Kinas intresse och investering i Ethereums Blockchain expanderar

Kursrekord för bitcoin – på väg att bli rumsren? (Juni 2019).

Anonim

När vi först hörde Vitalik Buterin lärde sig kinesiska, det var en ledtråd för sina ambitioner i Kina. Mindre än två år senare är plattformen som han grundades med, nu en växande kraft i medelriket. Sedan han gick med i ChinaLedger Alliance (maj 2016) och tillkännagav utvidgningen av BlockApps, en plattform för Ethereums byggnadsplattform, i Kina (september 2016) har det funnits en rörelse i städer och bland företag i stora industrier över hela Kina. Detta beror delvis på Wanxiang Blockchain Labs ansträngningar, som har gjort det till sitt uppdrag i Kina att ta med Ethereum till det vanliga och delvis till Buterins självklara och ihärdiga ansträngningar.

Vid ett nyligen Ethereum meeting i Hong Kong sade Buterin att "Wanxiang Blockchain Labs gör bra inroads till Kina. "Huvudkontoret i Hangzhou har Wanxiang ledt Ethereum-avgiften i Kina i mer än ett år. Efter att ha samarbetat med Ethereum tidigt på Global Blockchain-toppmötet efter Devcon2 i Shanghai i juli 2016, är Wanxiang nu Kinas bästa grundare av lovande blockchain-projekt.

Med sitt BlockGrantX-sponsringsprogram har det tilldelat medel till Ethereum-startup, inklusive iEx. ec (för fullt distribuerad cloud computing), Proof-of-Identity (för KYC, plånböcker, multisig, röstning, autentisering och rykte), Golem (P2P-beräkning), Casper Nätverk (ett Ethereum Off-Chain State Network) och Micro Oracle (blockchain Identification Verification). Och denna månad lanserade Wanxiang sin WanCloud-plattform för kinesiska utvecklare, vilket gav dem tillgång till verktyg för att bygga applikationer på blockerade block med öppen källkod.

Sedan det senaste Global Blockchain Financial Summit i Hangzhou har Kinas snabba tekniska utveckling på Ethereum-plattformen skaffat uppmärksamhet. En bloggpost i synnerhet från ConsenSys chef för Global Business Development Andrew Keys gav en viss insikt om den snabba graden av kinesisk adoption. Höjdpunkter i posten, med titeln "Ethereum Growing Exponentially in China", inkluderar:

    Skapandet av ett Ethereumlaboratorium vid Peking University, för att arbeta med applikationer för att förbättra försörjningskedjan och energimarknaderna.

    The Royal Chinese Mint experimenterar med en digital RMB på Ethereum blockchain

    kinesiska företag som Baidu, Ctrip, JD. com och Meituan använder sig av Ethereum-teknik för aggregerade betalningstjänster

    Etablering av Jiangsu Huaxin BIockchain Research Institute (JBI) i Nanjing, som Keys skriver "kommer att vara ett kraftverk i Ethereum-ekosystemet och kommer att bli en beachhead för företag utanför Kina. "

    Experimentera med Ethereum-tekniken av Ant Financial, Alibaba: s finansiella arm på 60 miljarder dollar, för att förbättra sina globala betalningsplattformar.

I Hong Kong har det också blivit en ökning av nytt intresse för Ethereum.Jehan Chu är grundaren av Ethereum meetup där och en partner hos Jen Advisors, ett Hongkong-baserat VC-företag i tidigt skede. Trots att tekniken fortfarande är väldigt ung har Chu sett en enorm uppgift i verksamheten.

"Ethereum i södra Kina har varit på en raseri av tillväxt," Chu berättade Bitcoin Magazine ", med den lokala HK meetup växer med 50 procent till nästan 800 medlemmar under de senaste sex månaderna och eterhandel skyrocketing. Banker, företag och till och med lediga investerare har alla hört talas om Ethereums vita heta tillväxt och en ökad utmaning till Bitcoins dominans. Ännu viktigare, Ethereum startar över hela världen från Status. jag och Ox till Golem och MakerDao har gjort HK: s miljö av branschfolk på hög nivå ett otrolig stopp på deras Asiens affärsutveckling och kapitalhöjningsturer. "

Nyligen meddelade Enterprise Ethereum Alliance (EEA), som kopplade Fortune 500-företag, startups, akademiker och teknikleverantörer med Ethereum, sin expansion till Kina med ett nytt kontor i Hangzhou.

På det globala Blockchain Financial Summit i Hangzhou sade EES Kina att dess huvudsakliga mål är att "utforska och utveckla nya standarder och teknologier som använder blockkedjor, så att kinesiska företag lättare kan möta de inhemska marknadsbehoven. "Grundande EES-medlemmar är JP Morgan, Banco Santander, CME-koncernen, Microsoft, Intel, Accenture och blockchain startup Consensys.

Under den senaste veckan har priset på eter ökat från $ 85 den 17 maj till högst 211 dollar på Coinbase den 25 maj. Medan många krediter denna uppkomst till EEA-meddelandena är det också anmärkningsvärt att ETH-handel tillsattes till några av Kinas digitala tillgångsutbyten. Den 14 maj CHBTC. com lade till ett ETH / CNY handelspar och den 16 maj Yuanbao. com lade ETH-handel till sin plattform. Det har också bekräftats att Kinas bästa Bitcoin-utbyte OKCoin snart kommer att lägga till ETH-handel.