CheapAir tillåter resor till Kuba, betalning med Bitcoin

32 Cheap home decor DIY ideas [New V.O] (Juli 2019).

Anonim

CheapAir, den första vanligaste online resebyrån för att erbjuda kunderna möjlighet att betala i bitcoin, litecoin och dogecoin, är nu det första amerikanska företaget för att ge sina kunder möjlighet att flyga till Kuba.

Även om de senaste ändringarna har upphöjt många restrestriktioner till Kuba, finns det fortfarande begränsningar.

CheapAirs webbplats läser:

"U. S. Medborgare och boende är endast tillåtna att resa till Kuba för en av 12 auktoriserade skäl. De är:

 1. familjebesök
 2. Officiell verksamhet från USA: s regering, utländska regeringar och vissa mellanstatliga organisationer
 3. journalistisk verksamhet
 4. professionell forskning och professionella möten
 5. utbildningsverksamhet
 6. religiösa aktiviteter
 7. offentliga föreställningar, kliniker, workshops, atletiska och andra tävlingar och utställningar
 8. stöd till det kubanska folket
 9. humanitära projekt
 10. verksamhet av privata stiftelser eller forsknings- eller utbildningsinstitut
 11. export, import eller överföring av information eller informationsmaterial
 12. vissa auktoriserade exporttransaktioner

Du kan boka ditt flyg på CheapAir. com och innan du slutför ditt köp ber vi dig ange vilken av de 12 anledningarna som gäller. "

Direktflyg mellan USA och Kuba är fortfarande inte lagliga, så att flyga till Kuba kräver en anslutningsflygning till ett tredjeland.

CheapAir-webbplatsen säger att det erbjuder flyg till Kuba via Mexiko. Även om resenären skulle behöva köpa ett flyg från Förenta staterna till Mexiko, köper då ett separat flyg från Mexiko till Kuba, CheapAir paketerar flygningarna för resenären.

Dessutom kräver resan till Kuba visum, men att anskaffa en är en enkel process. Det kostar motsvarande $ 25- $ 30 USD (0, 08791- 0. 1053 bitcoin per 3/3/15). De är tillgängliga vid alla portar som erbjuder flyg till Kuba.

Förvänta dig inte att du enkelt använder din bitcoin på Kuba, eftersom det inte finns ens infrastruktur som är på plats för användning av utländska kreditkort.

Cheapairs hemsida lyder:

"De flesta amerikanska medborgare som reser utomlands brukar lätt komma åt bankomater (även i mycket avlägsna platser). Just nu är bankomater inte tillgängliga på Kuba, men bankrelationer är i början. I teorin kunde kubanska bankomater arbeta för amerikaner som reser utomlands inom en snar framtid. För nu måste du ta med pengar med dig och konvertera till kubanska peso på lokala banker. Om din mellanlandning i Mexico City är i mer än ett par timmar kan du också dra ut pengar i mexikanska pesos. Men varnas, den mexikanska peso till kubanska peso växelkursen är notoriskt dålig. Du är bättre att byta USD, EUR eller CAD för kubanska pesos. Euro och kanadensiska dollar får historiskt en mer gynnsam valutakurs på marken på Kuba. Master Card har fått gå fram för att acceptera transaktioner från kubanska företag och kommer att vara i drift senast den 1 mars 2015."

Det finns möjligt möjlighet till en remitteringsmarknad på Kuba. År 2012 rapporterade Kuba 2 dollar. 6 miljarder i överföringar. Genom teknik som Bitcoin kunde kubaner som bor i Förenta staterna skicka pengar till sina familjer hemma till en lägre skattesats än något remittansföretag. Det skulle också tillåta individer att skicka mindre belopp än någonsin tidigare.

En hindring för denna marknad skapar dock bristen på utbrett Internet över hela landet. Om kubaner förvärvar bredare internetåtkomst har de möjlighet att hoppa över ATM-teknik och "hoppa" till moderna betalningssystem.

Några hotell i Kuba har för närvarande internet-service för gästerna, men anslutningshastigheten är långsam och det finns tidsgränser för användningen.

CheapAir har unikt positionerat sig för att vara den enda resebyrån i USA som tillåter människor att åka till Kuba och låta dem använda nya former av pengar för att göra det.