Lag

Kinas BitKan Eyes American Expansion

The Great Gildersleeve: Gildy's Diet / Arrested as a Car Thief / A New Bed for Marjorie (Maj 2019).

Anonim

Fyra månader efter att ha lanserat handeln över disken och drivit med US $ 1. 6 miljoner i finansiering från bitcoin gruvkrigare Bitmain, BitKan ser ut att sparka ut sina expansionsplaner som börjar med USA

"USA är ett stort och speciellt marknadsmål, så vi gör många förberedelser med inriktning på lag och lokalisering under dessa tre månader, berättade BitKans vd Liu Yang Bitcoin Magazine . "Vi planerar att starta ensidig layout i Amerika i september."

BitKan-baserade BitKan erbjuder Bitcoin-relaterade verktyg och tjänster till exempel aggregerade nyheter, gruvövervakning och prisvarningar. I april höjde den US $ 1. 6 miljoner i en serie A-finansieringsrunda från Bitmain, en av världens största tillverkare av bitcoin-gruvutrustning.

OTC-handel introducerades i maj som en lösning för peer-to-peer-handel. Enligt Ruby Chan, BitKans marknadschef, har appen vuxit i popularitet, särskilt under de senaste två åren. Företaget tjänar nu några "miljoner användare totalt och över hundra tusen registrerade användare."

I juli utlöste företaget sina globala expansionsplaner, och började med att frigöra OTC-handelsfunktioner för utländska marknader på sina mobila appar. När man frågade vilka marknader som har sett den mest anmärkningsvärda tillväxten, sa Yang att det fortfarande är för tidigt att berätta, även om "vi kunde förutse att Ryssland verkligen är en stor marknad."

BitKan arbetar nu med att utveckla sina nuvarande företag, inklusive OTC-handel och polering av sina appar "för att erbjuda den perfekta servicen till våra användare," sa Yang. Företaget planerar att starta en helt ny, omdesignad webbplats. Nästa vecka kommer det att sparka av sitt BitKan OTC Referral Program som tillåter registrerade användare att tjäna bitcoins genom att hänvisa vänner till handelstjänsten.

Nästa steg för BitKan kommer att omfatta att marknadsföra sina produkter på internationella marknader och "[försöka] hitta rätt sko på det globala planet", sa Yang.

Företaget utforskar också "strategisk layout för Bitcoin applikationer" samt andra möjliga användningsfall för tekniken. Yang heter internationella betalningar och mikropayments som två områden "där bitcoin kan spela en enorm roll".

Kina och USA - Två potentiella ledare i digitala valutor

Kina, världens största befolkning och näst största ekonomin, är redan en stor spelare i Bitcoin-rymden. Även om bitcoin-gruvdrift och marknadspekulation fortfarande är huvudfokus när det gäller Bitcoin i Kina, branschen mognar och "Kina blir öppet och mer praktiskt", säger Yang.

Kinesiska företag och banker har i år uttryckt ökat intresse för blockchain-teknik. I maj meddelade Shanghai-baserade ideella forskningsinstitut, Wanxiang Blockchain Labs, ett nytt konsortium som heter ChinaLedger Alliance. Koalitionen, som består av 11 regionala finansinstitut, syftar till att skapa "ett open source blockchain-protokoll som utvecklare kan vidareutveckla i framtiden."

Detta följdes av inrättandet av en ny blockchain-arbetsgrupp i augusti, en trevägs strategisk allians mellan regeringen, ChinaLedger och Shenzhen Consortium, som försöker" poola visdom av samarbetsinriktad innovation "för att utnyttja blockchainpotentialen och Växla upp för vad som väl kan vara nästa "tekniska revolution", enligt divisionsdirektör Xie Shaofeng, departementet för industri och informationsteknologiservice.

"I branschen av blockchain i Kina är forskningen i full gång, "Yang sa." Även om det fortfarande finns vissa bubblor kommer alla att komma ut i tvätten. Utmärkt företag och produkter kommer att dyka upp efter bubblan spränger … Det kan förutsägas att Kina och Amerika kommer att vara två huvudpersoner på scenen av kryptocurrency inom en snar framtid. "