en Bitforce SC Jalapeno, den minsta av de fyra modeller som företaget säljer, och det verkar fungera felfritt, anslutning till gruvpooler med minimal inställning och konsekvent vridning av 4. 5-5. 7 GH / s, inom femton procent av dess driftsspecifikationer. Bortsett från hashhastigheten lever statistiken dock inte upp till vad företaget ursprungligen hade lovat. Enheten är ungefär 10x10x8 cm, ungefär tre gånger högre än den relativt platta konstruktionen som ursprungligen var tänkt för Jalapeno - själva namnet kommer från tanken att maskinen kan användas som kaffevarmer. Faktum är att företaget nu tyst har tappat Jalapeno-namnet från den här avancerade versionen av sin produkt, och föredrar istället att använda den mer vardagliga "5 GH / s Bitcoin Miner". Apparaten är dock fortfarande något bättre än den som har sin huvudkonkurrent: Avalons gruvarbetare erbjuder 65 GH / s för 620 W, eller ca 10,5 W per GH / s jämfört med Butterfly Labs 'sex och passar in i ett stationär dator - ett utrymme där Butterfly Labs kan sätta 120 GH / s värde av sin Jalapenos.

Enhets strömförbrukning är 30 watt, vilket ger en effektivitet på 6 joules per gigahash (eller 6 watt per GH / s, de två enheterna är desamma), sex gånger högre än vad företaget ursprungligen lovade. Men för dem som har följt miningnyheter är det inte förvånande. När Avalon släppte sin gruvarbetare första gången i januari hade grundare Yifu Guo sagt i en intervju: "De kommer inte nå den strömförbrukning de hävdar. Nyligen ändrade de den till 1. 2w, men de kommer inte ens att nå det. "Avalons egna simuleringar visade att även med Butterfly Labs överlägsna 65-nanometer precisionstillverkningsprocess skulle det bara vara möjligt att nå omkring 3W per GH / s. På den tiden kritiserade många (inklusive mig själv) Avalon för sina sämre siffror med avseende på både effektivitet och storlek, men nu har sanningen blivit klart: Avalon var helt enkelt realistisk.

I februari och mars informerade Butterfly Labs personal på sina forum att de hade problem med att hålla sig till sina energikonsumtionsmål och i början av april bekräftade Bitcoin-utvecklaren Luke Dashjr offentligt att Butterfly Labs hade en fungerande ASIC, men Maskinen förbrukar 180 W för att producera endast 25 GH / s.Enheten var inte helt produktionskvalitet, och vissa hävdade att det kanske fungerade så ineffektivt eftersom det var defekt, men då blev det klart för alla att 1. 2W skulle förbli en rördröm i många månader framöver. Med sin nuvarande effektivitet på 6 W per GH / s förblir "Jalapeno" effektivare, men långt ifrån vad som ursprungligen hade lovats.

Trettio watt är fortfarande inte mycket kraftiga utgifter; de extra 25 watt ger en utgift på 0. 6 kWh, eller cirka $ 0. 10 per dag - en pittance jämfört med $ 29. 52 per dag (det är 5 GH / s per gruvarbetare / 75000 GH / s total nätverkshasrat * 25 BTC per block * 144 block per dag * 123 dollar per bitcoin) av vinst som enheten för närvarande kan producera. Men det är emellertid ett allvarligt besvär av två skäl. Först och främst, i motsats till Butterfly Labs ursprungliga avsikt, kommer enheten inte att springa av en USB när som helst snart. För det andra, och ännu viktigare, förutsatt att större enheter kommer att ha en liknande effektförbrukning, kommer personer i lägenheter att ha svårt att driva ett stort antal enkla SC-skivor eller en MiniRig (nu förväntas vara 10 kW) vilket innebär att de köparna behöver komma med alternativa arrangemang för att köra sina maskiner.

Lyckligtvis har Butterfly Labs just sagt det: I en nyligen uppdaterad FAQ-uppdatering skrev företaget: "När du beställer utrustning från Butterfly Labs har du möjlighet att vara värd för din utrustning lokalt hos ett av våra anslutna datacenter. Dina värd enheter kommer att läggas till en gruvgård och du kommer att betala ut regelbundet baserat på deras kollektiva produktion. "Det som är intressant är att Butterfly Labs och dess konkurrent ASICMiner, med två helt olika vägar, nu har sett att deras affärsmodeller konvergerar till ett och samma: Butterfly Labs, som till en början bara säljer maskiner, erbjuder nu vad från köparens synpunkt i huvudsak en investeringsprodukt - även om de är noga med att hävda att de fortfarande säljer hårdvara, vilket ger köparen ansvaret att konfigurera sin enhet på programvarans sida och ASICMiner, som ursprungligen bokstavligen säljer aktier, nu också säljer maskiner. För de som är bekymrade över Bitcoins nätverkscentralisering är Butterfly Labs meddelandet olyckligt, eftersom en betydande del av Bitcoin-nätverket kommer att hamna i ett huvudkontor, även om värdplatsen inte kommer att administreras av Butterfly Labs själva och ASICMins motsatta tillkännagivande effektivt motverkar den extra centraliseringen från detta program.

Hittills har bara Jalapeno publicerats till någon, så det är fortfarande att se exakt vad Butterfly Labs kommer att göra med sina större enheter. Josh Zerlan har sagt att medelstora singlarna sannolikt kommer att vara ungefär dubbelt så stora som den ursprungliga tio centimeter kubdesignen och något bredare och i en offentlig uppdatering anges att "självklart kan minirig inte passa 1. 5 TH / s i ett fall storleken på vad vi planerade, men vi har några intressanta lösningar med avseende på det, "men mer specifika svar är inte tillgängliga just ännu.Lyckligtvis verkar det som det Bitcoin-gruvföretag som vi har väntat på så länge nu är i sista skeden av att utarbeta dessa problem, så Bitcoin-gruvlandskapet fortsätter att vara intressant att se i många månader framöver.