Kanadensiska universitetet kommer nu att acceptera bitcoin-donationer

Suzanne Powell, her story, her message - (ver subtítulos) Ottawa (Canada) August 2017 (Juni 2019).

Anonim

Tidigare i veckan, Simon Fraser University (SFU) i Vancouver meddelade att det nu kommer att acceptera Bitcoin-donationer för att hjälpa till att finansiera ett projekt som skickar två SFU-studenter till Indien i höst, ett projekt som kommer att fokusera på att bemyndiga kvinnor. Universitetet har blivit den första gymnasieskolan för att stödja Bitcoin i Kanada, och kan till och med följa med att acceptera den digitala valutan i universitetets bokhandel och matsal på sina campus i Vancouver-området.

Beslutet fattades efter att projektet fick en donation på 6 000 USD i Bitcoin. SFU-alumni Scott Nelson och Simon Fraser Bitcoin Clubs president Mike Yeung gjorde donationerna som verkade ha ytterligare utlöst universitetets intresse för Bitcoin och dess brett spektrum av möjligheter. "Vi omfamnar Bitcoin eftersom det är innovativt, öppen källkod, entreprenörskap och passar bra med SFU: s uppdrag att engagera världen", påpekade Yeung i en ny release.

Simon Fraser University är välkänt i hela Kanada som en plats som fokuserar på sammanslagning av innovativ utbildning, forskning och samhällsutmaning. Grundades 1965, har universitetet vuxit till tre campus i hela British Columbia, med platser i Vancouver, Burnaby och Surrey. SFU erbjuder både grundutbildning och forskarutbildning i ett brett utbud av program, och vem vet, det här universitetet kan också vara det första som tillåter studenter att betala undervisning via Bitcoin. Detta kan bara vara en rördröm, men den här typen av stöd kanske inte är för långt borta.

Bitcoin på universitetet

Bitcoin verkar ha starka supportrar på SFU, som inkluderar en University Bitcoin Club som drivs av Yeung och andra studenter. Klubben fokuserar på att öka antagandet av tekniken, både som betalningsmetod och dess många andra möjligheter som kryptokurverdier skapar.

Yeung anser att Bitcoin speciellt kan gjutas på sätt som gynnar individer och företag i en mängd olika aspekter - i alla delar av världen och varje samhällssegment. Klubbens medlemmar hoppas kunna göra en inverkan på den framgångsrika finansieringen av det humanitära samarbetsprojektet till Indien, och skulle också vilja se SFU ansluta sig till andra universitet över hela världen som redan accepterar Bitcoin. Postskolor som Cumbria-universitetet i Englands sjödistrikt, Nicosia-universitetet på Cypern och King's College i New York är bland dem som redan accepterar kryptocurrency för undervisning. Framgången med denna finansieringsinsats kommer sannolikt att spela en stor roll i SFU: s framtida användning av Bitcoin.

Finansiering av projektet

Laurie Macpherson och Lauren Shandley, båda studenterna Simon Fraser, kommer att använda donationen till sitt humanitära samarbete på hösten. Paret planerar att resa till Kolkata, Indien, där de kommer att tillbringa höstterminen som arbetar för Destiny Reflection, ett socialt företagande som möjliggör offer för människohandel.Så var spelar Bitcoin en roll?

Inte bara kan studenter, anställda och Bitcoin-användare donera till orsaken, men de två studenterna kommer också att utnyttja den digitala valutan och leta efter platser att spendera Bitcoin i Indien samtidigt som den används som en pratpunkt i hela regionen. "Jag vill att de ska gå och scour för dem och sedan dokumentera den erfarenheten, genom bloggar, videor och att engagera lokalbefolkningen på Bitcoin", sa Yeung.

Alla kan engagera sig och stödja dessa två kvinnor när de arbetar för att inte bara bemyndiga kvinnor utan även ta med digital valuta som Bitcoin till en annan del av världen … en som liksom många andra länder har många unbanked och underbankerade medborgare. Det är här Bitcoin kan göra skillnad, och om projektets stöd fortsätter kan det bli möjligt att göra en skillnad.

För att göra ett bidrag besök du // www. SFU. CA / engage50 / vägar till ge. html och klicka på "Donera med Bitcoin. ”